reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguana, dasz rade! kazda z nas to przezywala, dasz rade :)
Ania, na razie sie nie mozemy zdecydowac z powodow finansowych :( buuu.... :(

reklama
Dzięki Igi za ciasteczko...ale myślę że wolę jakiś torcik wedlowski....
Ale a propo tych ciastek do posypki to napisz gdzie kupiłaś i jak się to nazywa...i czy mi się wydaje czy to trzeba jeszcze czymś posmarować przed posypaniem...?????

hi:-D
Iguana pyszne ciasteczko:tak:;-)ja się troche zle czułam jak babka z kraamzorg przychodziła wolałam sie sama opiekować Michałem:tak:

Sencilla jak się czujesz w ciąży?

Ania śliczne foteczki ,dzieciaczki boskie:tak:

My dziś do CB na kontrole na 16 lecimy:tak:

Witam
Ja mysle, ze Iguana dodała besgoud met hagelslag, to nie jest ciasteczko raczej kanapka prawda Iguana:confused: Moje dzieci to uwielbiają.
A ja jestem po wizycie kardiologa, po badaniach i jeszcze 4 afsprak'i przede mną :szok: Chyba mnie z pracy wyrzuca:baffled:

Milego popołudnia:tak:

Ostatnia edycja:
Właśnie od nas wyszły 2 panie z Consultatie Bureau, wpadły z pierwszą domową wizytą i umówiłam się z nimi już na 2 kolejne spotkania w biurze...oraz na pierwsze szczepienie Janka. Fajnie, mogę co tydzień wpadać do nich do biura na kontrolne ważenie synka.
Nawet nie uwierzycie jak moja Dzidzia szybko rośnie. Jak się urodził miał 3,320 kg, a wczoraj jak go ważyła kraamzorg miał 3,540kg:shocked2:

Dzięki Igi za ciasteczko...ale myślę że wolę jakiś torcik wedlowski....
Ale a propo tych ciastek do posypki to napisz gdzie kupiłaś i jak się to nazywa...i czy mi się wydaje czy to trzeba jeszcze czymś posmarować przed posypaniem...?????

Torcik wedlowski, pyszny sernik wiedeński, kremówki budyniowe lub ciasto jogurtowe...mniammm:-)

Tak, takie gotowe podstawy ciastka/kanapki można zakupić w Albercie, posypkę również, a ciastko smaruje się poprostu masłem i posypuje. Ja jakoś za nimi szczególnie nie przepadam...tzn. wyglądają pięknie i poczęstowali nas z mężem nimi w szpitalu zaraz po narodzinach Janka. No i rozczarowanie...posypka ma smak anyżowy:confused:...a ja myślałam, że to poprostu sam słodziutki lukier.

A wiecie może skąd nazwa mysie ciastka? Chodzi o ich kształt, bo wyglądają jak lekko nadgryzione? I skąd taka tutaj tradycja?

...ale mi w domu ładnie pachnie, właśnie wyjęłam z piekarnika rogaliki z pyszna marmoladka, mniammm, ale nie będę się ciepłymi na noc opychać, poczekam do rana:tak::tak::tak:
Aniu starość nie radość hihi:cool2: Zdrowka Nam zycze:tak::happy2:

Iguana widać po zdjęciach że Janek szybko rośnie.Zaglądam dziś na forum, patrzę na Twój "suwaczek" a tam już inne zdjęcie i dziecko jakby większe...

Janek rośnie jak na drożdżach i do tego buźka mu się zaokragliła. Wklejam kilka ostatnich zdjęć:-)

DSC_0036.jpgDSC_0039.jpgDSC_0013x.jpgDSC_0014.jpg

A dzisiaj czeka nas pierwsza samodzielna kąpiel:tak: Na szczęście Janek uwielbia kąpiele, jedynie moment wyciągania z wody jest zawsze głośno oprotestowany;-)

reklama
Do góry