reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Hej...

Aniu 117 cieszę się twoim szczęściem!Gratuluję!Dobrze że już wiesz że wszstko jest ok i będziesz spokojniejsza!:-)
Ja właśnie po drzemce przypadkowej....:sorry:
Ann ty się nie smuć tylko ciesz:tak: że masz tylu znajomych do pomocy, gorzej jakbyś niekogo nie miała....:szok::-Dbo wtedy to CZARNA ROZPACZ....
Twiggless ale mi klin zabiłaś:eek::szok::eek::szok::sorry: nawet nie wiem jaki rozmiar ja mam,polece zaraz spradzić!:-D
Czana S.moja córcia idzie 10 września do szkoły więc byliśmy już na takich wstępnych odwiedzinach!:-)

Anna 117 gratulacje calym sercem.To naprawde niepowtarzalne uczucie zobaczyc Swoje malenstwo jeszcze w brzuszku.Tez bym chciala jeszcze raz podejrzec nasz corcie :tak: Ciesze sie ze wszystko w porzadku.Chyba wiecej do szczescia nie potrzeba:-)

Czarna mój Niko miał wycinane migdały pod narkozą, już raz jako 2 letni chłopiec bez narkozy miał wycinany trzeci migdał i przeżył to strasznie, bo był wszystkiego świadomy:szok: dlatego nie zgodziłam się teraz na usunięcie migdałów w PL tylko tutaj:tak:
Niko poczuł się trochę gorzej po tej drzemce:-(, wymiotował, ma temperaturę, płacze i boli go gardło, nie może przełykać i nie chce pić. Namówiłam go, aby wypił soku z lodem i zjadł loda (dziś tylko to może) i widzę, że czuje się trochę lepiej, ale nadal leży taki słaby:-:)-:)-:)-(
Jeszczeta mała sąsiadka o której już kiedyś wspominałam lata mi pod oknem i puka, a Nikusia to drażni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zwracałam jej uwagę, ale nie skutkuje:no::no::no:
Do rodziców się nie wybiorę, bo mieszka kilka domów od nas, a ja nie chcę chłopaków samych w domu zostawiać:no::no::no:
Czarna mój Niko 24 sierpnia idzie już do 2 grupy, a jego mama ma 24 lata:-D:-):-):-). Mamy w szkole na początku po 3 razy pytały się mnie czy Niko to mój syn:-D:-D:-D
Ania117 fejnie, że z malutką wszystko dobrze i że mogłaś ja zobaczyc:tak::tak:
Twiggless mój Oliwierek ma 20miesięcy i ma na razie 3-kołowy plastikowy rowerek, ale nawet nie sięga do pedałów:-D
Wykąpałam dzieciaki, jak zasną to muszę mieszkanie ogarnąć, bo masakrę dziś mam, o zabawki się przewracam:baffled: Mam nadzieję, że Nikuś będzie miał spokojną noc:confused::tak:

czesc dziewczyny
ale tu ruch macie, piszecie jak szalone ze ciezko nadazyc za wami. ja wlasnie po obiedzie czekam na malego zeby sie obudzil zeby go wykapac nakarmic i znowu do wyrka:-D:-D:-D:-D
a jutro do pracy jak mi sie nie chce dobrze ze tylko na 1,5 godz.:sorry::sorry:
Agasta gratulki dla Claudsi ale sie biedaczka nameczyla ale za to odrazu dwa zabki
Aneta najwazniejsze ze teraz juz wszystko dobrze, ale rozumie cie ja przy glupiej szczepionce prawie placze a co dopier odziecko pod narkoza
Ann bedzie dobrze przygotuj sobie naprawde tylko najpotrzebniejsze rzeczy maluchy na samym pocz. nie potrzebuja zbyt wiele, najwazniejsze zebys po porodzie miala kogos do pomocy. na ile godz. zamowilas sobie babke z kraamzorgu?????
Anna super ze wszystko dobrze gratulaje coreczki
ide bo spiacy krolewicz sie wyspal

hejka dziewczyny:-)
a ja taka do d...y dzis jestem ze masakra...rowniez niezbyt spalam tej nocy...no ale w ciazy to normalne..a im dalej tym gorzej:szok:i zamiast teraz sobie uzyc...wyspac sie dobrze,wypoczac..to czlowiek sie meczy:sorry:

aneta2222-super ze u twojego syneczka poszlo dobrze:tak:u mojego Matiego ze 2 tygodnia zeba wyrywali to plakalam razem z nim jak bobr...wzruszaja mnie takie rzeczy...a wczoraj wieczorem ogladalam taki serial o kobiecie,ktora duchy widzi..i w tym odcinku widziala malego chlopczyka ktory,przy torach czekal na mame...ah...wylam jak jakas chora:sorry:

an-prawda prawda...tylko co sie cieszyc ze masz ludzi wokol ciebie pomocnych:tak:ja tez bym tak chciala:zawstydzona/y:

agasta-gratulacje...2 zabki:-D:-Dszkoda tylko ze dzieciaczki przy tym tak musza cierpiec:-(

