reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam

Mamo_mikolaja a nie mozesz podejsc z nia do CB i tam zapytac???

Karola no rzeczywiscie roznica jest ogromna.A jaki sie Michas urodzil??chyba jest bardzo drobnej budowy:tak:Jessi jest raczej srednia.Na centylach jest wagowo na srodku a wzrostowo idzie gora.

Aniahaven mam nadzieje,ze z Ernim to nic powaznego i mu sie szybko poprawi.

reklama
Zajączek z niedźwiedziem złowili złotą rybkę. Wypuścili ją, za co rybka podarowała im po trzy życzenia.
Pierwszy niedźwiedź:
- Chciałbym żeby w całym lesie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
I tak się stało.
Zajączek:
- Chciałbym mieć motorek.
Niedzwiedź podniecony swoim poprzednim życzeniem:
- Chciałbym żeby w całym państwie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
Zajączek:
- Chciałbym mieć kask do tego motorka.
Niedźwiedź już na maksa podjarany:
- Chciałbym żeby na całym świecie były same niedźwiedzice i tylko ja sam niedźwiedź.
Zajączek założył kask, odpalił motorek, ruszył i:
- Chciałbym żeby misiu był pedałem.
:-D:-D

dziewczyny jak jest tutaj z aktem urodzenia malej ??
dostalismy w gemente jakies pisemko z jej danymi i naszymi ale to wogole nie przypomina aktu urodzenia polskiego, myslalam ze tez daja tutaj unijne we wszystkich jezykach jak u nas a tak nie jest ???
czyli bede musiala go tlumaczyc zeby w pl cos zalatwic ? mam nadzieje ze uda nam sie dostac becikowe ?? haaa caly czas jestesmy zameldowani w pl

Witam

Za rada mamy mikołaja zamieszczam mój post u was może wy podpowiecie mi cos więcej

najprawdopodobniej już niebawem do was dołącze i chciałam sie zapytac czy jest gdzieś w okolicach venlo(grubenvorst) jakieś przedszkole dla obcokrajowców. Mam 3,5 letnią córeczkę z trudnych powodow finansowych planujemy z mężem wyjechac do holandi(mieszka już tam siostra męża) a i mąż już tam pracował. I teraz chcielibyśmy wyjechać razem. I myślałam o stronie edukacyjnej dla małej ale z racji tego że ona mówi tylko po polsku to boje się że bardzo zraziła by się do przedszkola typowo holenderskiego. Co wy o tym myslicie. Może macie jakieś swoje doświadczenia. Pozdrawiam

Mamo małego alergika... ja nie jestem z tamtąd aleuważam że mała sobie super da rade nawet w holenderskim przedszkolu...:tak:Dzieci szybko sie przyzwyczajają a między sobą nawet w czterech jezykach dagadują!:-D
Najważniejsze jest twoje nastawienie i .... trochę optymizmu...Ja sama mam dwójkę chodzącą do holenderskich placówek....;-)Dzieci szybciej niż my łapią język i nawiązują kontakt...:cool2:

Mamo Mikołaja jak bedziesz wyrabiać małej pszport to oni te papiery przez ambasade do Warszawy wysyłają potem do Uscyilnego gdzie braliście ślub...a potem drogą powrotną dstaniecie polskie akty urodzenia - przyślą pocztą na adres zameldowania w NL...:-D
Taka skomplikowana historia papierowa....

Erni ma sie lepiej - powiedziałabym że jedna noga działa normalnie a druga jeszcze nie...:zawstydzona/y:Rozmawiałam z moim docentem z kursu na ten temat - bo on z zawodu jest neurologiem i powiedział że powinnam tego dopilnować jeśli będzie po weekendzie nadal dziwnie chodzł bo to jes sprawa ucisku na nerw tylko nie wiadomo czy ten kręgowy cz ten jakiś w głowie...jak co mam iść do domowego po skierowanie - NIE LEKCEWAŻYĆ TEGO - i skonsultować w szpitalu....:tak:

I tak też zamierzam zrobić....

dziewczyny jak jest tutaj z aktem urodzenia malej ??
dostalismy w gemente jakies pisemko z jej danymi i naszymi ale to wogole nie przypomina aktu urodzenia polskiego, myslalam ze tez daja tutaj unijne we wszystkich jezykach jak u nas a tak nie jest ???
czyli bede musiala go tlumaczyc zeby w pl cos zalatwic ? mam nadzieje ze uda nam sie dostac becikowe ?? haaa caly czas jestesmy zameldowani w pl

Ale byliscie normalnie zarejestrowac ja jak sie urodzila w gminie w ktorej rodzilas??Jak moj Pawel pojehcac zapisac Jessi to dam dali mu odpis aktu urodzenia i wlasnie wielojezyczny.Ale w sumie to jest ksero.Ja teraz bralam,bo jak bedziemy jechac do polski w sierpniu to chcemu ja zglosic w USC,i dzwonilam do Sneek bo tam rodzilam i poprosilam o oryginalny odpis aktu a nie ksero.Przyslali mi go w tym samym tygodniu razem z acceptgiro.Placilam jakies 11e.

Aniahaven a to o czym ty piszesz to zrobili Ci za darmo??Jak my bylismy wyrabiac malej paszport to chcieli za transkrypcje aktu urodzenia prawie 100e:szok:a ze to nie jest taka naglaca sprawa to stwierdzilismy,ze sami to zalatwimy osobiscie jak bedziemy w PL.

Zmykam szykowac Jessi do lozka.Jutro same jestesmy bo tata i ciocia ida do pracy:-(

Czarna z tego co pamiętam to płaciliśmy jakieś centy za ten dokument z gemeente a potem było już za friko!:-D
Ja sie wziełam za porządki na górze.... posegregowałam zabawki, przebrałam łóżka i taki tam...jednym słowem GENERALKA....:tak:
Mam zamiar jeszcze ciuszki poukadac w szafach bo trzecia pralka w trakcie a mój M ma dzis zamiar mecz oglądać wieczorkiem...więc same rozumiecie...:sorry2:

A gdzie sie podziała Anetka?!!!:confused::confused::confused:

reklama
Witam
Kochana Aniu ,Aneta się jeszcze wczasuje:tak::tak::tak:Ja też pranko muszę rozwiesić a reszta na jutro zostaje:sorry2: dziś już mi się nie chce :no:Dobrze ,ze Erniemu lepiej,ja mimo wszystko poszłabym po skierowanie:confused:
Czarna Michaś miał niecałe 3 kg jak się urodził:tak:
Witaj mamo małego alergika nie masz się co martwić o córeczkę ,tak jak Ania pisała....:tak:
Robale fajnie ,że pierwszy dzień w pracy uważasz za udany:tak:
dobrej nocki

Do góry