reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

:no::no::no::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:Jestem przerażona tym prawem i zła na ten kraj!
Co do adopcji to jestem tego zdania co Sencilla :tak:Lepiej w biednym kraju żyć lecz rodziną:tak: Też nie wyobrażam sobie rodziny jakby tu moje dziecko miało zostać:no::no:
Ania ja też będę pytać czy można spisać to w pl i przetłumaczy.Wydaje mi się ,że to trochę taniej by wyszło:tak:
Anna neutral kupisz w każdym supermarkecie :tak: Ja też prałam na początku w tym proszku a teraz piorę w robijn i płynu też takiego używam.Do tego czasem dodaje wybielacza i do tej pory Michaś nie miał uczulenia:tak:

Ja już się żegnam ,troche poprasuje ,i do spania :tak:

reklama
No same widzicie ile ten temat poruszył kontrowersji!:szok:
Powiem wam szczerze że mam doła normalnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i w kółko o tym myśle co się stane jakby nie daj Boże....puk puk odpukać!:-(
Dla mnie też ważnejsza jest rodzina i wierze że zrobiliby wszystko żeby wychować moje dzieci!Poza tym tak jak Sencilla mówisz ta tragedia...wystaczy!:-(Nie dość że dziecko traci rodziców to jeszcze kontakt z osobami mu bliskimi...a oni z dziećmi!:zawstydzona/y::eek:
SZOK,SZOK,SZOK! dla mnie wciąż co takie dzieci muszą przejść jeśi taki coś takiego strasznego się wydarzy...:szok::szok::szok: gdzie są ludzie w Holandii którzy powinni dbać właśnie o te dzieci!?:crazy:
Sencilla myśle że im tak łatwo się to mówi alejakny chodziło o ich dzieci napewno by myśleli tak jak my- rodzice...choć z drugiej strony ja prywatnie uważam że kontakty rodzice-dziecko są w naszych polskich rodzinach o niebo silniejsze niż w holenderskich!:-p:cool2:

DOBRANOC LASKI!

nie powiem wam niestety ile dokladnie kosztowaly te testamenty, bo my dostalismy ogolny rachunek czyli ze testamenty plus kontrakt ze mieszkamy razem.
jedyne co wam moge powiedziec to to, ze za wpis testamentu do ksieg wieczystych tez sie placi i to juz bylo wliczone w te 654 euro a dokladnie kosztowalo 32 euro. w tej kwocie 654 euro to 110 euro to byl podatek, wiec wydaje mi sie, ze taki testament od 2 osob ok 350-400 euro :sorry: (bo oboje rodzicow musi spisac taki sam testament, inaczej nici z przynzania opieki rodzinie)

ja juz do lozoka mykam, bo weekendu nie odespalam jeszcze :eek:
Dobranoc

Wrzuciłam "NASZ TEMAT O DZIECIACH" na niedziele.nl na forum to jakis palant napisał mi tak!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

"Przepraszam, ale kto Ci takich bzdur naopowiadal?
Rodzice moga przed smiercia uzgodnic z rodzina (jedna osoba lub dwiema) kto bedzie opiekowal sie dziecmi po ich smierci, nastepnie po smierci rodzicow osoby te maja obowiazek zlozyc orzeczenie w sadzie, ze zobowiazuja sie wychowywac dzieci.
Jezeli rodzice nie wyznacza takiej osoby/osob przed smiercia - sad razem z rodzina rozpatrzy, jaka jest najlepsza opcja dla dziecka. Dopiero jesli okaze sie, ze nie ma nikogo z rodziny lub przyjaciol, kto moglby zajac sie dzieckiem, dziecko zostanie umieszczone w odpowiedniej placowce lub przeznaczone do rodziny zastepczej lub adopcji."

Szkoda że tacy ludzie się wogóle wypowiadają skoro jak wynika z naszch wcześnieszych postów ...wogóle się na tym nie zna!:szok::szok::szok:
Pozwoliłam sobie zacytować pare waszych wypowiedzi...mam nadzieje że odpisze mi ktoś konkretny!:tak::cool2:

dzień dobry
mnie tez wzięło :rofl2: dzwoniłam nawet do konsulatu i powiedziałam ze chce rozmawiać z osobą znająca sie na prawie rodzinnym w holandii,
pani powiedziała ze taka osoba jest chora i jej nie ma w pracy ale spytała o co chodzi powiedziałam jej
ona stwierdziła ze dlaczego tak pesymistycznie patrze :szok: i ze to nie prawda bo dziecko ma obywatelstwo polskie ......ale to tylko sekretarka !
wkurzyła mnie bo jak nie wie to nie powinna tak mówić :crazy:

reklama
Do góry