aniahaven-moj mati od stycznia 2009 tez chodzi do szkoly...ja ciesze sie bardzo bo niema problemow w szkole i z checia tam chodzi...a od sierpnia niestety bedziemy jezdzic do dwoch szkol..jedna na rano a druga od poludnia...wszystko moj maly rozumie,ale za malo slowek jeszcze zna..oj wiec sie bede miec a miec:rofl2:a jeszcze jak sie dzidzia urodzi...oh...no ale to dla dobra Matiego:tak:

anna117...gratuluje dobrych wynikow:-Di corosi oczywiscie:-D:-D:-Djeszcze tak bedzie ze urodzimy w podobnych datach albo i w tym samym dniu:-D:-p:-D...no a oprocz tego zwiekszasz tym moje szanse ze i ja mam dziewczynke a o tym jeszcze niewiem:tak::-):tak:
aha i jeszcze pytanie kochana...jaqk wymusilas na poloznej te badania...tez bym je chciala zrobic i sprawdzic czy wszystko ok..ale obawiam sie ze nikt mi nie da skierowania...:confused2::sorry::confused2:

oh..niewiem..juz pogubilam nicki:zawstydzona/y:
ktos tam jeszcze pisal o seksie i o rowerku dla dwu latka...
jak moj Mati mial 2 latka..to kupilam mu rowerek niezbyt drogi a kola mial piankowe...niestety byl tylko na 1 rok..wiec niewysilalismy sie z pieniedzmi przeznaczonymi na rowerek:tak:

a jesli chodzi o sek..to tez o tym slyszalam ze najlepiej przed porodem jakies 4,5 tygodni..ograniczyc..bo mozna szybciej urodzic...a slyszalam rowniez ze lepiej jest miec seks..poniewaz macica jest bardziej elastyczna:rofl2::sorry:ale kogo to sluchac...
wyczytalam rowniez u kogos ze remonty ma w starym domu...chyba czarna smoczyca:zawstydzona/y::zawstydzona/y:...ah..ja tez to samo mam...to co zesmy nie planowali to wali sie na leb i szyje..i zamiast nowej tapety..farby,paneli czy kafelek..to dochodza inne rzeczy i jak narazie stoimy jakby w miejscu..:baffled::baffled:a tak juz bym chciala urzadzac pokoik dla mojego Matiego i nowej dzidzi:sorry:no nic...musze czekac jeszcze ze 2 lub 3 miechy..by wziasc kredyt pod hipoteke...no i ruszyc z pelna para:sorry:

jesli cos lub kogos pominelam to sorki...staram sie wszystkich zapamietac...no i powoli ale zaczynam juz kojarzyc was:-D:tak::-D:zawstydzona/y:choc musze przyznac ze ciezko jest za wami nadgonic..piszecie w nieslychanie szybkim tepie:laugh2:

Aneta zrdóweczka dla Nikusia
Karola a jak Michaś znosi ząbkowanie?
Gosia no ja też się dziwię, że to tak dwa za jednym razem :eek: Może ten jeden ząbek nie umiał się przebić 2 tyg temu i teraz dlatego tak 2 na raz :baffled:
Czarna smoczyca na kawusię wpadnę... może w przyszłym tyg?? Może pójdziemy razem na basen? :-)
Aniahaven spałaszowałaś resztki tortu? :-D ja własnie wcinam ostatni kawałek truskawkowego placka :-D
Anja27 jeszcze trochę i zaskoczysz, kto, co, gdzie, kiedy i jak :tak::-) Na początku wszyscy mają problemu zpołapaniem się, bo trochę nas tu jest.
Anna117 gratuluje córusi - jeszcze jedna babeczka na forum nam przybędzie :-)
Dziewczyny, które planują potomstwo - starajcie się o chłopczyków, bo nadwyżka kobitek póki co :-D

Kobietki jutro wrzucę przepiski na ciasta - sorki za opóźnienie :sorry:

Anija generalnie to nie wymusilam, tylko raz zapytalam, ale moja lekarka zauwazyla ze razem z mezem strasznie stresujemy sie ciaza i po prostu sama zaproponowala z pytaniem czy sie wtedy uspokoje, choc niestety nie dla kazdej mamy taka wiadomosc ze musi odbyc takie badania jest przyjemna:no: ale ja naprawde strasznie sie ciesze, bo zadne usg tak nie pokaze i nie zbada dziecka jak to badanie, choc nigdy sie nie ma 100% pewnosci

A wlasnie dzis wiekszosc z nas miala bezsennna noc i ja takze i tak sobie pomyslalm, ze to nasze forum jest takie fajne i jest tu tak milo, ze fajnie by bylo jakby sie nam udalo wszytskim kiedys spotkac w 1 miejscu, chlopow wyslalybysmy na bok a same mialysmy pewnie niezly ubaw...jakis piknik moze co?;-)

reklama
Ania117 piknic to świetny pomysł!:-DTylko gdzie żeby było dla wszystkich dobrze?!:eek:

Anetko zapomniałam o tych fotkach dla ciebie!To moje ostatnie nabytki!

Załączniki

• 2009_0720MOTOR0024.jpg
    2009_0720MOTOR0024.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 42
  • 2009_0720MOTOR0026.jpg
    2009_0720MOTOR0026.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 42
Do góry