reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2019/styczeń 2020

Wesołych Świąt! :)

U mnie od 19.04 wzrasta temperatura o jedną dziesiątą stopnia na jeden dzień - zbliża się owulacja :) Cieszę się, że zeszłomiesięczne ekscesy hormonalne nie zaburzyły cyklu i wszystko zdaje się normować. Od jutra znów próbujemy :)

reklama
Powodzenia dziewczyny.
Wczoraj byłam u siosyry i tak jak myślałam jest w ciąży. :biggrin2:9 tydzień ,pokazywała mi zdjęcie z usg ,taka mała fasolka ,maleńkie rączki i nóżki .......:-D też chcę :frown:
My też będziemy mamami, damy radę! Po prostu nam nie przyjdzie to tak łatwo... Ale miłość będzie bezgraniczna :)

Witam wszystkie staraczki, jestem nowa na tym forum i chciałabym się dołączyć. Jestem mamą 2,5 rocznej dziewczynki i staramy się z mężem o rodzeństwo dla niej. To drugi cykl starań, a tak naprawdę pierwszy bo w zeszlym miesiącu "przegapilismy" dni płodne.
Mam nadzieję że przyjmijcie mnie do siebie 8-)
Trzymam kciuki na nas obyśmy ujrzały dwie kreseczki :biggrin2:

Witaj kochana. W takim razie życzę Ci abyś szybko ujrzała na teście dwie kreski. Ja się staram od dwuch lat i nadal nic.

Witaj kochana. W takim razie życzę Ci abyś szybko ujrzała na teście dwie kreski. Ja się staram od dwuch lat i nadal nic.
Oby się udało jak najszybciej
Pierwsza ciąża była planowana i udało się praktycznie od razu. Teraz już jestem po 30tce i zdaje sobie sprawę że nie musi być tak łatwo. @ miałam 11.04 Teraz jestem przed owu. Na 6.05 już się umówiłam do gin, tak za wczasu. Człowiekowi łatwiej jak juz raz ciążę przeszedł.
Pierwsza ciążę dobrze wspominam, aczkolwiek miałam wysokie ciśnienie. Martwię się jak będzie tym razem...

Dobrze zrobiłaś że już zapisałas się do ginekologa. On napewno będzie wiedział jakie badania zrobić przed następną ciaza choć życzę Ci abyś nie musiała robić kontrolnych badań przed ciaza tylko żebyś zaszła od razu. A jak długie masz cykle ?

Dobrze zrobiłaś że już zapisałas się do ginekologa. On napewno będzie wiedział jakie badania zrobić przed następną ciaza choć życzę Ci abyś nie musiała robić kontrolnych badań przed ciaza tylko żebyś zaszła od razu. A jak długie masz cykle ?
Tak około 26-28 dni. Praktycznie zawsze @ o czasie. Chciałabym żeby ciąża była od razu ale naczytalam się jak długo ludzie się starają i bardzo się boję że też będę musiała czekać.
Przed ostatnią @ zrobiłam test ciążowy tak profilaktycznie bo zawsze owu mogła się przesunąć i jakiś straszny zawód miałam. Normalnie aż ma z się pytał co sie stało. Nie wyobrażam sobie co Ty musisz czuć kiedy starajcie się już dłuższy czas...

To masz regularne miesiączki. Ja to inna bajka. Bo ja choruje i to nie na jedną chorobę A teraz już od pół roku miesiączka mi się spóźnia miesiąc w miesiąc. TSH I prolaktyne mam w normie A miesiączka się miesiąc w miesiąc spóźnia. Nie znam powodu bo nigdy tak nie miałam. Myślę że jak z pierwszą ciaza zaszłas szybko to teraz też problemu nie będzie ale tak na wszelki wypadek porob badania te ważne do zajścia w ciążę i jej utrzymania i w między czasie się starać. Może będzie niespodzianka szybciej niż myślisz czego ci życzę. A jeśli chodzi o mnie to bardzo dużo nocy miałam przeplakanych, rozczarowań i szczerze mówiąc mam już dość ale dla dziecka się nie poddam. Właśnie czekam do 9 maja na wizytę do endokrynologa mam poznać wszystkie wyniki które mi zrobili i w maju mam się rejestrować do ginekologa ponieważ on też chce widzieć moje wszystkie wyniki i chce zrobić następne kontrolne USG.

To masz regularne miesiączki. Ja to inna bajka. Bo ja choruje i to nie na jedną chorobę A teraz już od pół roku miesiączka mi się spóźnia miesiąc w miesiąc. TSH I prolaktyne mam w normie A miesiączka się miesiąc w miesiąc spóźnia. Nie znam powodu bo nigdy tak nie miałam. Myślę że jak z pierwszą ciaza zaszłas szybko to teraz też problemu nie będzie ale tak na wszelki wypadek porob badania te ważne do zajścia w ciążę i jej utrzymania i w między czasie się starać. Może będzie niespodzianka szybciej niż myślisz czego ci życzę. A jeśli chodzi o mnie to bardzo dużo nocy miałam przeplakanych, rozczarowań i szczerze mówiąc mam już dość ale dla dziecka się nie poddam. Właśnie czekam do 9 maja na wizytę do endokrynologa mam poznać wszystkie wyniki które mi zrobili i w maju mam się rejestrować do ginekologa ponieważ on też chce widzieć moje wszystkie wyniki i chce zrobić następne kontrolne USG.
No to rzeczywiście nie wesoło!
U mnie w rodzinie był przypadek że młode małżeństwo staralo się o dzidzie ponad 2 lata i stwierdzili że mają dość. Kupili sobie szczeniaczka. Po paru tygodniach była ciąża, a teraz już mają dwójkę dzieci.
Czasami psychika blokuje...

reklama
Teraz już się na tym tak nie skupiam. Przytulanki są wtedy kiedy mamy ochotę i nam się chce. Nic na siłę. Kiedyś psychika to była u mnie masakra. Teraz już nie. Staram się brać wszystko na luz i zostawiać wszystko losowi. Ale nie ukrywam że bym chciała chociaż jedno dziecko mieć.

Do góry