reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

reklama
A to mój dzisiejszy obiad: gotowane pulpety z indyka w sosie pieczarkowym i ogórki kiszone [emoji3]
IMG_20180830_151338.jpg

Załączniki

• IMG_20180830_151338.jpg
    IMG_20180830_151338.jpg
    56,5 KB · Wyświetleń: 172
Ka ale pysznie wygląda [emoji7] Jak zrobiłaś? Ja zastąpiłam drugie śniadanie sokiem pomidorowym i dziś jeszcze jablko. A na podwieczorek wypijam kefir. Gdzie sprawdzanie Ig? W necie? Macie jakąś sprawdzona stronke?
Oczekująca Twój wczorajszy obiad też super, uwielbiam ryby.
Podziwiam za niejedzenie mięsa, ja bym nie dała rady;)
U mnie wczoraj i dziś makaron pełnoziarnisty z "sosem" z mięsa mielongo z indyka, włoszczyzny startej na małych oczkach, papryki czerwonej, groszku zielonego,pora i cebuli z passatą pomidorową. Dominik też zajada, a ze je sam, podaję mu po kawałeczku na tackę od krzesełka i trochę to trwa. Wczoraj 1.5h [emoji23]
20180829_173901.jpg

Załączniki

• 20180829_173901.jpg
    20180829_173901.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 154
Hahahaha, jaki zmartwiony przy swoim stoliczku [emoji4]

Zuza, makaron brzmi super.

Pulpety - mięso mielone z udźca wymieszałam z jajkiem i przyprawami: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, natka pietruszki. Uformowałam pulpeciki i wrzuciłam na 10 min na wrzący bulion. Wyciągnęłam i odlałam małą szklankę bulionu do sosu.

Sos: pieczarki i cebulę podsmażyłam. Do odlanego bulionu dodałam małą śmietanę 10% i łyżkę mąki orkiszowej. To wymieszane wlałam do pieczarek i dusiłam aż sos zgęstnieje. Doprawiłam solą i pieprzem [emoji6]

@Mini2330
Wcale. Od 2 lat. Ryby czasem jem , akurat na talerzu losos. :)

W koncu zjadlam kanapke z pasztetem z cukini (zapomnialam, ze jeszcze mam :)) pomidory ogorki kiszone i twarozek grani.

@Ka.2606 no jogurt a w zasadzie skyr z owocami i pestkami zjem na "podwieczorek" ;)

Wogole dziewczyny ile jecie posiłków przy IO i w jakim odstępie.
Wow!! Podziwiam!!!!

Ja jem 5 posiłków

reklama
Do góry