reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Margonelka bardzo się cieszę że wszystko dobrze. 2 cm to ktory Ty tydzień? Bo juz sie pogubiłam. Ten widok usg jak już są rączki i nóżki to bajka prawda. Ja w piątek wyszłam ze szpitala i na razie dobrze się czuje tylko pęcherz dalej mnie boli. Tak mnie krwiomocz przestraszył ale okazało się że jest naprawdę ok. Dzidziuś 3cm, serduszko bije i żadnych cech odklejania. Krew była z cewki moczowej. Teraz czekam na badanie prenatalne ale w tym tyg pójdę do urologa prywatnie. Może skieruje mnie na jakieś konkretne badania.

reklama
Monika cieszę się że jesteś w domu.Teraz duzo odpoczywaj:)
U mnie z om wychodzi,ze teraz to 9t5d,a z usg ze to 8t6d...:) najważniejsze,że jest wszystko w porządku,a z długością podobno różnie bywa

Tak jeśli chodzi o termin to do tygodnia różnica jest bardzo częsta. Najważniejsze że póki co wszystko jest dobrze.

Hej dziewczeta!
Ja we wtorek mialam pierwsze usg, 6tyg. , serduszko juz bije. Takze super :)
NATOMIAST apropo mojego "nie odczuwania ciazy" - od zeszlego piatku odczuwam ja tak intensywnie, ze nigdy w zyciu tak zle sie nie czulam. Mdlosci 24/7, doslownie nic nie moge jesc, na wszystko je mdli. Jedyna opcja okazal sie suchy chleb i wafle ryzowe... Wiem, ze musze jesc cos wiecej, ale jest ciezko.
Macie jakies dobre porady? migdaly, woda gazowana z cytryna- poki co, nic nie dziala.
Dostalam tabletki zeby to troche przystopowac, bezpieczne dla malenstwa, niestety poki co poprawa jest mierna. ;))

@Magda.Scotland bardzo się cieszę,że widziałaś juz Maluszka :) u mnie mdłości zaczęły się też mniej więcej w tym czasie,ale na szczęście już nieco ustały i mam nadzieję,ze i Ciebie nie będą męczyć zbyt dlugo. Mnie niestety nie pomagało zbyt wiele. Na pewno imbir:spróbuj pić nawet małymi łyczkami wodę przegotowana z cytryną i kawałkiem obranego imbiru,herbata miętowa: ale do maks 2 kubków dziennie z jednej torebki( ponoć z ziołami nawet nie należy przesadzać),rennie-ten do ssania,można go w ciąży w I trymestrze. I to chyba tyle.
Na pocieszenie,pamiętaj,że jak są mdłości to hcg rośnie i dzidzia też :rolleyes:

Cześć dziewczyny :) jedna z Was mnie tutaj przekierowała
Szukam sobie clexan lub neoparin 0.4 może , któraś dobra dusza ma po ciąży , chętnie przyjmę lub odkupię

Lekarz mi wypisuje na 100% ale często dziewczyny po ciążach mają nadmiar i tak im to lezy a dostawały np. refundację i odkupuję lub dostaję od nich , po prostu jest lżej finansowo też a przjmuję jeszcze koszmarnie drogie leki więc troszkę kombinuję jak jest mozliwość oczywiście jak nie znajduję to kupuję te z recepty wiadomo . Koleżanki mi wysłały trochę ale warto pytać , bo sama nie raz miałam leków co mi zostawały a terminy goniły i oddawałam czy sprzedawałam , bo by się tylko marnowały :)

Rozumiem Cię doskonale. Ja miesięczna receptę od gina i Endo wykupuje za 800 zl prawie,a to tylko na jeden miesiąc. Do tego badania pelnoplatne i wizyty.Wczoraj na szczęście udało mi się znaleźć lek rodzinnego,który neoparin i luteine dopoch.wypisywać mi będzie na zniżkę i teraz za neo płacę 3.20,a za luteine 7,11. Może spróbuj znaleźć takiego lekarza? Kurczę,to jest strasznie niesprawiedliwe,że płacimy składki a i tak w ciąży płacimy za wszystko...

reklama
Ja jako niemieszkajaca i nieleczaca sie w Polsce troche tego nie czaje - 100% jesli recepta jest z prywatnego gabinetu, rozumiem. Ale dlaczego np. @motylkowelove nie moze po prostu takiej recepty dostac wlasnie od lekarza rodzinnego?
Co by o UK nie mowic jesli chodzi o badania, to np. w Szkocji WSZYSTKIE recepty (bo np. w Anglii placi sie za recepte, nie za leki) sa za darmo. Tak samo jak JAKAKOLWIEK anytkoncepcja - mozecie wybrac co chcecie, od prezerwatyw przez pigulki, az po spirale... I wierzyc mi sie nie chce, ze w Polsce jest taka masakra, bo tak jak pisze @Margonelka 800zl miesiecznie + wizyty to jest mega nieporozumienie.... ;/ przykre to kurde, ze trzeba samemu kombinowac, skad wziac leki... Tutaj oczywiscie obrazam jedynie NFZ.

Do góry