reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Hej, powiedzcie jak radzilyscie sobie z dużym ciążowym brzuchem? Mam tak napięta skore, ze boje się tam wbijać. Może znalazlyscie gdzieś jakies instrukcje w internecie dla ciężarnych? :( gdzie dokładnie aplikowalyscie lek przy zaawansowanej ciąży?
Na maksa z boku ale głównie w uda, nad kolanem

reklama
Hej, powiedzcie jak radzilyscie sobie z dużym ciążowym brzuchem? Mam tak napięta skore, ze boje się tam wbijać. Może znalazlyscie gdzieś jakies instrukcje w internecie dla ciężarnych? :( gdzie dokładnie aplikowalyscie lek przy zaawansowanej ciąży?
Moja zakrzepica ujawniła się dopiero w 32 tc, więc żadnego zastrzyku nie zrobiłam w brzuch - prawie wszystkie w ramię.
Polecam tylną część ramienia (potrzebna jest druga osoba, która zrobi wkłucie - u mnie mąż). W awaryjnych sytuacjach, kiedy musialam sama zrobić zastrzyk, to robiłam w górną zewnętrzną część uda, ale niestety bardziej boli niż w ramię.

No wlasnie czesto sie spotykam z tym ze przy staraniach juz jest zapisana heparyna. Ja od stycznia biore acard. Od marca dostalam zielone swiatelko na starania. I teraz heparyna od 27 dc po pozytywnej becie. Czyli mozna powiedziec ze od samego poczatku beta wyniosla tylko 73 wiec to bylo bardzo wczesnie, ale zadziałałam😂😂 juz predzej nie dalo rady 😅 Ja tez trzymam kciuki!! 😘

No wlasnie czesto sie spotykam z tym ze przy staraniach juz jest zapisana heparyna. Ja od stycznia biore acard. Od marca dostalam zielone swiatelko na starania. I teraz heparyna od 27 dc po pozytywnej becie. Czyli mozna powiedziec ze od samego poczatku beta wyniosla tylko 73 wiec to bylo bardzo wczesnie, ale zadziałałam😂😂 juz predzej nie dalo rady 😅 Ja tez trzymam kciuki!! 😘

Da radę wcześniej 😅 Ja miałam zalecony Neoparin od 6 dnia cyklu - czyli jeszcze przed zapłodnieniem. Udało się po 9 latach starań! 😍😍😍 Obecnie 15 tc ❤️

Da radę wcześniej 😅 Ja miałam zalecony Neoparin od 6 dnia cyklu - czyli jeszcze przed zapłodnieniem. Udało się po 9 latach starań! 😍😍😍 Obecnie 15 tc ❤️
Ile miesięcy brałas neoparin od 6 dc zanim zaszłaś w ciążę?

ja mam zalecony od owulacji i teraz 2 drugi taki cykl.
W lato zaszłam w taki sposób w ciąże po 4 miesiącach heparyny od owu i acardu codziennie, ale wtedy poroniłam niestety :( może teraz się uda (nie opuszczam już zastrzyku żadnego, a wcześniej mi się zdarzało).

My juz blisko finiszu jesteśmy 32 tc , wszystko ksiazkowo , więc to na 99 % byla przyxzyna poronien. Warto się badac nawet na własną rękę, dzięki temu juz niedługo będę rodzic a myslalam ze juz nie bedzie wiecej dzidzi 😉

W lato zaszłam w taki sposób w ciąże po 4 miesiącach heparyny od owu i acardu codziennie, ale wtedy poroniłam niestety :( może teraz się uda (nie opuszczam już zastrzyku żadnego, a wcześniej mi się zdarzało).
Bardzo możliwe, ten zastrzyk działa przez dobę wiec opuszczenie jednego a juz napewno kilku mogłobyc przyczyna. Trzymam kciuki za powodzenie. 😚

Po wielu badaniach i podróżach po gabinetach lekarskich trafiliśmy do świetnego immunologa, który zwrócił uwagę na wyniki badań odnośnie krzepliwość krwi na granicy normy oraz mutacje w genie MTHFR. Przepisał zastrzyki na 3 miesiące... Udało się już w pierwszym cyklu 😊 Przy czym tak jak napisałam zaczęłam je brać już od 6 dnia cyklu - przed owulacją, aby odpowiednio organizm przygotować do zapłodnienia.

reklama
Do góry