reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witajcie :-)

Witam wszystkie nowe mamuśki :-)

Ann wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i duuużo sil, miłości i cierpliwości w nadchodzącej nowej roli :-)

Mamo Mikołaja , mój mały też od wczoraj gorączkuje i raz wymiotował, oprócz tego nie ma żadnych innych objawów. Myślę ze to jakis wirus się przyplatał, kiedyś też tak miał przez jeden dzień i samo przeszło.

Musze sie pochwalić,ze Szymek od tygodnia woła na nocnik,a właściwie to nie woła tylko idzie i robi siku sam:-D Jest tylko jeden warunek... musi latać z goła pupa, bo inaczej sika w majtki :-D

Aneta, ja uwazam że za wcześnie jest jeszcze dla Twojego małego na nocnikowanie. Jeszcze do tego nie dojrzał, a ty go w pewnym sensie " zmuszasz" dlatego,że Ty tak chcesz, a nie on.Kazde dziecko jest inne. U mnie Julka odstawiła pieluchy w 16 m-cu, a mały jeszcze pare tyg temu nawet nie chciał usiaść w ubraniu na nocnik :tak: Uwazam że powinnaś na jakiś czas dać mu spokój i poczekać az sam "zaskoczy". Takie jest moje zdanie.

Agnes, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-)

reklama
Beauty ja go nie zmuszam, ja go tylko zachęcam:tak::tak::tak::tak: Mój Oliwerek jeszcze 2 tyg temu nawet spojrzeć na nocnik nie chciał:no:, a teraz siada bez problemu, czasem jak go zapytam, a czasem sam usiądzie:tak::tak::tak:. W sobotę posikał się tylko 3 razy, a resztę na nocnik, a od wczoraj mimo iż siada na nocnik to nie robi na niego:no: Czy jest za mały:confused: Nie wiem, wydaje mi się, że jeśli dziecko już wszystko rozumie i wie do czego służy nocnik, potrafi zawołać (od czasu do czasu) siusiu tzn, że kontroluje,że jest gotowy, ale trzeba mu pomuc, przypominać, zachęcać...:tak: Gdy dziecko uczy się chodzić to również robi to stopniowo, nie wstaje na nogi i nie idze z dnia na dzień. Może rzeczywiście się mylę, ale nie chcę teraz odpuszczać bo jeśli teraz się poddam to dopiero za rok będzie kolejna próba:baffled:

U sam z tym lataniem na golasa jest tak samo, jak jest bez majtek to częściej na nocnik robi, ale że ma trochę katar i po ogródku lata to zakładam mu spodnie.
Gratulacje dla Szymona:tak::tak::tak:

Hej!
Witam Magde....zapraszamy do nas częściej a do Ciebie to my też mamy blisko!;-)
Dziękujemy za życzenia - Agasta masz racje:tak: Karinka dziś świętowała w przedszkolu bo urodzinki wypadają w czwartek a jej tam nie będzie!:-D
Oto ona;

Pauka ty to mistrzyni jesteś z tymi foteczkami!;-):-)
Anetko nie poddawaj się to tylko chwilowa niedyspozycja chwal go nadal i bądź pozytywnie nastawiona dziecko to też wyczuwa!:cool2:
Beauty gratki dla Szymonka...:-);-)Ja też jestem dumną mamą niesikającego już synka nawet w nocy ma suchego pampersa i biega na nocnik jak co!:tak:
Mamo Mikołaja to na pewno jakiś wirus - chyba ze trzy tyg temu Erni chorował,o każdej godz 17.00 zaczynała się gorączka i wymioty a rano był normalny!:szok:
Samo przeszło po paru dniach!:tak:Zdróweczka dla synusia...
Ann ...spełnienia marzeń!!!:-D:-);-)

Już zapomniałam co pisałyście dalej...:sorry2:

Czarna_Smoczyco....nie mam pojęcia czy mają większe rozmiary bo tę kieckę zakupił mój M.dla swojej księżniczki i nawet nie wiem gdzie!:szok::-D

Czarna smoczyca coś mi sie pomyliło :confused: właśnie patrze do książecki z cb i dziś mamy tylko kontrole - szczepienie będzie nastepnym razem jak Claudia skończy 7 miesięcy :tak:

ide pakować torbę, bo ok 14 wyruszamy na tą kontrole. Co prawda jesteśmy umówione na 14:45 ale po drodze idziemy do sklepu :-D

Czarna smoczyca coś mi sie pomyliło :confused: właśnie patrze do książecki z cb i dziś mamy tylko kontrole - szczepienie będzie nastepnym razem jak Claudia skończy 7 miesięcy :tak:

ide pakować torbę, bo ok 14 wyruszamy na tą kontrole. Co prawda jesteśmy umówione na 14:45 ale po drodze idziemy do sklepu :-D

A to sie Claudi upieklo.Ucaluj te slodkie waleczki

reklama
Do góry