reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam i ja, :-)

Aniahaven, ja wyrabialam Manuelowi paszport na 10 lat w gemeente i czekalam na niego jakies 2 tygodnie... :tak::tak:
Agasta, jesli chodzi o pasje to je otrzymalam po 2 miesiacach malzenstwa (z holendrem), ale to bylo w 2005 roku... :tak::-)
Gosia, po staatsexamen rowniez m.in. mozna starac sie o obywatelstwo holenderskie (jesli oczywiscie chcesz)... :tak: wiem, bo go zdawalam 2,5 roku temu... ;-)
Twiggles, swietna fotka, rosnie Ci przystojniak... :-);-) a Ty masz zamiar szczepic Antosia przeciwko grypie? jesli mozna zapytac... :confused2:

a my wybieramy sie w poniedzialek na koncert Magdaleny Kozeny do Amsterdamu... :-):-) Sencilla, moze Twoj maz ja "zna", bo to jego rodaczka... :tak:;-) apropos muzyki, Sencilla udalo Ci sie zapisac Marysie na zajecia? (kiedys pisalas, ze chcesz)... nam tak sie spodobalo "muziek op schoot" , ze teraz chodzimy na "muziek voor peuters"... :-):tak: swietna sprawa dla dzieciaczkow, polecam...
zdroweczka dla Jessy i Nikusia... :tak:
milego dzionka dla wszystkich

reklama
a ja siedze i placze mnie zaraz wykończą nerwowo w tej holandii
dzwoniłam do położnej i

pani polozna powiedziała ze to moze byc poronienie i mam czekać około 1-2 tyg. i zrobic test. i jak wyjdzie pozytywny to wtedy do niej zadzwonic. rece mi sie trzesa ze zdenerwowania.
ucho mnie boli nie wiem czy to nerwoból i nie wiem czy moge te krople wkroplić , bo nie wiem czy jestem w ciązy czy mam poronienie. no jakas masakra kórwa jestem w szoku bo w pl to by mi zrobili usg i badanie krwi itd i była bym juz pewna co jest grane
anger.png
amazing.png
anger.png
amazing.png
anger.png
amazing.png

no i nie wiem co mam robić .................

Olgunia nie denerwuj sie ani tobie ani dziecku to nie pomoze. Wiem ze dobrze jest mowic, ale w tej chwili wasze zdrowko najwazniejsze.
Skoro polozna tak powiedziala to ja bym na twoim miejscu zadzwonila do domowego i poprosila o badanie krwi :tak: Powiedz co polozna powiedziala, i naklam np ze chcesz miec pewnosc, bo jak jestes w ciazy to musisz przestac pracowac bo masz szkodliwa prace :-D
Bo inaczej to domowy ci powie ze po co robic badania jak za 2 tyg zrobisz sobie test to bedziesz wiedziec.
Mnie juz chcieli na woreczek zolciowy ciac bo tez domowemu szkoda kasy bylo na powtorzenie badania krwi :wściekła/y:
Niestety sluzba zdrowia jest tu taka a nie inna.
W pl to poszlabys prywatnie do gina i juz bys wszystko wiedziala :tak:

Ostatnia edycja:
Olgunia jak pojdziesz do domowego po skierowanie w pon rano to jeszcze tego samego dnia zrobisz badania. Nie wiem jak jest u was, bo co przychodnia to inne godz otwarcia itd.
Chyba ze jeszcze dzis sie zalapiesz. Moze asystenkea ci zalatwi ze lekarz ci wypisze skierowanie a ty je tylko odbierzesz
A na wyniki badan ja czekalam zazwyczaj 2-3 dni. Raz tylko zrobili mi ekspresowao w 1 dzien :szok:

czesc dziewczyny
ja prace zaliczylam jeszcze jutro i niedziela wolna. A na drugi tydz. jedziemy na urlop na pd. holandii juz sie nie moge doczekac:tak::tak::tak:mam nadzieje ze pogoda nam dopisze
Magdalena myslalam ze z histori holandii tez trzeba zdac egzamin:eek:
Aneta, Niunia ja mysle ze z mojego synusia to ogromny chlop bedzie a sily ma tyle ze zeby go przebrac to musze sie niezle czasem nagimnastykowac:-D
pogoda okropna a jeszcze do gemeente chcialam isc prawko wymienic
:cool:
Olgunia trzymam kciuki i nie denerwuj sie
Twiglles widze ze z noord holland jestes, ja 1 raz rozdawalam slodycze, za 2 lata my tez bedziemy chodzic, a piosenki kto spiewal ty czy Antos????

Olgunia Agasta dobrze mowi jak trzeba bedzie to klamac ile wlezie bo ci holenderscy lekarze jak dla mnie wszystko zbyt blacho traktuja:wściekła/y:no i przede wszystkim BEZ NERWOW wasze zdrowko jest teraz najwazniejsze:tak:
Ta polozna troszke dziwna,ja jak krwawilam w 8tyg.to od razu zrobili mi USG a to bylo jeszcze przed pierwsza umowiona wizyta u nich

reklama
Gosia a czemu wymieniasz prawko??Ja bylam teraz i tez o to pytalam to mi powiedzieli,ze nie ma takiej potrzeby bo polska jest juz w EU.Wymienic musze dopiero jak minie 10 lat od daty wydanie mojego prawka w pl.

Do góry