reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

@Monika035 domyslilam się,że mąż Twój tak z troski:) ale jecz kobieto bo masz di tego prawo:) moj o mnie mowi,ze marudze
@Magda.Scotland ja wszystkie te leki kupuje na receptę,więc ze zniżką. Nawet zdziwiłam się,ze Neoparin komuś udało się kupić bez recepty i tak:za neoparin płacę coś ok.4zł,duphaston ok 6,luteine mam w tabletkach i też cos ok 6 zl,za folik płacę 7 zl za 90 tabletek.
Ale te wszystkie leki od lekarza masz?

reklama
@Monika035 domyslilam się,że mąż Twój tak z troski:) ale jecz kobieto bo masz di tego prawo:) moj o mnie mowi,ze marudze
@Magda.Scotland ja wszystkie te leki kupuje na receptę,więc ze zniżką. Nawet zdziwiłam się,ze Neoparin komuś udało się kupić bez recepty i tak:za neoparin płacę coś ok.4zł,duphaston ok 6,luteine mam w tabletkach i też cos ok 6 zl,za folik płacę 7 zl za 90 tabletek.
Ale te wszystkie leki od lekarza masz?

To sa wszystkie leki, ktore dostalam na recepte od mojego ginekologa. 100% platne, nie za bardzo wiem, jak funkcjonuje polski NFZ szczerze mowiac, wiec ciezko mi ocenic kto ma 100%, a kto nie.

Ja w nocy wylądowałem w szpitalu z zapaleniem pęcherza i krwawieniem. Mam nadzieję że to cewka moczowa krwawi a nie ciąża.

@Monika035 trzymam kciuki,zeby wszystko było dobrze! Jak będziesz miała możliwość to daj nam znać. Trzymaj sie
@Magda.Scotland ja twz od swojego pierwszego gina dostalam wszystko na 100%,badania również płatne. Dzieje się tak wtedy,kiedy recepta jest z gabinetu prywatnego. Ja staram się od rodzinnego brać taką samą recepte ale ze zniżką.
To rozumiem,że udało Ci się znaleźć jakiegoś który dał Ci te leki?:)

@Monika035 trzymam kciuki,zeby wszystko było dobrze! Jak będziesz miała możliwość to daj nam znać. Trzymaj sie
@Magda.Scotland ja twz od swojego pierwszego gina dostalam wszystko na 100%,badania również płatne. Dzieje się tak wtedy,kiedy recepta jest z gabinetu prywatnego. Ja staram się od rodzinnego brać taką samą recepte ale ze zniżką.
To rozumiem,że udało Ci się znaleźć jakiegoś który dał Ci te leki?:)

Tak, to moj prywatny ginekolog, do ktorego chodze, jak jestem w Polsce na standardowe badania... Wystawil w sumie bez laski mojej siostrze dla mnie, bo wie jaka tutaj jest sytuacja z lekarzami :)

reklama
Cześć wszystkim,
Jestem po 2 poronieniach w 9tc., obecnie w 5 tygodniu. Po 2 poronieniu zdążyłam zdiagnozować prywatnie tylko to, że nie mam zespołu antyfosfolipidowego. Ginekolog zapobiegawczo przepisała zastrzyki z heparyny (Neoparin), dodatkowo Acard, Duphaston i Encorton. I oczywiście kwas foliowy. Czy któraś z Was robiła zastrzyki z heparyny mimo konkretnej diagnozy?

Do góry