reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ania szkoła wybrana (bo 2m od domu) w tym tyg mąż ma iść dzieci zapisać A może bez meldunku?meldowac sie bedziemy w lipcu Moja Alunia w styczniu skonczy 4l wiec tragedii nei bedzie A to znaczy ze nie bedzie od razu cały dzien w szkole? A jak z 6latkiem?i czy oni bede jako że nie znający języka na początku razem w grupie?
Ide sie szykowac bo o 14 mam samolot

reklama
hejo Ciotki ;)

dziekujemy za wsparcie- najgorsze za nami. teraz juz bable przysychaja wiec mysle ze koniec pojawiania sie nowych :)

Spoznione 800lat z okazji 8miesiecy Victorku!
Moj Buba kończy dziś 8 miesiecy. Boze jak to zlecialo!! Pamietasz Aniu, jak Ci zazdroscilam, ze Ty juz po?? Jak wlepialas fote małego z porodu? Szok, to juz tyle czasu! Nim sie obejrzymy, chlopaki beda do szkoły szli... pozniej randki... ahh wole nie myslec o tym ;P

aOla! gratulacje! :)) to juz calkiem pokazn chatka! :) Oby sie Wam dobrze mieszkalo! A na zakupy typowo mieszkalne polecam na prawde IKEA :)

witam...

aOLa dzieci są w szkole od 8.45-15.30:tak::tak::tak::tak: wg mnie 6latek pójdzie do tej samej grupy co 4 latek...:sorry2: nie wiem dokładnie należało by spytać przy zapisie ale z tego co sie orientuje nie bedą w tej samej klasie żeby nie używali polskiego do pogaduszek:-D...jak ci minął lot?:confused:

Carinio dziękujemy za życzenia :tak: 800 lat ----kupa czasu przed nami!!!:-):-):-):-)
Cieszę się że już macie sie lepiej...

A GDZIE PODZIAŁA SIE NATKA???????
:confused:

Ania u nas szkoła jest otwarta od 8:30 do 15:00:tak::tak::tak:, zależy od regionu:tak::tak::tak: Gratulacje dla 8-miesięczniaków i dla Erniego również:tak::tak::tak:
Ola w jakim mieście kupiliście dom:confused: Tych metrów to Ci strasznie zazdroszczę:tak::tak::tak:
Carinio zdrówka dla małego, moi przechodzili w zeszłym roku, jestem po drugim i częsta (ale krótka, tylko spłukać bakterie pod bieżącą wodą) kąpiel bardzo pomagała. :tak::tak::tak:
Aniu u mnie w pracy całkiem dobrze, tylko czasem muszę do pacjenta i w niedzielę pojechać:zawstydzona/y:
Dobranoc

uuuu odstawienie od cyca sie mnie szykuje. Moje dziecko sie nim juz po prostu BAWI! ssie jak smoczek- a smoczka nie chce... Pierun mały. 2 noc z rzedu daje mi popalić... i to tak, że budzi sie co 25 minut... Nie wiem czmu... Patrze na dziasla, jedna lewa jedyneczka juz sie przebila, troszke wystaje nad dziaslo... I teraz wyszukałam, że prawa dolna jedynka też się ma ku wyjsciu. Przeswit juz na dziasle jest.

Ospa juz chyba sie uspokoila. Maly ma mnostwo strupków. Ale widac, ze sie juz ladnie goją. Kilka nawet odpadło :) mam nadzieje, ze do tygodnia bedzie po wszystkim. Bo jutro juz tydzien odkad mamy te cholerne pecherze...

Dzień dobry wszystkim mamusiom w dniu ich świeta....:-):tak:

Oto kwiaty dla was;

Ja moją mamę mam przy sobie akurat wiec po południu będziemy świętować razem!!!
Ale najpierw muszę do CB z moimi synkami jechać...;-)
Carinio u nas też przeprawa z zębami od tyg. tyle że Victor dwie jedynki na dole ma od 4miesiąca a teraz mu sie W KOŃCU:dry: przebiła lewa jedynka u góry / już rośnie na dół/ a prawa tkwi pod skórą...jeszcze...:baffled: Efektem czego są jego jęki nocne...spać mamie nie daje - jak np dziś... /pomimo jej święta:-D/
Pije soczek, chatke ogarnę i ...uciekam do CB...

