reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

#umowa

Madziaaa1996

Początkująca w BB
Halo hallo kto mi podpowie w firmie pracuje od 23 stycznia 2018 i teraz miałam umowę od 31.grudnia 2019 do 31.grudnia.2020 zaszła w ciąży ostatni dzień mojej miesiaczki był 27.września czy jeśli nie przedłuża mi w grudniu umowy to czy jak im powiem że jestem w ciąży będą musieli przedłużyć mi umowę i upłyną już te 3 miesiące

reklama
Halo hallo kto mi podpowie w firmie pracuje od 23 stycznia 2018 i teraz miałam umowę od 31.grudnia 2019 do 31.grudnia.2020 zaszła w ciąży ostatni dzień mojej miesiaczki był 27.września czy jeśli nie przedłuża mi w grudniu umowy to czy jak im powiem że jestem w ciąży będą musieli przedłużyć mi umowę i upłyną już te 3 miesiące
Policz sobie, kiedy będziesz w 12 tygodniu. Jeżeli przed 31 grudnia to muszą ci przedłużyć umowę do dnia porodu.

Jeśli okres miałaś 27 września to 31 grudnia będziesz plus minus w 14 tygodniu i pracodawca musi przedłużyć umowę do dnia porodu.

Nie musisz czekać aż upłyną 3 miesiące - możesz powiedzieć od razu, a i tak jesteś chroniona i już nie będą mogli Ciebie zwolnić i będą musieli przedłużyć do dnia porodu (tu nawet aneks do umowy nie bedzie potrzebny).

reklama
A to nie jest tak że od października się liczy i co miesiąc to 28 dni do końca grudnia będą 3 miesiące i to będą 84 dni A nie 85 czy ta końcówka września też się liczy ?
Musisz mieć skończone 12 tygodni ciąży. 31 grudnia będziesz 13+4, bo sprawdziłam na kalkulatorze.

Do góry