reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Robale, pierwsza rzecz, o ktora cie spyta gin, to to, czy robilas juz test.
poza tym one sa naprawde skuteczne.. Nie chcesz isc po prostu do supermarketu czy apteki i poprosic o test? Twoj nie musi wiedziec :tak::cool2::cool::sorry::-D

reklama
co do zameldowania.. z tego co sie zdazylam zorientowac, to jestes tu dlugo.. Na Twoim miejscu zameldowalabym sie, na wypadek wlasnie jakiejs choroby, wypadku, nigdy nic nie wiadomo.. POza tymTwoj maz ma na Ciebie ulgi podatkowe, jesli nie pracujesz, a jestes zameldowana w holandii.

robale zrób sobie test nawet dwa i bedziesz wiedziała :tak:
i tak jak chcesz tutaj iść do położnej to ciebie umówi około 7-8 tydzień żeby ci coś powiedzieć i usłyszysz serduszko ;-)
jak jesteś zameldowana to musisz mieć tu ubezpieczenie bo zapłacisz kare. ja płaciłam bo byłam zameldowana i po roku czasu się ubezpieczyłam i musiałam zapłacic 1200 euro do ubezpieczalni za tamten rok.
byłam wsciekła dowiadywaliśmy sie gdzie tylko można i niestety tak jest. gdy sie meldujesz od razu trzeba sie ubezpieczyć:tak: bo od daty meldunku później bulisz kasę .:crazy:

Robale to ze nie jestes tu zameldowana nie znaczy ze nie mozesz tu sie ubezpieczyc! i nikt mi kitu nie bedzie wciskal, ze to nie prawda, bo osobiscie ubezpieczylam tutaj w holenderskiej firmie kolezanke, ktora mieszka na kampingu poltorej roku. W ubezpieczelni zapisana jest na pl adresie a holenderki adres campingu ma podany jako dluzszy tymczasowy pobyt zwiazany z praca tutaj :tak: i nikt zadnego problemu z tego nie robil.
I to co napisalam ponizej to pewnie kazda z nas sie nad tym zastanawia, ale kazda boi sie cos powiedziec zeby nie wynikla z tego wojna. Ale ja sie odwaze w imie dobra zarowno waszego jak i waszego przyszlego dziecka.
Jak ty sobie wyobrazasz przebieg swojej ciazy jak nie jestes tu ubezpieczona? Za kazdym razem co miesiac na wizyte bedziesz do pl jezdzic? :szok: Poczatkowo moze dalabys rade ale w pozniejszych miesiacach ciazy z wielkim brzuchem na pewno w aucie 8 godz jazdy nie wysiedzisz :no::no::no:

reklama
agasta tak dobrze mówisz może sie ubezpieczyć a nie być zameldowana :tak:
i to jest najlepszy pomysł robale :tak:
dołanczam sie do słów agasty to dla mnie też jakies dziwne nie byc ubezpieczona bedac w ciąży obojetnie nich cos sie stanie to szok tyle kasy .....
a nie widzę sie jeżdzić na kontrole 9do gina co jakiś czas do Polski :cool:

agasta ja tam wyżej nie pisałam ze nie można sie ubezpieczyc bez meldunku tylko że jak sie meldujesz to trzeba mieć ubezpieczenie

Do góry