reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
dzien odbry
widze temat dalej goracy
Nie mam teraz teraz za bardzo czasu zeby to tlumaczyc, po poludniu sprobuje ale mysle ze faktycznie najpeiej byloby udac sie do jakiegos notariusza lub gminy i spytac dokladnie jak to jest w przypadku par z zagranicy bo wszystkie ystawy prwne ktore tutaj przytaczamy sa bazowane na holenderskich parach malzenskich lub wspolnie mieszkajacym majacych podpisane samenlevingscontract.

na poczatku przytoczonego przez aniahaven akt pisze ze rodzice moga spisac swoje zyczenie o przejaciu opieki nad dziecmi po ich smierci badz w testamencie badz u notariusza. i ze za wczasu moga wybrac kogos z rodziny np zeby po ich zgonie przejel opieke nad dziecmi ale z ta osoba bedzie musiala najpier w sadzie podpisac bereidverklaring doslownie tlumaczas oswiadczenie o gotowosci czyli bedzie pewnie chodzic o to ze osoba ta bedzie musiala oswiadczyc ze ma warunki zarowno finansowe i zyciowe zeby zajac sie dziecmi.

reszte przetlumacze pozniej

Witam
Widzę, ze temat wzbudza niemałe kontrowersje...:sorry::rofl2: Swoją drogą mnie też to ciekawi jak to jest...

A my znowu chore...Tzn. ja i Maja...Mnie coś gardło boli, a Maja znowu ma zapalenie oskrzeli:-:)szok::crazy: No i oczywiście antybiotyk!:-(Tydzień siedzenia w domu i jak pójdziemy na kontrolę w przyszłym tygodniu to dostaniemy skierowanie do poradni alergologicznej i będziemy robić badania czy te częste zapalenie nie sa czasem o etiologii alergicznej...:sorry::szok::-(

witam,

szczerze zaciekawił mnie poruszony temat, dlaczego dzieci ktore straciły rodzicow maja stracic rezste rodziny:crazy:
sencilla- pochwalcie sie do jakich wnoskow doszlyscie?;-)

ann-ja prałam w proszku z PL w lovella chyba do 6mies, ale jak wyprałam w innym to nie było roznicy-teraz piore w arielu w NL a w wizir sensitiv w PL.
ale mi sie wydaje ze co dziecko to jest inne i bedziesz musiała sprawdzic czy nie dostanie wysypki.

a nam czas w PL szybko leci...
i niestety dzisiaj zmarł dziadek mojego P, w sobote bedzie pogrzeb a wieczorem wracamy do NL..

dobranoc wszystkim;-)

Aha, zapomnialam :zawstydzona/y:;-)
no wiec doszlysmy do wniosku, ze w holandii brakuje dzieci do adopcji, a rodzicow starajacych sie o adopcje jest duzo. Wiem, bo moja znajoma holenderka 4 lata starala sie o adopcje, a w koncu zaadoptowala dziecko z haiti...
Jaki z tego wniosek? Holenderski rzad KRADNIE dzieci do adopcji, w sposob, o ktorym wspomnialysmy wyzej. Co Wy na to?

reklama
Dzien dobry
Sencilla a ja z mezem doszlam do wniosku, ze chyba Holandia za duzo ma osrodkow dla dzieci pobudowanych i przywlaszcza sobie prawo do dzieci obcokrajowcow, a co jest najsmieszniejsze, to zeby zostac obywatelem np Holandii i zeby Cie nie traktowali w pracy np jak obywatela gorszej kategorii graniczy prawie z cudem, ale jak dziecko jest obywatelem polski to jakos nie maja obiekcji do przywlaszczania sobie do nich praw!!!!:wściekła/y:

A teraz z innej beczki, ja chyba popadam w depresje przedporodowa, nie wiem co mi jest po nocach drecza mnie koszmary trumny jakies i w ogole...juz sobie z tym nie radze, nie wiem czy to normalne w ogole jest..poradzcie cos...bo zwarjuje!!!!

Niunia wyrazy wspolczucia...

Milego dnia

Do góry