reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witam.
Jestem mamą 4 miesięcznej Oli:-)
Przyjechałam do Holandii miesiąc temu,mieszkam w Noordwijku...
Mam pewien problem,otóż moje dziecko robi kupki ze śluzem:-((karmię piersią) w PL lekarz zalecił ograniczenie spożywanych produktów zawierających białko i podawanie probiotyku,ale nic to nie dało.Chcę iść z młodą do lekarza,ale nie wiem jak to tutaj wygląda,boję się że będzie kazał odstawić od piersi...

witaj...

nie boj sie konsultacji z lekarzem - dla nich karmienie piersia jest tez bardzo wazne wiec nie sadze ze bedzie probowal od razu z niego zrezygnowac...;-) a poza tym... warto sprawdzic czy wsio ok a do zalecen sie nie zastosowac jesli sie z nimi nie zgadzasz:-p...

reklama
Gosiu to życzę zdrówka:tak:

A my z mężem kilka dni temu dowiedziliśmy się, że przedłużą nam kontrakt na dom do końca maja przyszłego roku, więc najpierw wielka radość...A dzisiaj jak się mąż dopytał, to nie ma szans na dalsze przedłużenia, bo mieszkanie daje uczelnia, a kontrakt męża się już na uczelni kończy i przechodzi na cały etat do Delf pod Hagę do jednego instytutu. Zatem w przyszłym roku w maju, albo i wcześniej przeprowadzamy się jednak do Hagi.

Nieznoszę słowa przeprowadzka:no: Już kilka razy się przenosiliśmy, najpierw z Polski, potem kilka razy po Amsterdamie... ale tym razem będzie trudniej, bo jest Janek.

Gosiu to życzę zdrówka:tak:

A my z mężem kilka dni temu dowiedziliśmy się, że przedłużą nam kontrakt na dom do końca maja przyszłego roku, więc najpierw wielka radość...A dzisiaj jak się mąż dopytał, to nie ma szans na dalsze przedłużenia, bo mieszkanie daje uczelnia, a kontrakt męża się już na uczelni kończy i przechodzi na cały etat do Delf pod Hagę do jednego instytutu. Zatem w przyszłym roku w maju, albo i wcześniej przeprowadzamy się jednak do Hagi.

Nieznoszę słowa przeprowadzka:no: Już kilka razy się przenosiliśmy, najpierw z Polski, potem kilka razy po Amsterdamie... ale tym razem będzie trudniej, bo jest Janek.

Dasz rade - nie martw sie na zapas - ja rok temu przeprowadzalam sie bedac w 8-tym miesiacu ciazy w samo lato /mieszkalismy w centrum -duchota w sypialni ze :szok:/ i jeszcze egzaminy rownoczenie mialam na glowie plus 2 starszych dzieci hihi.... a w Hadze masz forumowe kolezanki wiec ... bedzie dobrze glowa do gory!!!;-):-)

Frugo nic sié nie bój tylko idz do lekarza i wez ze sobá pampersa ze swierza kupka:tak::tak: jak Michal byl maly to lekarz mi kazal przyjsc z pampersem zeby pokazac kupke:tak:

milego wieczorku

dobranoc dziewczyny.. wlasnie przyszlam ze szkoly i padam na twarz.. a jutro do pracy.. juz nic nie napisze, bo zasyyypiaaaammmmmmmm......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.................

Hej dziewczyny!
Aniu kuruj sie,,,zdrówka życze

Mam pytanko dotyczace podrozy z niemowlakiem,jak karmilyscie mlekiem modyfikowanym??,-uzywajac podgrzewacza podlaczonego pod zapalniczke samochodowa, czy biorac termos ze soba czy jeszcze w jakis inny sposob,a moze chodzac na stacje benzynowa po przegotowana wode.Chodzi mi o podroz do Pl, Jesli moj M bedzie mial kiedys tydzien wolny to moze pojedziemy dlatego pytam.

milego dnia

Hej dziewczyny!
Aniu kuruj sie,,,zdrówka życze

Mam pytanko dotyczace podrozy z niemowlakiem,jak karmilyscie mlekiem modyfikowanym??,-uzywajac podgrzewacza podlaczonego pod zapalniczke samochodowa, czy biorac termos ze soba czy jeszcze w jakis inny sposob,a moze chodzac na stacje benzynowa po przegotowana wode.Chodzi mi o podroz do Pl, Jesli moj M bedzie mial kiedys tydzien wolny to moze pojedziemy dlatego pytam.

milego dnia

termos z woda u nas sie sprawdzil...za wode gotowana na stacji musisz zaplacic tyle co za kawe...np.kubek goracej wody 2e:baffled: ...ja sie wlasnie obudzilam...brrr masakra jak sie czuje - dobrze ze Viki tez troche pospal i sie bawi autkami...

witam
kiedy ja was nadrobie???? chyba nigdy..
a wiec jestem po spotkaniu z pania ze szkoly Mikolaja i jestem mega zadowolona mikolaj swietnie lapie slowka holenderskie, bardzo dobrze sobioe radzi pani mowi ze naprawde nie mam sie czym martwic wszystko idzie mu swietnie
w piatek jade do Pl SAMA BEZ DZIECI szok niewiem jak przezyje tam 4-5 dni ??? mam mnostwo zalatwiania ze sprzedaza mieszkania i roboty dlatego oni zostaja w domu z tata jest mi smutno jak sobie pomysle o tym...ale mikolaj mowi ze on juz niechce jechac do Pl do cioci bo dlugo musi siedziec w aucie i to jest straszne !! wiec po co mam ich meczyc ??

Zdrowka wszystkim chorym !!! tylko nie zarazajcie !!

ja jadac do Pl bralam termos z woda ciepla i przy obojgu dzieciach tak robilam nawet w czasie jazdy moglam zrobic i dac nie musialam sie zatrzymywac nawet niekiedy

trzymajcie sie cieplo mamusie i do nastepnego razu

reklama
witam
kiedy ja was nadrobie???? chyba nigdy..
a wiec jestem po spotkaniu z pania ze szkoly Mikolaja i jestem mega zadowolona mikolaj swietnie lapie slowka holenderskie, bardzo dobrze sobioe radzi pani mowi ze naprawde nie mam sie czym martwic wszystko idzie mu swietnie
w piatek jade do Pl SAMA BEZ DZIECI szok niewiem jak przezyje tam 4-5 dni ??? mam mnostwo zalatwiania ze sprzedaza mieszkania i roboty dlatego oni zostaja w domu z tata jest mi smutno jak sobie pomysle o tym...ale mikolaj mowi ze on juz niechce jechac do Pl do cioci bo dlugo musi siedziec w aucie i to jest straszne !! wiec po co mam ich meczyc ??

Zdrowka wszystkim chorym !!! tylko nie zarazajcie !!

ja jadac do Pl bralam termos z woda ciepla i przy obojgu dzieciach tak robilam nawet w czasie jazdy moglam zrobic i dac nie musialam sie zatrzymywac nawet niekiedy

trzymajcie sie cieplo mamusie i do nastepnego razu

MamoMikolaja powodzenia zycze w zalatwianiu spraw:tak:... a ja do tego termosu zabieralam jeszcze wode butelkowana niegazowana moze byc przegotowana ale ma byc zimna/tak mi sie przypomnialo/ bo inaczej bedziesz czekac:baffled: az ci wrzatek wystygnie zeby mleko wspypac,hihi..:-D

Do góry