reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

A ja od zawsze chciałam mieć tylko jedno dziecko,ale niewiadomo co mi życie przyniesie [emoji4]Narazie mam mojego kochanego wyczekanego synusia i najważniejsze żeby był zdrowiutki o niczym innym nie marzę[emoji7]
Ja jestem jedynaczka i myślałam że będę mieć jedna córkę, urodził się syn i już wiedzialam że nie może być sam, potem drugi syn i gdzieś Z tylu głowy pragnienie córki pozostało. Po poronienie to najważniejsze żeby było kolejne dziecko, płeć stała się nieistotna. Nawet imię dla chłopca mieliśmy, a tu taka niespodzianka i dar od losu- dziewczynka.

reklama
Ja to zawsze miałam regularny okres, dopiero po ostatniej ciąży nie miałam nawet ponad 2 miesiące. I jak w kwietniu miałam ostatni okres to dopiero na początku lipca pomyślałam, że coś nie halo. Poszłam do ginekologa, a tam ciąża. Nawet nie czułam, że w ciąży jestem :D Więc do planowania to jeżeli znowu nie będę miała niespodzianki, to nie planuje już więcej dzieci :)

Ja to zawsze miałam regularny okres, dopiero po ostatniej ciąży nie miałam nawet ponad 2 miesiące. I jak w kwietniu miałam ostatni okres to dopiero na początku lipca pomyślałam, że coś nie halo. Poszłam do ginekologa, a tam ciąża. Nawet nie czułam, że w ciąży jestem :D Więc do planowania to jeżeli znowu nie będę miała niespodzianki, to nie planuje już więcej dzieci :)
W jakim wieku masz dzieci?

Mi też zdarzał się brak okresu np. przez 40 dni. Zawsze na wiosnę. :) Lekarz po badaniu twierdził, że to ok. Cykle mam dosyc dlugie. W tym roku myślałam, że będzie to samo. Test zrobiłam chyba pod koniec czerwca. ;)

Ja jestem jedynaczka i myślałam że będę mieć jedna córkę, urodził się syn i już wiedzialam że nie może być sam, potem drugi syn i gdzieś Z tylu głowy pragnienie córki pozostało. Po poronienie to najważniejsze żeby było kolejne dziecko, płeć stała się nieistotna. Nawet imię dla chłopca mieliśmy, a tu taka niespodzianka i dar od losu- dziewczynka.
Ja się wychowałam w rodzinie wielodzietnej i może dlatego chce mieć tylko jedno dziecko ,ale może być tak że za parę lat zapragne drugiego dziecka w życiu nigdy nic niewiadomo... Ja chciałam mieć synusia i udało się ,ale jakbym miała córkę to też bardzo bym ją kochała, dlaczego nie [emoji6]Super że trafiła ci się wymarzona córka[emoji7]

Ja się wychowałam w rodzinie wielodzietnej i może dlatego chce mieć tylko jedno dziecko ,ale może być tak że za parę lat zapragne drugiego dziecka w życiu nigdy nic niewiadomo... Ja chciałam mieć synusia i udało się ,ale jakbym miała córkę to też bardzo bym ją kochała, dlaczego nie [emoji6]Super że trafiła ci się wymarzona córka[emoji7]
Ja chcialam jedno , ale jak zachorowala moja mama, jeszcze nie mialam dzieci , maz nie byl mezem to zostalam taka sama i wtedy pierwszy raz zabraklo mi kogos kto czyje jak ja, wtedy zmieniło mi się myślenie i priorytety. Wiedzialam że moje dziecko nie może być samo.

Co do płci jak już się dowiadujesz co się urodzi to bez znaczenia się staje płeć, myśli się o tym żeby zdrowe było. Chciałam dziewczynkę ale kocham moich synów i nie wyobrażam sobie życia i naszej rodziny bez nich, to jest naturalne.

Hej laseczki wiec wylądowałam w szpitalu 19 tc i otwarta szyjka macicy pobrali posiew czekam na wyniki do 6 dni i zakładają pessar Boże oby tylko utrzymać. Powodzenia dla was wszytkich

reklama
U mnie intensywność PMS zależała od diety - na warzywkach, zupkach, z niewielką ilościa tłuszczu, ale bez kawy, słodyczy, chleba nie miałam PMS. Tylko żyć było trudniej. :D
Tia, moc diety. Cukier niestety robi największe szkody jedne widoczne od razu część po czasie, kwestia psychiki szczególnie u dzieci a adhd widać zmiany po dietach.

Do góry