reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna

reklama
Ja mam clexane przez przeszłość i 2 poronienia przed ta ciąża. Mam płatne 100%, ponieważ nie mam wskazań potwierdzonych badaniami, tylko „w razie czego”, tak mi to tłumaczyła ginekolog ( chodzę na NFZ) lekarze są bardzo rozliczani z recept i jeżeli nie ma wskazań to płacą z własnej kieszeni. Wg niej profilaktyka nie jest wskazaniem do darmowej recepty 🙄
Ja chodzę prywatnie i mam darmowe, a tez mam ,w razie czego’ bo badań nie miałam, a jestem po 1 poronieniu. Także na NFZ pewnie jest inaczej

Lekarz rodzinny Ci przepisuje? Musiałaś jakoś to dokumentować, miałaś jakiś papier od ginekologa?
Tak ginekolog mi wystawił ze przy moim obciążeniu ginekologicznym i z mutacja mam przyjmować zastrzyki od pozytywnego testu... Więc rodzinnej zaniosłam a ona mi wystawiła na miesiąc... Za miesiąc mam przyjść po kolejna recepte

Żeby mieć heparyne refundowana musisz miec potwierdzenie, że jest Ci potrzebna. Czyli badania mutacji dotyczących krzepliwosci, białki c i s, ddimery.
Jak dzwoniłam do NFZtu babeczka powiedziała, ze profilaktycznie również z kodem „c”
🤷‍♀️

Cześć, jestem na początku ciąży, w niedzielę pozytywny test, w poniedziałek beta 444, dziś czekam na wynik bety.
Lekarz przepisał mi neoparin 0.4, acard- dwa razy wcześniej poroniłam. Mam pytanie, bo z lekarzem tylko chwilę smsowałam, czytałam że heparyna jest refundowana, macie doświadczenie jak zdobyć receptę, nie chce teraz zawracać głowy mojemu lekarzowi, z jakiś powodów wypisał mi na 100%. Czy bierze się ja całą ciążę?
Aby heparyna byla za darmo musisz miec potwierdzona ciaze - tzn musi byc juz zarodek z bijacym sercem i zalozona karta ciazy. Clexane rzeczywiscie wychodzi dosyc drogo, ale Neoparin na refundacji ok. 4 zl za 10 zastrzykow, wiec grosze

Profilaktyka rowniez obejmuje darmowa heparyne, wiec nie wiem , czemu gin wam nie wystawia recept.

Aby heparyna byla za darmo musisz miec potwierdzona ciaze - tzn musi byc juz zarodek z bijacym sercem i zalozona karta ciazy. Clexane rzeczywiscie wychodzi dosyc drogo, ale Neoparin na refundacji ok. 4 zl za 10 zastrzykow, wiec grosze
Ja dostałam wcześniej, już przy samym pęcherzyku :)

reklama
Do góry