reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

oj prawda! pogoda jest boska!! ja blam wlasnie na spacerze, troche wywalić swoje focze ciałko :) My połozną mamy 1 wrzesnia, żeby sprawdzić czy Kuba się obrócił już ostatecznie, mimo, że wydaje sie być obrócony, chcą to jeszcze sprawdzić :) i tym sposobem miałam w ciąży 3 USG plus to ostatnie 1 wrześnie. suma 4 :))
dzisiaj na obiad pomidorówka z ryżem, ale ja padam, więc małżyk sam sobie odgrzeje ;p

reklama
Witam
Mamo Mikołaja mój Oliwier ma takie liszaje, stwierdzono u niego silną egzemę :-( Raz jest lepiej, raz gorzej. Dziś znów go wysypało i to na policzkach :-(, ale przez cały rok ma pod kolankami, na pośladkach ma często, między pachwinami ... Niestety żaden Clotrimazol nie pomaga :no: Próbowaliśmy już chyba wszystkiego i tylko maści na sterydach pomagają :wściekła/y:, nie możemy ich często stosować :no: Nie wolno też smarować tego sudocremem, bo sudocrem właśnie wysusza, a to trzeba nawilżać :tak: Odkąd zaczęłam stosować proszków, mydeł itp 0% perfum jest lepiej, ale niedawno kupiłam normalny płyn dla nas (dla mnie i męża) bo ten naturalny jakby nie było troszkę kosztuje, a na krótko starcza, ale on się też do nas przytula, wskakuje do naszego łóżka, więc egzema wróciła :-(. Musze wszystkie nasze ciuszki prać w płynie natural 0 % perfum :szok::wściekła/y:, a ja tak bardzo lubię jak mi ciuchy pachną :-(
Pierwsze co to zrezygnuj z płynów do płukania tkanin, bo one najbardziej uczulają, poinformowała mnie moja polska pani doktor :tak: i spróbuj kupić ten płyn do kąpieli, a zobaczysz różnicę. Dobra maść natłuszczająca (stosujemy ją między maściami na sterydach) to Koelzalf FNA:tak: Możesz ja używać nawet 5 razy dziennie :tak:

Dobry wieczor dziewczyny.
RObale, sto lat!
Aneta, ja mialam tez takie problemy u Tosi, na dodatek ciagle choroby, katar, alergie. I ciagle tutejszy lekarz konowal odsylal mnie, ze to przejdzie.
W koncu przy ostatniej wizycie w polsce poszlam do alergologa i na wymaz z nosa. Okazalo sie, ze Tosienka jest nosicielem gronkowca plus alergia na mleko krowie.
Gronkowca zazwyczaj sie nie leczy, a tylko uodparnia organizm.
Moze zbadaj synka pod tym katem?

Sencilla i tak zrobię, ale nie mam pojęcia kiedy do PL pojedziemy :no: Oliwier od 2 lat chodzi cały czas z katarem, ma max tydzień przerwy i na nowo usmarkany :wściekła/y: Testów nie chcą mi tutaj zrobić, bo stwierdzili, że za mały, dopiero od 6 r.ż. :szok: Miał już zabieg pod narkozą z tego powodu i nadal jest jak było :no::wściekła/y: Podaję mu witaminy przez cały rok. Myślę, że on jest uczulony na coś, a ja nie mam pojęcia co to jest. Wiem, że jest uczulony na kiwi, więc nie podaję, na perfumy, więc stosuje się do rad lekarza. Tak sobie myślę teraz, że może rzeczywiście on na mleko krowie jest uczulony, bo pije je każdego dnia i to w dużych ilościach niestety, albo stety :baffled::confused:
Sencilla ja mam pytanie, gronkowiec jest zaraźliwy prawda?
Moje zdrowie ostatnio też szwankuje, więc nie jesteś sama Seniclla :no::no:
Dobranoc

Czesc,
sorka,ze sie tak wcinam w Wasze rozmowy,ale mam pytanko.Czy jest posrod WAS moze jakas mama z Heerlen?Jesli tak,to bardzo prosze o kontakt na priva.
Z gory dziekuje.
Pozdrawia Katka:)

Witam
Niko miał dziś urodzinki dla przyjaciół ze szkoły, miałam 7 dzieci na głowie:tak: Fajnie było, ale sprzątania ... :szok: Jutro będę kończyć resztę :-D:tak: Właśnie usiadłam na pupie od samego rana... Nie poczęstuje Was tortem, bo nie zostało, ani jednego kawałka :-D:-)
Aniu Oliwierkowi wyszła pierwsza alergia, gdy miał ok 6-7 miesięcy :baffled:, mam jedno zdjęcie jak zaatakowało mu twarz, ale wygląda strasznie:-(
Jak spędziłyście sobotę:confused:

Aneto, tak, gronkowiec jest zarazliwy, ale nie musi dojsc do zakazenia przy kontakcie z nosicielem.
Antosia dostala na to taki lek uodparniajacy, bardzo drogi, i pani doktor kazala stawiac jej banki chinskie gumowe. bardzo to polubila, wbrew moim obawom, kaze sobie caly czas stawiac :) ja tez to bardzo polecam, to bardzo uodparnia, a sa one wygodne w uzyciu, nie trzeba nic, wystarczy taka zassac na skorze, a dizecko moze z tym nawet biegac. Ja to wprowadzilam w formie zabawy i od razu sie spodobalo :)
Aneto, TOsia pila straszne ilosci mleka i wygladala strasznie. najpierw kierowana swoja intuicja odstawilam jej to mleko i moje obawy sie potwierdzily- na szczescie alergia znikla w przeciagu miesiaca. Moze tez sprobujesz?
Nie musisz Oliwierowi dawac drogiego modyfikowanego, ja kupuje sojowe, na szczescie w hOlandii nie jest drogie, mozna kupic z firmy Alpro Soya, albo z Perfect, czy AH, wszystko jedno. sa rozne smaki, np. truskawkowe, waniliowe, czekoladowe. Moja Tosia uwielbia i nawet woli takie od modyfikowanego.
Na pewno Oliwier zasmakuje, nawet jest slodsze od krowiego.
Troche mialam na studiach zajec z dietetyki itd, interesuje sie tym i jestem zdania, ze za duzo nabialu wcale nie pomaga, a szkodzi.. POpatrzcie na chinczykow, w kuchni chinskiej nabialu wlasciwie nie ma, bo chinczycy uwazaja, ze niepotrzebnie ochladza on i obciaza organizm, a osteoporozy tam po prostu nie ma...
moja Mama w ogole nie je nabialu, a ostatnio jak sobie zorbila badania na gestosc kosci to okazalo sie, ze ma lepsza od 18-latkow :tak::-D
Zmierzam do tego, ze jak odstawisz krowie Oliwierowi, na pewno nie wyjdzie mu to na niekorzysc, bez obawy :tak: a moze pomoc, jesli ma ta alergie.

a tu dawno niewidziana Sencilla, ukazujaca swe wdzieki na plazy:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry