reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dobry wieczór:tak:
Trochę mnie nie było, ale ostatnio to nawet nie mam czasu laptopa odpalić:no:
Karola inburgeringscursus tak się nazywa ten kurs, więc dlaczego napisałaś niestety:confused: Ja słyszałam, że za egzamin musisz zapłacić, a jak zdasz to Ci kasę wracają, ale nie wiem ile w tym prawdy bo to tak gdzieś w szkole o uszy mi się odbiło.
Olgunia GRATULUJĘ II kresek:tak::tak::tak: Bądźcie zdrów:tak::tak::tak:
Sencila dziękuję za link, bardzo mnie nim uspokoiłaś:tak: Właśnie dziś dostałam list z Nikodema szkoły, że jedno dziecko zachorowało na grypę meksykańską, ale mamy być spokojni :szok:, bo dziecko już jest w szpitalu itp Została zachowana dodatkowa higiena w szkole. Niko łyka witaminki, więc mam nadzieję, że nic go nie chwyci!!! Spakowałam Nikusiowi do plecaka nawilżające chusteczki gdy będzie korzystał z WC i wysłuchał małego wykładu mamy, więc mam nadzieję, że będzie przestrzegał rad mamy:tak::-)
Natka witaj:tak::-) Wrzuć zdjęcie Zosieńki, bo pewnie już duża dziewczynka z niej:tak::tak::tak:
Gosiu mój Oli nosi nadal ciuszki 86, więc pewnie Twój Daan zaraz go dogoni :tak:
Aniu ja musiałam mieć "wlepkę w paszport" aby zacząć kurs, pojechaliśmy całą rodziną i w 10 min było po sprawie. Wcześniej umówiliśmy sie na afspraak w IND:tak: Oliwierek ma dowód więc otrzymał "wlepkę" na karteczce:tak:
Jeśli chodzi o paszport Erniego, przeczekaj aż pojedziesz do PL i idź do Gminy powiedz, że na stałe mieszkasz w NL i dostaniesz paszport na 5 lat. Gdy wyrabiałam paszport Nikodemowi to się mnie Pani pytała na jak długo wyjeżdżamy, a ja na zawsze, więc ona do mnie to mogę wydać na 5 lata, a tak to tylko na 1rok:-) Z dowodem osobistym jest tak samo tylko krócej się czeka i taniej:tak:

Jutro jadę z Nikusiem do lekarza ponieważ coś się z jego oczkiem zaczęło dziać, od niedzieli są przekrwione, spuchnięte oraz ropieją :no: Już było trochę lepiej, a teraz drugie oko tez:-:)-:)-(

Uciekam bo jutro do pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale po pracy muszę za gotowanie się zabrać, bo w sobotę impreza:tak::tak::tak: Chyba sobie wagary jutro od szkoły zrobię;-) ciii:-D

Ps. Przepraszam, że nie napisałam do każdej, ale już nie pamiętam o czym pisałyście:-(

Miłej nocy:tak::tak: Dobranoc

reklama
Twiggless- a co u was slychać?

tak sobie Was czytam i ostatnio jestescie bardzo rozpisane :-D fajnie, bo lubie być na bieżąco....
Niunia u nas po straremu, Antoś jest zdrowy, rosnie, gada i broi ;-) czyli normalka
jest już odpieluchowany co niezmiernie mnie cieszy i dość szybko i gładko nam to poszło zważając na to że jak miał ok 1,5 roku to wcale nie dał się posadzić na nocnik... to poszło z dnia na dzien mozna by powiedzieć... od 3 m-cy śpi juz w nocy bez pampka i póki co zero wpadek...oby tak dalej...
wczoraj był też pierwszy raz na obchodach Sint Maarten z lampionem i bardzo mu się podobało...
22055112730.jpg

Olga GRATULACJE :-)

pozdrawiam Was wszystkie

Aneta wiem że się tak nazywa ten kurs;-):tak:Napisłam niestety bo po waszych radach miałam nadzieje ,że pierwszy przyjdzie z Mondriaana:eek::cool:.
Zdrówka dla Nikosia!
Tweegless brawa dla Antosia,dużo chłopczyk z niego:tak::tak: i taki samodzielny:tak:
miłej nocki

Dziewczyny, w sprawie kursu...
ja nie musze zdawac inburgeringsexamen, my juz nie musimy, odkad jestesmy w unii. Bede zdawac tylko staatsexamen, aby potwierdzic znajomosc jezyka.

