reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A jaki miałaś odstęp między ciążami? Tak się czasem zastanawiam bo mówią że ciąża wiele rzeczy w organizmie reguluje, że może trzeba będzie się zabezpieczać po porodzie haha... pierwszy raz po 10 latach...[emoji16]
I ile w ogóle organizm ppwinien odpoczywać żeby zregenerować się właściwie do następnej ciąży????
Tego się boje właśnie... Tyle lat starań, w życiu nie kupowaliśmy gumek ani ni uważaliśmy na dni płodne, a teraz trzeba będzie używać gumek (ja nie chce tabletek) i uważać :O
Wszyscy mi mówią " zobaczysz, urodzisz i zaraz zajdziesz w kolejną ciążę" i szczerze się tego boje ;P

Tego się boje właśnie... Tyle lat starań, w życiu nie kupowaliśmy gumek ani ni uważaliśmy na dni płodne, a teraz trzeba będzie używać gumek (ja nie chce tabletek) i uważać :O
Wszyscy mi mówią " zobaczysz, urodzisz i zaraz zajdziesz w kolejną ciążę" i szczerze się tego boje ;P

Hej ja to samo po 11 latach bez zabezpieczeń w końcu się udało chucham dmucham ale o okresie jeszcze nie myśle modlę się o to by donosić i urodzić zdrowe.

Znajoma zaszła w ciążę 3 czy 4 miesiące po porodzie i mówi że nie miała jeszcze okresu. I jak urodziła drugie dziecko to mimo że zabezpieczyli się z mężem to znów zaszła po kilku miesiącach w ciążę. Jak twierdzi plemniki jej ślubnego powinno przebadać NASA :-D

My się zabezpieczaliśmy, w okolicach owulacji niestety zero seksu (a najbardziej się chce), ale organizm zrobił mi niespodziankę i miałam owulację pewnie w 11 dc, a że była majówka... Normalnie chyba mam w 20. Także tak... ;) Tabletki są skuteczniejsze, gumki i inne metody to ruletka.

Ja dostałam okres dopiero jak kończyłam karmić czyli o 15 miesiącach po porodzie. Niektóre kobiety dostają np 3 miesiące po porodzie nawet jak karmią, to jest dziwne. Zaszłam w drugą ciąże od razu w pierwszym cyklu jak dostałam okres, niestety puste jajo, po zabiegu łyżeczkowania, dostałam okres miesiąc później i też w pierwszym cyklu zaszłam, od razu. Mam nadzieję, że nic nie wyskoczy już po drodze.

Ja planuję tabletki i może wreszcie mi się okresy unormują jak człowiekowi[emoji16]a jak będę chciała to odstawie i bah w 1 cyklu hahaha [emoji23]

reklama
Ja okresu nie miałam tragicznego. Pierwszego dnia ibuprom z rana prewencyjnie i dało się żyć. Tylko przed okresem ze mną trudno było żyć, bo włączało mi się czepianie. ;D
Ja przed ciaza mialam straszne PMS-y. Sama nie moglam ze soba wytrzymac a co dopiero otoczenie [emoji16] Nie musialam patrzec w kalendarz, bo czulam ze okres sie zbliza. Po porodzie wszystko zniknelo. Zadnych PMSow, zadnych przykrych objawow [emoji4] Nieraz okres znienacka mnie zaskoczyl, co kiedys bylo nie do pomyslenia. Do tego po karmieniu piersia poznikaly mi torbiele w piersiach a mialam giganty. Mimo kilku przykrych konsekwencji porodu, staram sie zwracac uwage na te pozytywne :) Choc pewnie po porodzie znow powiem - nigdy wiecej [emoji1]

Do góry