reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej !
Mama mikołaja : uff , no to trche ratuje sytuacje , że 900g , ja tutaj miałam takiego lekrza komowała że szok , wielce sie musialam prosić i sama szukac co moje dziecko powinno dostwac do jedzenia . a skaza była ewidentna , wypieki na twarzy zdwojone kolki, specywiczna wydzielina za uszami ( to do tej pory troche ma ) a mój mądry pediatra zamiast do alergologa wysłał mnie do dermatologa . a pani dermatolog stwierdziła że to jeszcze nie jest takie straszne bo są dzieci które całe ciało mają w takich wypiekach , i kazała smarować kremem z wit a ... Nosz mało wtedy nie umarłam ze złośći . Jak widać w PL lepiej leczyć objamy niż przyczyny . Wywalczyłm to pepti i dobrze zrobiłam po miesiacu nie było śladu po wypiekach i kolkach . za tymi uszkami jeszcze troszke się robią takie zachniętę brudki , ale to pewnie dlatego ze w celu przyzyczajania dostaje troche nabiału , około jednego danonka tygodniowo . Zoabaczymy , napewno na poczatku bedzie zapas , i jak nie dostane tej recepty w NL to bedziemy mysleć o sprowadzaniu sobie z PL .Zresztą tu mleko jest refundowane i tak tylko do 18m ....:( bo poźniej to nikt nie dopuszcza możliwości że dziecko dalej jest uczulone ... [sic!] ...

reklama
Witam Was :tak:
Nie jestem w stanie nadrobić zaległości :no:
Mój Oli przestał używać pampersów nawet w nocy miesiąc prze 2 urodzinami :-)
Na rowerze zaczął jeździć jak miał 3 latka, a to dlatego, że wcześniej nawet nie próbowałam go uczyć :tak: Mając 2,5l. jeździł na loopfiets:tak:

Pozdrawiam

Witaj Anetko co u was? Jak w pracy?;-)

U nas wiatr dziś wyprawiał dzikie harce po ogrodzie... po południu zaliczyliśmy wycieczke na rowerach nad jeziorem..choć wczoraj planowaliśmy wypad nad morze:zawstydzona/y: ale pogoda nie dopisała...może w następnym tygpdniu sie uda!:-D

A to nasza "banda" grilowa!:-) prawda że słodziaki?!

A to nasz łobuz - chyba czas obniżyć łóżeczko...:sorry2:

Hej
Aniu super druzyne macie :-)
U nas tez dzisiaj strasznie wialo a do tego popadywalo.Za to wczoraj swietnie bawilismy sie u zwierzaczkow.
Z nocnikiem jeszcze troche poczekam bo chyba jeszcze nie jest na to gotowa,ale z pedalowaniem idzie jej coraz lepiej.Zaczynamy pilnie cwiczyc.

Załączniki

• rosalka.jpg
    rosalka.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 47
  • roslaka 2.jpg
    roslaka 2.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 54
  • nie podskakuj.jpg
    nie podskakuj.jpg
    49,3 KB · Wyświetleń: 50
  • taplanko.jpg
    taplanko.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 47
  • nowa kolezanka.jpg
    nowa kolezanka.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 38
Dzień dobry!!!

Słonko świeci więc mam nadzieje ze spędzicie miły dzień!

Czarna ale słodka gwiazda z tej twojej córeczki, nono....

z kubą coraz gorzej. zdjecie sprzed kilku dni jest pestka w porownaniu do tego, co ma dzisiaj na sobie ;(( i goraczki 40st, ale oczywiscie nawet paracetamolu mam dziecku nie dawac. ale zmieklam. Dalam. bo nie moglam patrzec jak sie meczy do 2 w nocy z powodu goraczki...

aniahaven&smoczyca: ale fajnie dzieciaki!!!! :):):):):):):)

carinio: och wspolczuje tez!!! nawet sobie nie wyobrazam, jakie to musi byc dla ciebie ciezkie, maluch sie tak meczy a tu wsumie nic nie mozna mu pomoc... :( szybkiego powrotu do zdrowka zycze!!!

witam się z Holandii :) ale podróż 16h w busie ze skunksem Jakiś typek wciąz puszczał bąki ehhhhhhhhhh Dobrze ze powrót juz samolotem
Jade zaraz zobaczyc mieszkanie a jutro podpisanie umowy Koniec czerwca przeprowadzka ale sie denerwuje zacznie sie całkiem nowy etap

czy ja cos musze zabrac z Pl ? karta szczepien itp?

reklama
witam się z Holandii :) ale podróż 16h w busie ze skunksem Jakiś typek wciąz puszczał bąki ehhhhhhhhhh Dobrze ze powrót juz samolotem
Jade zaraz zobaczyc mieszkanie a jutro podpisanie umowy Koniec czerwca przeprowadzka ale sie denerwuje zacznie sie całkiem nowy etap

czy ja cos musze zabrac z Pl ? karta szczepien itp?

aOLA sorki za ten numer na busa ale jakiś pajac mamie chciał złamać simloka i skasował jej wszystkie kontakty w tym numery do busów z jakimi jeździła!:angry:
Dobrze ze juz dotarłaś...;-) z PL proponuje zabrać kopie karty szczepień i akty urodzenia /wszystkich/ w wersji międzynarodowej:-) jeśli powiesz że potrzebujesz je do zasiłku rodzinnego za granicą dostaniesz je za darmo...:cool2:

Carinio a dlaczego nie podawałaś paracetamolu?:confused: moi mieli też ospe w grudniu dwa lata temu i oprócz talków itp dostawali paracetamol na zbicie gorączki... i w sumie nie męczyli sie ze długo i nawet ich nie obsypało bardzo...:zawstydzona/y:
Mam nadzieje że szybko sie już teraz skończy... zdróweczka!:tak:

Do góry