reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Heparyna w ciąży

@Monika035 domyslilam się,że mąż Twój tak z troski:) ale jecz kobieto bo masz di tego prawo:) moj o mnie mowi,ze marudze
@Magda.Scotland ja wszystkie te leki kupuje na receptę,więc ze zniżką. Nawet zdziwiłam się,ze Neoparin komuś udało się kupić bez recepty i tak:za neoparin płacę coś ok.4zł,duphaston ok 6,luteine mam w tabletkach i też cos ok 6 zl,za folik płacę 7 zl za 90 tabletek.
Ale te wszystkie leki od lekarza masz?

reklama
@Monika035 domyslilam się,że mąż Twój tak z troski:) ale jecz kobieto bo masz di tego prawo:) moj o mnie mowi,ze marudze
@Magda.Scotland ja wszystkie te leki kupuje na receptę,więc ze zniżką. Nawet zdziwiłam się,ze Neoparin komuś udało się kupić bez recepty i tak:za neoparin płacę coś ok.4zł,duphaston ok 6,luteine mam w tabletkach i też cos ok 6 zl,za folik płacę 7 zl za 90 tabletek.
Ale te wszystkie leki od lekarza masz?

To sa wszystkie leki, ktore dostalam na recepte od mojego ginekologa. 100% platne, nie za bardzo wiem, jak funkcjonuje polski NFZ szczerze mowiac, wiec ciezko mi ocenic kto ma 100%, a kto nie.

Ja w nocy wylądowałem w szpitalu z zapaleniem pęcherza i krwawieniem. Mam nadzieję że to cewka moczowa krwawi a nie ciąża.

@Monika035 trzymam kciuki,zeby wszystko było dobrze! Jak będziesz miała możliwość to daj nam znać. Trzymaj sie
@Magda.Scotland ja twz od swojego pierwszego gina dostalam wszystko na 100%,badania również płatne. Dzieje się tak wtedy,kiedy recepta jest z gabinetu prywatnego. Ja staram się od rodzinnego brać taką samą recepte ale ze zniżką.
To rozumiem,że udało Ci się znaleźć jakiegoś który dał Ci te leki?:)

@Monika035 trzymam kciuki,zeby wszystko było dobrze! Jak będziesz miała możliwość to daj nam znać. Trzymaj sie
@Magda.Scotland ja twz od swojego pierwszego gina dostalam wszystko na 100%,badania również płatne. Dzieje się tak wtedy,kiedy recepta jest z gabinetu prywatnego. Ja staram się od rodzinnego brać taką samą recepte ale ze zniżką.
To rozumiem,że udało Ci się znaleźć jakiegoś który dał Ci te leki?:)

Tak, to moj prywatny ginekolog, do ktorego chodze, jak jestem w Polsce na standardowe badania... Wystawil w sumie bez laski mojej siostrze dla mnie, bo wie jaka tutaj jest sytuacja z lekarzami :)

reklama
Cześć wszystkim,
Jestem po 2 poronieniach w 9tc., obecnie w 5 tygodniu. Po 2 poronieniu zdążyłam zdiagnozować prywatnie tylko to, że nie mam zespołu antyfosfolipidowego. Ginekolog zapobiegawczo przepisała zastrzyki z heparyny (Neoparin), dodatkowo Acard, Duphaston i Encorton. I oczywiście kwas foliowy. Czy któraś z Was robiła zastrzyki z heparyny mimo konkretnej diagnozy?

Do góry