reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

No i polecam nie umawiać się za szybko do ginekologa. Bo nie wiele zobaczycie A potem nie potrzebny stres że nie ma jeszcze serduszka. 19 kwietnia zobaczyłam na teście cień cienia. 24 kwietnia test z krwi wyszedł na poziomie 75mlU. Pierwsza wizytę u ginekologa umówiłam dopiero na 16 maja obstawiam że będzie to coś koło 8 tygodnia więc już napewno powinno być wszystko ładnie widać.
A ja polecam wczesne wizyty. Przy becie 1500 powinno już być widać pęcherzyk. W przypadku ciąży pozamacicznej wczesna wizyta ratuje jajowód, a czasem zapobiega i poważniejszym konsekwencjom.

reklama
8Ania8 właśnie powinno być nasze organizmy to nie matematyka i różnie to z tym bywa. CP może dawać jakieś wcześniejsze objawy które są skłonić nas do wcześniejszej wizyty u gina lub w szpitalu. Ja uważam że należy zachować zdrowy rozsądek. Oczywiście każdy ma swój rozum i zrobi to co uważa dla siebie za najlepsze.

8Ania8 właśnie powinno być nasze organizmy to nie matematyka i różnie to z tym bywa. CP może dawać jakieś wcześniejsze objawy które są skłonić nas do wcześniejszej wizyty u gina lub w szpitalu. Ja uważam że należy zachować zdrowy rozsądek. Oczywiście każdy ma swój rozum i zrobi to co uważa dla siebie za najlepsze.
Dobre usg to wykaże przy takiej becie. Przy objawach najczęściej jest za późno na możliwość farmakologicznego leczenia i zostaje operacja. Też uważam, że nie ma co wariować, takie przypadki to tylko ok 1 %, ale popieram osoby wykonujące wczesne usg, by sprawdzić czy ciąża jest prawidłowo zagnieżdżona i nie uważam to za przesadę. Dla mnie zdrowy rozsądek to właśnie nie przejmowanie się, że na wczesnym etapie widać sam pęcherzyk bez zarodka :)

Ja to nie dowierzam trochę że się udało bo nadal KP syna i miałam długie cykle. A termin będzie wychodził na koniec grudnia początek stycznia. Za nie całe 2 tygodnie mam wizytę więc lekarz mi określi TP. Życzę aby się udało w najbliższym czasie;)

U mnie w tym cyklu nici, zaczyna się @, ale to dopiero moje początki starań, postanowiłam wrzucić na luz :) a Wam troszkę zazdroszczę (pozytywnie) i 3mam za wszystkie kciuki. Początek roku to moim zdaniem najlepszy czas na urodzenie dziecka.
Ja też uważam,że początek roku to fajna pora. Masz jeszcze trochę czasu, trzymam kciuki, żeby Ci się udało.

Zrobiłam wczoraj rano 2 testy różnych firm. Wyszły negatywnie i normalnie to przyjełabym to do wiadomości, ale jakoś tak jeszcze mam cień wątpliwości. Jakieś 10dni przed dniem spodziewanej miesiączki miałam plamienie. Na wkładce żywa krew. Potem z 2 razy byłam w wc i na papierze coś tam też było i na tym się skończyło. Nigdy nie miałam krwawień w srodku cyklu. U gina byłam na kontrolnym usg pod koniec lipca i nic niepokojącego nie widział. Masakra,nie lubię takich niejasnychsytuacji :/

reklama
Witajcie Dziewczyny :) Dziś dokładnie kończę 5 tydzień. Termin mam na 5 stycznia, z kalkulatora, bo lekarza zamierzam odwiedzić dopiero 14 maja. Wczoraj odebrałam wynik bety i wynosi 1709,05 :) Jest to moja trzecia ciąża, udało się w trzecim cyklu i mam nadzieję, że wszystko będzie okej, czego i Wam życzę.

Do góry