reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Zanag niestety nie nagrał ale i tak jestem szczęśliwa że widziałam ;-) szczególnie ze to gin na nfz :-) na prawdę jestem z niego zadowolona. Usg dopochwowe, zwykle, badanie na samolocie :-):full wypas hihi. Na kolejna wizyte glukoza, morfologia, mocz+ osad i powtórzenie toxo :-)

reklama
Hmm....wózkowy jak najbardziej. Przyda się i później przy zmianie na spacerówki. Resztę bym zostawiła. W wyprawce powinno być o wyprawce,a w tym drugim o wszystkim innym. Obawiam się, że jak wyprawkę podciąganiemy pod zakupy,to dopiero zrobi się bałagan....sama nie wiem :-p

Ewelinka - to pięknie! Za taką przyjemność trzeba zazwyczaj ponad 200 zł zapłacić! Fartnęło Ci się, króliku doświadczalny :)

A co do wątków zakupowych, ja jestem za 2 osobnymi, może trzeba by trochę zmodyfikować tytuł, by nie było wątpliwości?

Witam sie i ja:-)
najpierw o polaczeniu:otoz ja jestem za polaczeniem i myslalam juz o tym jakis czas temu. teraz to jest balagan ,nie wiem gdzie co pisac ani gdzie czego szukac. A wozkowy jak najbardziej osobno :tak:

Dzisiejsza noc byla mega :-DSpalam jak susel,jak wieczorem zasnelam (budzilam sie tylko sisi i polspiaca z zamknietymi oczami maszerowalam do wc) tak obudzilam sie o 8:30 co normalnie po 6tej jestem na nogach:-) Tak wiec melisa sprawdzila sie u mnie i juz sie z nia zaprzyjaznilam:tak:

Co do lumpkow to ja chodze czesto i czesto cos kupuje w nich i dla siebie i dla Antka a gdy bede widziala kto mieszka we mnie to na pewno tez rozpoczne zakupy dla tego malego czlowieczka.
A wczoraj dogadalam sie na szafie z pewna mila szafowiczka i za tydz ten płaszczyk bedzie moj:-) musztardowy RIVER ISLAND 44 w Odzież wierzchnia - Szafa.pl

Ewelinka- no cudownie, że sobie maluszka pooglądałaś tak w połowie na żywo, dzięki 3D/4D. Dobrze, że szyjka się wydłużyła, widzisz, musisz więcej odpoczywać i brać leki, to będzie dobrze. Ja mam 3D we wtorek i tez bardzo chciałabym zobaczyć buziulkę małego, ale jak będzie leżał niziutko główką do dołu jak ostatnio, to jedynie uszka mogliśmy jego pooglądać, hihi.

Annte- trzymam kciuki za dobre wyniki badań!

Zanag- no fajnie wykombinowałaś kwestię zakupu ciuszków, hihi. Masz rację, ze za 10 zł używka z lumpka to nie jest chyba żadna super okazja cenowa.

MadziaUK
- ja też jestem za wątkiem wózkowym osobno i wtedy myślę, że wątek zakupów i wyprawki jakoś sam się wyklaruje.

a ja Dziewczynki zajadam już pierwsze danie, hihi. Zrobiłam zupę krem z brokułów z mozarellą i grzankami pełnoziarnistymi, mniam. Chyba już nic dla Męża nie zostawimy.

Anula ja w ciąży z Antkiem to całą ciąże nie widzialam glowki malego,bo byl tak nisko ze zadne usg tego nie obejmowalo. Tak wiec twarzo--czaszka nie byla wcale oceniana przez cale 9msc i balam sie bardzo przez to. i tez ze wzgl na niskie polozenie musialam od 23tc lezec.

Uleńka- po pierwsze, to gratuluję tak dobrej nocy i długiego snu, na pewno dzięki temu jesteś wypoczęta. :-D Po drugie- płaszczyk super, będziesz seksi Mamusią z brzuszkiem, hihi. :sorry2: A co do ułożenia, to trochę mnie wystraszyłaś tym leżeniem. Ja czasami właśnie czuję że mały ma tak nisko głowę, że aż ciężko mi siedzieć, wszystko mi tam tak ciąży. A na szczęście tydzień temu na zwykłym USG u ginki powiedziałam jej, że na wizycie połówkowej u innego lekarza nie można było ocenić buźki ze względu na ułożenie, to ona tak chyba sobie to wzięła do serca, że tak małego wymęczyła na USG, że pokazał na chwilkę buzię i mówiła, że nosek i usta w porządku, więc uspokoiłam się. Ginka mówiła mi, że ocenia się to pod kątem ewentualnego rozszczepu wargi i podniebienia. Jeju, wszystkie to takie stresujące. :-(

reklama
No nie? Każde USG to mieszanka stresu i radości. Ja i tak wolę takie emocje, niż niewiedzę z czasów naszych mam. To dopiero musiało być trudne!
Choć i ciekawe - prawdziwe oczekiwanie co do płci :D

Do góry