reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Dzień dobry!
Pierwszy dzień lenistwa udany, najbardziej popołudniowa drzemka. Już po jednym dniu czuję się lepiej i mam więcej siły :) przynajmniej psychicznej. Zwyczajowo obudziłam się o 5 (bez budzika), pewnie trochę potrwa przestawienie się na bardziej ludzkie godziny?
Od rana nadrabiam braki w czytaniu i poza obiadem nic dziś nie mam zamiaru robić ;) Od jutra zacznę szukać bardziej produktywnych zajęć.
Pozdrawiam Was ciepło i życzę udanego dnia!

reklama
Czesc dziewczyny:-)
Ja tak na szybko. Nie przeczytalam wszystkich postow bo na razie brak czasu,pozniej nadrobie jak wroce z zakupow. Chciala na szybko tylko odp Magdzie.
Magda a czy u Was sa takie kosmetyki KLORANE? jesli tak to sprobuj. Jak pisalas o tych objawach to mnie oswiecilo. Moja szwagierka jak byla w ciazy miala identyczne objawy i polozna polecila jej taki balsam klorane ,i juz po pierwszym uzyciu miala ulge. Sama przetestowalam ten specyfik i na prawde bomba. Jesli masz dostep to sprobuj a jesli nie to moge Ci wyslac ale troche dlugo pojdzie chyba co?

Dobra dziewczyny spadam pozniej nadreobie reszte. Buziole.

Hej Dziewczyny,

Ja tak na chwilkę tylko bo w ten weekend sie przeprowadzamy, wiec nie odpisze każdej z osobna. Chyba ze znajdzie sie chwila :)

Annte,
Jejku kciukasy mocno zacisniete za Twa szyjke!!!! Niech trzyma jak najdłużej i nie skraca sie juz. Starczy tego!

Wczoraj miałam wizytę i w kilku słowach opisałam na wizytowym.

Trzymajcie sie cieplutko w dobrym zdrowiu i nastroju!

Hejka! :-D
Madzia sprzeczki domowe z moim. Eh..
A mnie dzisiaj naszla taka myśl,ze mu tutaj juz niedlugo 30 tydzień ciąży, a pamietam jak weszlam na forum bedac w 5.
Troche to wzruszające jak czas leci :happy:

katjana - niestety a może stety ten czas tak szybko leci :) nim się obejrzymy a będzie grudzień i wyczekiwane nasze kochane "prezenty" gwiazdkowe :))

dusienka - tylko sie nie przemeczaj przy tej przeprowadzce.. proponuje ci jedynie intensywne wskazywanie palcem :p

jopal - współczuje bólu głowy, mnie na szczęście rzadko łapie..

czarna - ja nie planuje nawet pierwsze słysze o czymś takim no ale jestem świeżyna "w tych sprawach" wiec może dlatego... mam mieć cc więc teretyznie wszystko z góry będzie ustalone co kiedy jak...

magda - ale ten los Cię dświadcza w tej ciąży. Tak podziwiam, jesteś bardzo dzielna. Trzymam kciuki oby to już była twoja ostatnia niedogodność w tej ciąży..

Annte - kciuki za maluchy i szyjke !!

Ulenka - jak tam spanko na narożniku??

Wlaśnie gotuje obiadek - spaghetti -- mniam :)

Kurcze dziewczyny nie moglam nic napisac,wcale nie mialam opcji odpowiedz czy cytuj,zupelnie nic! Ale sie wkurzylam.
Jestem bardzo zmeczona,aż mi sie w glowie kreci i jakas slaba sie zrobilam. Wrocilam z ostatnich zakupow przedszkolnych, do tego doszla apteka i jestem lżejsza o 180zł!:szok: A w pon za jedna ksiazke do przedszkola bede musiala zapl 80zł normalnie rozboj w bialy dzien!
Dzis na obiadek mam jajko sadzone w sosie koperkowym i marchewka gotowana do tego a no i od wczoraj zostala mi jeszcze zupka z kalarepy :-)

Olushia pierwsze 2 noce na narozniku byly koszmarne,bo ma taki podglowek a ja nauczona spac na plasko ,ale dzis juz bylo idealnie:-)przyzwyczailam sie:tak:

Martia jak przygotowania do slubu,wszystko juz dopiete na ostatni guzik?

Witajcie Dziewczyny!

No i ja po glukozie. Była to trochę masakra, bo dostałam kubek glukozy rozcieńczony w gorącej (!) :szok: wodzie i kazano mi to duszkiem wypić, ale jak to zrobić gdy to takie gorące, śluzowate i obrzydliwie słodkie. :confused: Nie było mowy o cytrynie czy dodaniu do tego zimnej wody. W końcu się udało i najpierw wszystko mi się cofało, ale ciągle połykałam ślinę, aby nie zwymiotować. Gdy Panie pielęgniarki nie widziały, to szybko wzięłam sobie mikro łyczka mojej zimnej wody z butelki schowanej w torebce, wiem, że nie powinnam, ale naprawdę bym wymiotowała. Gdy nudności przeszły, to automatycznie zaczął boleć żołądek. :no: Nie, nigdy więcej tego wstrętnego badania. Jedynie pocieszającym był fakt, że mojemu dziecku chyba bardzo smakował ten napój, gdyż do teraz buszuje w brzuchu jak szalony, mój kochany. :-D

Pędzę na wizytowy zobaczyć jak tam "nasze" maluchy się mają. :-)

reklama
Martia takie przygotowania to czysta przyjemność :-) ah.. az przypomniały mi się moje...

Anula dobrze ze byliście dzielni :-) myślę że w zupełnie zimnej wodzie ten proszek mógłby się nie rozpuścić.

Madziauk Kochana zapraszam na lasagne bo zostala i dzis się jeszcze nią zajadamy ;-)

Umowilam sie dziś na usg 4d na 8 września a od połowy września lub od początku października będę chodzić na Szkołę Rodzenia :-)termin zależy od tego czy zrobia drugą grupę na wrzesień czy tez nie.

Do góry