reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej....

Ja właśnie skończyłam prace...dzieci dotarły do domu tez!:-D
Pewnie uznacie mnie za szaloną:cool2: ale ja jeździam będąc w ciąży z Kariną na comiesięczną wizyte do PL....Bardzo dobrze znosiłam podróże i byłam happy że mogę pare dni spedzić z rodzinką. :-)
Z moich znajomych ciągle ktoś kursował i to było 1300km:szok::-D! w jedną stronę! Tak jeżdźiłam do 9 miesiąc i na czas byłam znowu w PL żeby mała się tam urodziła...:tak:Dlaczego?
Niestety nie znałam nikogo kto mógłby mi doradzić jak wy...mieszkałam na campingu z moim kochanym, nie miałam ubezpieczenia, on pracował pod jakimś głupkiem na czarno....i nie miałam za bardzo wyjścia.:sorry:
A nie chcieliśmy się rozstawać!:-D:-D:-D
Z Ernim to już była bułka z masłem - położna, ubezpieczenie i my na legalu!

Robale trzymam kciuki!;-)

reklama
Ale macie dziś tępo:szok::tak:
Ja jak zaszłam w ciąże to się zastanawiałam gdzie rodzć.Na szczęście znajoma mnie przekonała do holandii. Jestem z tej decyzji bardzo zadowolona,bo cały czas tatus był przy nas i razem przeżywaliśmy ten piękny okres ciąży i ponarodzinowy:tak::tak:
Sencilla niestety ja ci nie pomogę, bo jeszcze nie miałam z tym do czynienia
Ja skończyłam prasowanko i ide się kąpać:tak:Wykończona dziś jestem:eek:
dobranoc

ale dzisiaj napisałyście... :-D

aniahaven- ja podobnie jak ty jezdzilam w ciazy do PL do lekarza:-D ale miałam cały czas wykupione ubezpieczenie na całą europe,bo tak bez niczego to bym sie bała:shocked2:
nie znałam tu jezyka i wolałam dokładnie się o wszystko wypytać u swojego lekarza. i cały czas nie chciałam zostać na stałe w holandii. do teraz nie jestem zameldowana w NL bo gdybym to zrobiła to wiem że już byśmy nie wrócili do Polski:eek:

robale-a czy jesli bylabys w ciazy to chcesz byc sama cały czas w PL?moze warto by ci wykupic ubezpieczenie w polsce chociaz takie turystyczne?

dzien dobry
Smoczyca a ty co tak wczesnie dzisiaj? Czyzby Jessy szalala od samego rana?
Sencilla ja tez nic nie wiem na ten temat. Pytalam a i on powiedzial ze sa jakies tam ulgi podatkowe, ale dla tych co maja firme, dla prywatnych osob nie :no:
Niunia ja juz w 6 miesiacu ciazy nie moglam wysiedziec na tylku dluzej niz godz, bo zaraz w krzyzach mnie lupalo, dlatego podziwiam ze znosilas dzielnie podroze w ciazy do pl :tak: Aniahaven przed toba tez czola chyle :tak:
Milego dnia kobietki, ja juz mam prawie weekend. Jeszcze tylko 4 godz :-D

reklama
Do góry