reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
aniahaven
dziekuje slicznie za przywitanie, teraz bede do Was zagladac czesciej :-D pewnie tylko wieczorkiem bo reszte dnia zajmuje mi Alex, ale zawsze to cos :tak:

Zanka zaglądaj, zaglądaj jak najczęściej:tak::tak::tak:
Beauty ogromne brawa dla Szymka :tak::tak::tak:No właśnie jak wam idzie nocnikowanie:confused::confused: Ja po ostatnim tak się zraziłam, że jakoś boję się wracać do tego :no::cool:, ale z drugiej strony nie mam jak, bo pracuje, a bezsensu aby u opiekunki sikał w pampersa, a w domu bez:confused::no::zawstydzona/y:
Karola mam wolne środy :tak: (to już jutro:-D:-):-D) i czasem poniedziałki :tak::tak:
Olgunia ja umyłam okna w salonie i dzieciaczków pokoju i wyprałam firanki w sobotę, jeszcze w kuchni i sypialni mi zostało:dry::cool:
Gosiu wrzuć przepis na pyzy:tak::tak:,a le bezmięsne:tak::tak: Może któraś z Was dziewczyny zna:confused:
Aniu kapuśniak i naleśniki z czekoladą typowo ciążowy obiad:-D:-D:-D
Aniu myślimy intensywnie nad zmianą auta (w przyszłym roku) po ostatnich przygodach, ale tym razem na NL tablicach. Problem w tym, że chcemy duże auto, ale duże tzn ciężkie = wysokie opłaty:dry: Planujemy coś do wagi max 1450kg ale już sama nie wiem :no:
Oliwiwerek z dnia na dzień mnie zaskakuje, wczoraj przyszedł i powiedział mama mleko:-D:-), a dziś w Nikusia szkole usłyszał baby i powtórzył :-D:-),nauczył się jeszcze mówić tatuś, dzidzi i ogólnie już wszystko powtarza:tak::tak::tak: Żałuje tylko, że nauczyłam go mówić DAJ:-D:-D:-D Ostatnio odkąd dzieli pokój z bratem przychodzi do naszego łóżka nad ranem... i dziś słyszę jak w śnie mówi "tata, mama, niko, olo, tata, mama, niko, olo":-D:-D W ciągu dnia też tak powtarza:-D:-D:-D:-) Dziś przeprowadził ze mną dłuższa rozmowę "tata nie ma, dach dach, auto brumbrum titit" tzn Taty nie ma, pojechał autem, który robi brum brum i tiiiitiiit:-D:-D:-D

My dziś na obiadek mieliśmy filet z kurczaka w sosie śmietanowym z ziołami i ryżem oraz marchewkę z groszkiem:tak::tak::tak:

Czekam na mężusia bo w szkole jest. Muszę jeszcze mężusiowi śniadanko do pracy zrobić, a tak mi się nie chce:no::no::no: Dobrze, że jutro mam wolne:tak::tak::tak:
Dobranoc

Nocnikowanie u nas wygląda tak, ze w domu mały chodzi bez pampersa, ale jak gdzies idziemy i na noc zakładam mu. Jakoś nie mam odwagi wyjść z nim bez pieluchy, tym bardziej ze nawet jak sie go pytam czy chce siku to mówi ze nie, a po chwili już sika :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Poza tym grubsze sprawy zalatwia tylko w pieluche, albo co gorsza w majtki. Od przyszłego tygodnia mam zamiar puszczac go do przedszkola bez pieluszki, sadze ze bedzie chcial tak jak inne dzieci chodzić do kibelka :tak:

Aneta,moze być jeszcze za wczesnie dla Olivera na nocnikowanie, ale spróbowac nie zaszkodzi. Jak przyjdzie czas, to sam zrezygnuje z pieluchy, bo bedzie wolał chodzic bez.

Anna, w takim razie jestem wyrodną żoną ;-). Nigdy nie szykowałam i nie szykuje kanapek mężowi do pracy, ale ani on ani ja nie lubimy jeść kanapek tym bardziej zrobionych kilka godzin wczesniej ;-)

Karola o mojej szkole powiem ci tak ze narzekac nie moge bo dzieki niej zaczelam rozmawiac z moim M. po holendersku ale jak dzisiaj sobie obserwowalam zajecia to ci nauczyciele zarabiaja kase za nic. Mamy dostep do bardzo fajnego programu komputerowego polaczonego z ksiazka, a zajecia np. dzisiaj przepytala nas z wyrazow "przeciwstawnych"powtorzylismy kilka zdani i kazala nam albo sobie na kompie robic albo dialogi miedzy soba przyczym ona dosiadla sie do 2 dziewczyn i je przepytywala. Dziwi mnie to jak ci ludzie sie tego wszystkiego sami ucza bo w sumie nikt nigdy nie ma pytan dotyczacych np gramatyki. Ja mam mojego holendra to go o kazdy szczegol moge meczyc ale jak to robia inni nie mam pojecia i jeszzce na egzamin ida:sorry2:
Aneta fajny gadula ci rosnie,:tak::tak: a pyzy to ja normalnie kluski slaskie nadziewam zmielonym gotowanym miesem z przyprawami i do tego skwareczki. Bezmiesnych niestety nie znam.:sorry2: Ty jutro masz wolne a ja ide pierwszy raz do nowej pracy ciekawe jak bedzie bo z samymi holendrami bede robic:cool2::eek:
Dziewczyny mam pytanko, jak mialyscie z @ po ciazy czy od pierwszej @ mialyscie juz nastepne regularne :confused::confused: bo ja ostatnio dostaje z 2 miesiecznymi odstepami. Ostatnio wystraszylam sie ze jestem w ciazy
ide sie uczyc
spokojnej nocki zycze

dobranoc! wlasnie przywloklam sie ze szkoly :cool::szok: a znow jutro rano ide... musze juz o 8 obie dziewuchy odwiezc.. a tu tak zimno i w ogole brrr...

A ja właśnie zamknęłam drzwi za moją fryzjerką...:tak:
Znowu mam nową fryzurkę!:-D
Co się tyczy nocnikowania mój Erni - nosi tylko w nocy/ czasami nawet rano jest suchy, bo się w nocy budzi i siusia do nocnika/ a reszte sam załatwia do kibelka! Potrzebuje tylko żeby mu czasem zatrzask rozpiąć!:-)
Nawet pupkę sobie sam wyciera i muszę powiedzieć że super mu to wychodzi... bo czasami go sprawdzam!:sorry2:
Sencilla dasz rade...ja jutro muszę moich ściągnąć z łóżka 0 8.30 pomimo że dzień wolny!:szok:
Gosiu ja miałam długo nieregularne....natura sobie ze wszystkim poradzi!:-D
A jak nie to gin pomoże...:cool2:
Beauty ja też nie robie kanapek z tego samego powodu co Ty...mój nie jada rozmiękłych kanapek!:-D:-D:-D
Anetko korzystaj z wolnego dnia....

Ja ide na spóźnioną kolacje z mężem i do wyrka!
Dobranoc....

reklama
Dzien dobry
ja znowu walcze z netem.
Chyba zadzwonie do serwisu bo ile mozna :wściekła/y:
A ja w piatek jednak msuze isc do pracy :eek:
Milego dnia :-)

Do góry