MIŁEGO DNIA KOBIETKI!!!

oj czeka mnie teraz intensywna nauka holenderskiego Niestety na razie tylko w domu Macie jakieś pomysły jak sie do tego zabrać???

lot suuuuper Nie ma jak samolot Jak byłu urodziny wizzair to kupiłam bilety na pazdzirnik dla naszej trójki w dwie strony za 90euro (w szkolną przerwę-mam nadzieje ze trafiłam Ania wiesz jak bedzie bo mąz mi mówił ze 22-30.10)?

mieszkanie kupiliśmy w Klundert z 25km od Bredy

lece szukać firanek do salonu bo gołych okien nie chce :p

Witam,
aOla jeśli chodzi i podstawy języka to zdecydowanie polecam Taalklas.nl Bardzo prosta rejestracja :tak:aOla mi też się marzy taki domek 100m2, ale w Hadze i na obrzeżach to raczej marzenie nie do spełnienia:no::no:. 100m2 domek w Hadze w miarę porządnej dzielnicy to od 200 000e wzwyż i to najczęściej do remontu:dry:, a nie chcę się stąd ruszać, tutaj mi dobrze:tak::tak: Czy któraś z Was mieszkała może kiedyś w Zoetemeer:confused: Jak Wam się podoba to miasteczko:confused: Pracowałam w tym mieście kilka miesięcy, ale moje miejsce pracy znajdowało się blisko autostrady, więc nigdy nie miałam okazji zwiedzić tego miasta:no: Chyba w niedzielę się wybierzemy na małą wycieczkę do tego miasta:tak::tak:
Aniu pytałaś o szkołę, ponieważ moją szkołę zamknięto zostałam przeniesiona po pół roku przerwy do innej i szczerze mówiąc trochę mi się w mojej grupie nudzi, ale jakoś się nie mogę zebrać, aby się przenieść. Niestety często mnie teraz nie było na zajęciach ponieważ mój mąż 4 miesiące pracował daleko od domu i był w domu po 20:00. Od czasu do czasu zaprowadzałam chłopców do opiekunki, mąż ich odbierał o 20:30 ok 9 w domu, kąpiel, kolacja i o najwcześniej o 21:30 byli w łóżku, a to trochę za późno na małe dzieci. Nie chciałam też, aby cały dzień byli poza domem :no:Oliwier miał teraz usuwane migdały oraz polipy nosa, więc nie mogłam znów pójść:no: Uczę się dożo w pracy, rozmowa z pacjentami to najlepsze ćwiczenie:tak::-D

Hejka dziewczynki!!!!!

Długo mnie tu nie było widzę ze sporo nowych mamuś doszło witajcie na forum:tak::tak::tak::tak::tak:

A my jeszcze w Polsce ale w soobotę chyba jedziemy w końcu do Holandii mieliśmy wczoraj ale moj mąz kupił coś do auta na allegro i nie doszło masakra a do tego sprzedajacy wciska nam kit ze kurier był ale jest nieprawidłowy adres tylko że wszystko inne pod ten adres przychodzi:szok::szok::szok:

Juz się troche przyzwyczaiłam i własciwie mogłabym zostać w Polsce tylko że zarobki holenderskie bym chciała ale tak się nie da:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: na początku było cięzko głównie dlatego że mała nie dosypiała bo ona przyzwyczajona do ciszy a w bloku to raczej cicho nie jest:tak::tak::tak::tak::tak::tak:mój mąż jeszcze do pracy nie wroci w tamtym tygodniu miał zdjęty gips a na wyjecie drutów w PL czeka się rok :szok::szok::szok::szok::szok:poszliśmy prywatnie i lekarz wyjął w ciągu pół godziny ale kosztowało nas to nieżle:tak::tak::tak:ale coż zdrowie najważniejsze :tak::tak::tak:i może ktoś orientuje sie jak długo wygląda rechabilitacje i jak najlepiej cwiczyć po złamaniu reki bo oczywiscie tutaj to nikt nic nie wie oni tylko piszą dalsze zwolnienie a Zus kontroluje :szok::szok::szok::szok:pod tym względem w holandii była 100%lepsza opieka tam się o wszystko pytali czy jest czucie w palcach i wogóle :tak::tak::tak::tak::tak:
teraz już uciekam bo mała się obudziła a potem ide z Dawidkiem na koncert z okazji dnia mamy bo zapisałam go na zajęcia taktyczno -plastyczne żeby się trochę z dziecmi pobawił
narka
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM MAMOM

reklama
Przypadkiem trafiłam na to forum i chciałam się przywitać ze wszystkimi holenderskimi mamami.
Sama mieszkam w Den Helder ale chciałabym stąd uciec jak najszybciej gdzieś bliżej Alkmaar :)
Są jakieś mamy z okolic?

Do góry