reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Moja koleżanka ma tą pasie ważną do 2011 bo robiła ją w 2006 jak nie byliśmy jeszcze w Unii...teraz nie wydają takich :eek: bo nie ma potrzeby a czy po 5 latach dostanę coś takiego...może!:-D
A co się tyczy tej naklejki to ja mam Erniego paszport tylko na 1 rok i w takim ukladzie co roku bede pędzić po tą naklejkę!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Co do paszportu to dziecku na rok sie wyrabia w 45min...z tego co kiedys widziałam to na paszport 10 letni trzeba składać podanie i czekać 3miesiące!:szok:

:-D:-D:-D:-D
Agasta, to ja jeszcze wyjaśnię,że to o czym piszesz, to jest inburgeringexamen.W portfolio dokumentuje sie 30 różnych sytuacji. Ja, Aneta,Sencilla i chyba Gosia chodzimy na inburgeringcurs i musimy takie portfolio zrobić na koniec i zdać ten egzamin. Jak to zdamy, to w przypadku chęci otrzymania obywatelstwa hol. mamy to już załatwione ;-). Samo portfoilio jest bardzo łatwe, szczególnie jak sie juz umie mówić po hol. ;-), no i ja np. musze zrobić tylko 15 "sytuacji", a moja koleżanka ktora poszła do Mondriaan na kurs musi zrobić wszystkie:szok:

Ania, pasie nie wydają na "starcie" tak jak kiedyś tylko dopiero po 5 latach. Być moze się mylę ale też jest chyba jakas rożnica w tych dokumentach, bo wczesniej lączyło sie to z pozwoleniem na prace, a teraz jest to chyba coś jak potwierdzenie stałego zameldowania ( w kraju).

Nam babka w IND powiedziała,zeby po prostu tej strony z paszportu gdzie jest wklejka nie zniszczyć i nosić ja razem z nowym. Ja tego nie praktykowalam bo mały nadal ma stary, choc niewazny juz paszport i jeszcze mu nowegonie wyrabiałam.

reklama
No właśnie Beauty mojemy synkowi paszport sie skończył we wrześniu i nowego aktualnie też nie ma....:zawstydzona/y:
A do nieważnego paszportu chyba mu wklejki nie wkleją!:eek: wiec czeka mnie wyprawa do Hagi jeszcze przed środą!:confused2:

Do góry