reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No właśnie Beauty mojemy synkowi paszport sie skończył we wrześniu i nowego aktualnie też nie ma....:zawstydzona/y:
A do nieważnego paszportu chyba mu wklejki nie wkleją!:eek: wiec czeka mnie wyprawa do Hagi jeszcze przed środą!:confused2:

hmmm faktycznie czeka Cie wyprawa, chyba,ze powiesz, ze czekasz na nowy paszport i pózniej zglosisz sie po wklejke, albo ze na razie nie chcesz jej dla małego... ale nie wiem czy tak mozna...

reklama
Aniahaven zarejstrowany zwiazek to zwiazek zatwierdzony np u notariusza, ktory potwierdza ze razem mieszkacie, utrzymujecie dom, wychowujecie dzieci no i wogole wszystko robicie razem :-) w razie rozlaki wsyztsko dzieli sie na pol lub w zaleznosci od tego jak jest zpaisane w papierach. Czyli jest to tak jakby zwiazek malzenski tylko ze bez slubu i tych calych innych ceregieli :-D Moze to byc w postaci geregistreerd partnerschaap albo samenlevingscontract
Tutaj wiecej info na ten temat
geregistreerd partnerschap
beuty to ma kolezanka co robic z tym portfolio

Hej,hej
Olgunia jeszcze raz gratuluje!!! :tak:3 testy na pewno sienie mylą:happy:
Ja też słyszałam o zrobieniu "portfolio" :tak::tak:Powiedzcie mi czy jak się nie zda egzaminu bedzie trzeba zapłacić całą kwote za kurs??
Jesli juz mowa o szkole to sie pochwale ,że dziś dostała zaproszenie na rozmowe na 11 grudnia:tak::tak: szkoda tylko ,że to zaproszenie do inburgeringscursus:tak: Ale lepsze takie niz zadne:tak::tak:

Karola a czemu zakladasz ze nie zdasz egzaminu? :sorry: Nie martw sie na zapas :no: Jak bedziesz chciec to dasz rade :tak: ja jak przyjechalam do nl to holenderski byl dla mnie jak chinski i nawet przez sekunde nie myslalam o tym, ze kiedykolwiek naucze sie tego dziwnego i glupiego jezyka :-D Ale zycie przycisnelo mnie do muru i musialam sie nauczyc :-)
A o tym czy trzeba zaplcic jak sie nie zda to ci nie powiem bo ja chodzilam na prywatne lekcje

ja juz sie pozegnam na dzis spokojnej nocki zycze, do jutra

Agasta ja mam zamiar zdać ten egzamin:tak::tak::tak:Tylko tak kontrolnie pytam;-):sorry: Różnie to w życiu bywa tfu,tfu:sorry:Przecież po to idę do szkoły żeby się czegoś nauczyć:tak::tak:
Beauty a tą wklejke gdzie robiłaś?

Karola, widzisz jak szybko dostałas odpowiedz :-)
Za kurs płacisz jeśli w ciągu pierwszych 3 m-cy od rozpoczecia masz mniej niż 80% frekwencji, pierwszy egzamin jest darmowy (podobno łatwy),jeśli go nie zdasz to za kolejny egzamin juz trzeba zaplacic.

Wklejki daja w IND w Rijswijk

czesc dziewczyny
mialam was wlasnie pytac co sadzicie o szczepionce i prosze odpowiedz juz mam. nie wiem co zrobimy jak dostaniemy to wezwanie dobrze ze to nie jest obowiazkowe:sorry:
Aniu, Beauty ja portfolia nie musze robic bo nie bede podchodzic do egzaminu, stwierdzilam ze o obywatelstwo nie bede sie starac bo mi nie jest potrzebne. Ja mysle ewentualnie o egzaminie ktory potwierdzi na jakim poziomie jest moj holenderski nazywa sie to chyba staatsexam
prawda ze tych sytuacji w portfolio jest w pi..... ale do tych sytuacji zalicza sie juz np. bon z bankomatu:cool2:
Karola gratuluje zaproszenia nareszcie sie doczekalas:-)
Aniu a moze sprubuj dla Erniego dowod wyrobic, ja dla Daana dostalam na 5 lat. A te wklejki w IND wyrabia sie szybko i nie trzeba miec juz tych wszystkich dokumentow, trzeba tylko wypelnic formularze i nm. sofi i to wszystko
A ja musze wam powiedziec ze to moje dziecko znowu tak uroslo ze znowu musze kupic zestaw body juz teraz chyba na 80-86, martwi mnie tylko ze nie chce mi jesc obiadow juz nie wiem co mu wymyslic, cale szczescie ze mleko pije:sorry::sorry:
Sencilla ja z przyjemnoscia wpadne na kawe , pamietam ze wspominalas cos o spotkaniu:tak::tak:
Aneta a gdzie ty sie podziewasz?????

ale szalejecie z pisaniem... :-D;-)
przynajmniej mam co czytać;-)choć mnie konkretnie to nie dotyczy...:sorry:

Olgunia-GRATULACJE:tak: 3testy raczej juz nie kłamia:tak:
Karola-gratulacje dostania się na kurs, nauka na pewno przyjdzie Ci z łatwością;-)
Sencilla- jestem tego samego zdania co do szczepień, troche to wszystko wyolbrzymiają:sorry:
pauka- widać że masz zdolne dziewczynki i uczą się jedna od drugiej:tak:
Aniahaven-teraz to już obędzie się bez pieluch;-)
Twiggless- a co u was slychać?

a czy któraś z was ma może kontakt z Ma-rita? zastanawiam sie czy juz urodziła....
w ogole dużo dziewczyn zapomniało już o forum....

reklama
Do góry