Dzien dobry
Ja dzis pierwsza :szok:
Aniahaven zaspalas? :szok:
Czarna Jessy jeszcze spi? :-)

Ja dzis musze zakonczyc weekend pojsciem do pracy :sorry: Ostatnio bylam w niej w pon :-D Ale dzis tylko 4 godz :tak:

Dzień dobry!

Agasta nie zaspałam tylko pierwsze zrobiłam dzieciom śniadanie do szkoły- na teraz i sama zjadałam...:-) Dziś trochę inna kolejność!
Anetko ja nie mogę czekać z tym paszportem bo to spotkanie mam w środę:tak:17.11 a poza tym nieodważyłabym się jechać do PL bez ważnego.:eek::zawstydzona/y:
Poza tym nie wiem jak jest teraz ale w Pl czeka się na wydanie paszportu miesiąc więc nierealne:-( bo my na niecałe dwa tyg jedziemy...:zawstydzona/y:
Śmigam do pracy....

Dzien Dobry

Agasta Jessy nie spi od 8:00 ale jak zeszlam rano na platki to nawet nie zdarzylam was doczytac dlatego nic nie napisalam.A wczoraj tak mnie plecy zaczely bolec,ze musialam sie ratowac plastrem rozgrzewajacym na noc.Ledwo dalam rade Mala z lozeczka wyjac,przewinac i nakarmic.Teraz troszke lepeij ale dalej kloje jak diabli.Dobrze ze juz weekend

Co do wklejki to nasze sa wazne tak dlugo jak polskie dowody:tak:potem musimy zlozyc podanie o nowe,chociaz kto to wie co do tego czasu sie pozmienia:eek:a moja siorka dostala "pasie" przy pierwszym meldowaniu w nl teraz mija 5 lat i poprosila o przedluzenie,dlatego musialam latac do gminy po jej BGA.Tylko tak jak juz bylo mowione "pasie" juz nie wydaja tylko wklejki czy sie paszport ma czy nie.My musielismy to wyrobic jak sie w tamtym roku we wrzesniu pierwszy raz meldowalismy w nl.

Aneta mojej Jessy tez ropieje i lzawi oczko,bylam u lekarza i przepisal masc,bo to jakas infekcja bakteryjna:wściekła/y:i teraz 3 razy dziennie musze jej to nakladac.Trudne zadanie bo on to malo kiedy 2 sek.spokojnie ulezy i trafic nie moge:no:meczylam sie rano 15min.a i tak wiekszosc masci osiadla na rzesach:wściekła/y:musiala bym jej chyba glowke w jakims imadle usztywnic,ale i to by nie pomoglo bo jak tylko cos poczuje to oczywiscie zaciska powieki.Powinni takim maluszkom cos latwiejszego w obsludze przepisywac:wściekła/y:

Gratulki dla suchych nocek dziewczyny,ja nadal zmieniam pampka 3-4 razy w ciagu nocy:szok:

Lece rozwiesci pranie

reklama
Dzien doberek...
U nas tez po staremu :-D
Mlode spia coraz lepiej srednio od 21 do mozna powiedziec 10 z dwoma przerwami na mleczko o 4:30 i 8, chichraja sie non stop i czasem polobuzuja jak np wczoraj wieczorem.
Od kilku dni wprowadzilam im rijstpapje czyli kleik - dwie lyzeczki do wieczornej butli, niech sie powoli przyzwyczaja do nowosci bo jeszcze troszke i bedziemy wprowadzac cos innego niz samo mleczko. :-)
Claudia juz panuje na swoja ciezka glowka i z dnia na dzien trzyma ja coraz wyzej i dluzej. No i powoli przechodzimy na rozmiar 62 bo juz coraz wiecej 56 za malych :-D
Co do diety powoli widze ze dziala bo (*)(*) sie zmniejszaja a to u mnie zawsze leci na poczatek :eek::confused2: a szkoda bo to akurat mogloby zostac :-D
Lece po kawke i przygotowac sobie buleczke na lunch. :-D

Milego dzionka

Do góry