reklama
Tasza
Fanka BB :)
Nie wiwm jak jedno ogarnę, ale jakby miało roczek, to trzeba by było drugie skrobać. Nie chcę mieć jedynaczki, to przechlapane.Tego się boje właśnie... Tyle lat starań, w życiu nie kupowaliśmy gumek ani ni uważaliśmy na dni płodne, a teraz trzeba będzie używać gumek (ja nie chce tabletek) i uważać :O
Wszyscy mi mówią " zobaczysz, urodzisz i zaraz zajdziesz w kolejną ciążę" i szczerze się tego boje ;P
Moj M po moim zachowaniu wyliczal za ile dni okres będę miala, taka chodzę zawsze nerwowa i wszystko mnie wkurza.U mnie intensywność PMS zależała od diety - na warzywkach, zupkach, z niewielką ilościa tłuszczu, ale bez kawy, słodyczy, chleba nie miałam PMS. Tylko żyć było trudniej.
reqiem
Ja też nie, ale jakoś mam takie przekonanie że najpierw chce wychować jedno dziecko tak żeby wyszło z pieluch i już potrafiło się porozumiewać słowami, szło już do przedszkola, ja dojdę do siebie po pierwszej ciąży, wrócę do formy i jak będzie miało gdzieś 2,5 to chciałabym drugie. Ale oczywiście na razie głównie myślę o tym w brzuszku żeby było zdrowe, a jak życie zweryfikuje temat kolejnego to zobaczymy Oby drugie nie zajęło nam kolejnych 5 latNie wiwm jak jedno ogarnę, ale jakby miało roczek, to trzeba by było drugie skrobać. Nie chcę mieć jedynaczki, to przechlapane.
Ja drugie chciałam z różnica do trzech lat, żeby się dogadali. Trzecie też tak miało być, ale życie weryfikuje plany. Ważne że będzie teraz i żeby zdrowe było, w sumie to będzie taka troche jedynaczka bo bracia starsi o 10 i 13 latJa też nie, ale jakoś mam takie przekonanie że najpierw chce wychować jedno dziecko tak żeby wyszło z pieluch i już potrafiło się porozumiewać słowami, szło już do przedszkola, ja dojdę do siebie po pierwszej ciąży, wrócę do formy i jak będzie miało gdzieś 2,5 to chciałabym drugie. Ale oczywiście na razie głównie myślę o tym w brzuszku żeby było zdrowe, a jak życie zweryfikuje temat kolejnego to zobaczymy Oby drugie nie zajęło nam kolejnych 5 lat
Camilla29love
A ja od zawsze chciałam mieć tylko jedno dziecko,ale niewiadomo co mi życie przyniesie [emoji4]Narazie mam mojego kochanego wyczekanego synusia i najważniejsze żeby był zdrowiutki o niczym innym nie marzę[emoji7]
Misza95
Moderator
Moje okresy zawsze byly kiedy chcialy i zyly wlasnym zyciem ze tak powiem... Mialam bardzo bolesne i obfite, ze skrzepami. PMS tez czasem bylo tragiczne, nieraz czulam juz 2 tyg wczesniej ze przyjdzie @... Nikt nie potrafil zdiagnozowac czemu nie mam miesiączki przez 3, 6, 8 miesiecy. Zdarzalo sie ze okres byl w zblizonym terminie 30-40 dni ale to rzadko. Kazdy twierdzi ze to sie unormuje po porodzie. Czekam z wytesknieniem na regularne i malo bolesne okresy.
A co do zabezpieczania to jeszcze nie rozmawialam z mezem tak na powaznie, ale mysle ze po jakims roku zaczniemy się starac o kolejne. [emoji4]
A co do zabezpieczania to jeszcze nie rozmawialam z mezem tak na powaznie, ale mysle ze po jakims roku zaczniemy się starac o kolejne. [emoji4]
reklama
magda.lena91
Ja chcę trójkę. Teraz drugi syn będzie. Z trzecim chce poczekać, aż lepszą sytuację zawodową będę miała. Teraz różnica będzie wynosiła 2 lata i jakieś 3 miesiące. Z trzecim bym z 4-5 lat chciała poczekać. Chociaż mój partner mówi, że dwójka wystarczy a jak chce trzecie to za jednym zamachem od razu by do pieluch już nie wracać [emoji16]