reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Nie ma za co ;-) Daj jutro znać jak po melisce. Pewnie i mnie niebawem bezsenność dopadnie :sorry:

Ja zbieram moje szkraby do kąpieli. Dziś nam zeszło,bo obiecałam im lody z takiej lodziarki co sprzedaje,a ta dość późno przyjechała. No ale...chociaż tyle mają z tych wakacji :-)

ja najczesciej leze na lewym boku,ale nie dlatego ,ze tak sie powinno poprostu tak mi wygodnie. A najwygodniej to mi na plecach tylko ,ze jak chce pozniej wstac to nie moge bo mnie biodra bola od tej pozycji i zmuszona jestem na boku. na prawym mi nie wygodnie bo czuje wtedy w brzuszku jakas kule twarda i mi ona przeszkadza.

Kurcze znow wciagnelam wafelka w czekoladzie. odkrylam ostatnio w lidlu wafelki roger kokosowe,toffi ,czekoladowe i sa przepyszne (chyba sie uzaleznilam od nich) i nie drogie bo kokos 59gr a reszta 79gr sprobujcie,warto:-D

Ja spie na lewym boku tez ale czesto budze sie w nocy na plecach. Czytalam ostatnio ze jak juz ciaza bardziej zaawansowana to nawet nie wskazane dla baby spac na plecach bo utrudniony jest przeplyw tlenu...

Karmic piersia tez planowalam ale Nikola chyba nie :p sciagalam jej pokarm ok 4 miesiace a pozniej formula

Zanag mozna wypisać l4 do trzech dni wstecz tylko

Czarna super ze serduszko jest zdrowe

A ja jestem zła poszłam zapisać sie na wizyte na2.09 i okazuje sie ze moja gin idzie na półtora miesiąca na szkolenie i mam znalsc sobie zastępstwo na ten czas a zadna państwowa prychodnia nie chce mnie zapisać na jedna wizyte mogę przeniesc sie ale juz do końca ciaże tam prowadzić a nie chce i chyba zostaja mi prywatne wizyty

W sumie bedziesz miala jedna gora dwie wizyty tak, jak jestes zadowolona bardzo to nie zmieniaj a jak ci jest obojetna lekarka ta co prowadzi to zawsze mozesz trafic lepiej :)

Dzieki kar za potwierdzenie :)
Ale Cię urządzili... Jeśli zależy Ci na tamtej lekarce, to chyba warto za 1 wizytę zapłacić? Szkoda, że wtedy też badania będą odpłatne, ale chyba lepiej tak niż w II połowie zmieniać lekarza?

Ja mysle and zmiana szpitala w ktorym bede rodzic co wiaze sie z tym ze zmienie tez klinike i lekarza nic strasznego dostanie moja karte cala i tyle :)

Zanag- oj mi też brakuje spania na brzuchu .

Kar- no to grubo urządzili Ciebie i inne pacjentki, które chodzą do tej ginki. Bardzo nie fair.

Uleńka- ale kusisz batonikami, oj Ty!

Dziewczynki ja oszalałam, zobaczcie jaką stronkę znalazłam z cudnymi bodziakami i pajacykami i nie tylko, ale te szczególnie skradły moje serce. Och, będzie zamówienie na początku września, niech się boją. :-D http://pl.nextdirect.com/pl/shop/Ge...born/Category-Sleepsuits-@Page-1-PageSize-300

Wiesz co chyba sie pogniewamy! haha po co wklejalas linka haha zaraz znow poleca stowki :/ (zartuje oczywiscie dzieki wielkie :D)

Powiem Wam ze naprawde lepiej sie czuje po badaniu bo wmawialam se najgorsze scenariusze. :D

Ostatnia edycja:
Cześć :)
Thanks God it's Thursday ;) czyli prawie weekend! W sumie to ja już od poniedziałku odliczam... Rozpadło się u nas od rana, a ja nie mam już żadnej kurtki, która by się dopinała na brzuchu :/ Wygrzebałam coś z szafy męża, ale mam nadzieję że to rozwiązanie zastępcze :D

Anula, super ten link! Niestety, z zestawów które mi się podobały nie ma już najmniejszych rozmiarów. Koło pracy mam sklep z ubrankami nowymi i używanymi, podobno mają też Next. Pewnie zajrzę, bo teraz nie wybije ich sobie z głowy!

Miłego dnia

Witajcie!

Zanag, Czarna
- hihihi, no ja z 2 h wczoraj oglądałam te ubranka i nie mogłam się od nich oderwać, więc postanowiłam się z Wami podzielić, boooo dlaczego tylko ja mam cierpieć katusze na widok takich cudeniek. :-D Zanag daj koniecznie znać czy były jakieś ubranka z tej kolekcji w tym sklepie. Części pajacyków, które szczególnie mi się podobają też nie ma dostępnego rozmiaru, ale ja będę zamawiać za ok. 2 tyg., to mam nadzieję, że do tego czasu uzupełnią braki. :-)

Uleńka-
jak tam po melisce?

Słuchajcie mi BB chodzi normalnie, nie chodzi wolniej, nie zawiesza się, itp.

Ja mam nadzieję, że dzisiaj ostatni dzień leżę w łóżku, w końcu czuję, że powoli robię się zdrowa, ufff.

Anula, jasne - dam znać :) Myślę, że dotrę tam pn/wt. W czwartki obchodzę lumpki bo mają najniższe ceny ;)
Ten sklep moim zdaniem to taki outlet. Mają tam ciuchy z UK w tym marki mi nieznane. Może być, że kolekcje będą z zeszłego sezonu.

Zanag- noo koniecznie daj znać! Nawet jeśli zeszłoroczna kolekcja jest podobna do tej, to ja nawet mogę mieć zeszłoroczną. :-D Jak będą jakieś cudeńka to porób zdjęcia. Zanag powiedz mi jak Ty umiesz chodzić po lumpkach? Ja tam nie mogłam i nie umiałam sobie nigdy nic znaleźć i przez to już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w takim sklepie. :dry:

Dziewczyny mam propozycje. Może połączymy wątki zakupy mamy i maluszka i wyprawka bo tematy tam poruszane sa powielane i robi się kocioł. Taka moja ranna propozycja.
Ja siedzę jak na szpilkach a do 19 daleko.
Ja dziś zmieniam lekarza.

reklama
ulenka ja karmiłam krótko, po wyjsciu ze szpitala przez kilka dni jadłam gotowane piersi i inne pierdoły, bo tak mi kazdy nagadał, że jak sie karmi to tego nie tamtego nie... A po tych paru dniach to już dosłownie wszystko, synowi nic nie było nie wiemy co to kolki. Oby tym razem tez tak było.
Tez mam płaskie brodawki, i tez będę próbowć kolejny raz. I też szybciutko straciłam pokarm.
Ale, przyznam szczerze, że dla karmienie piersią było w ok, ale tego cudownego czegoś o czym wszyscy piszą nie czułam.:p

Nie lubię też, jak ktoś mówi, ze jak się bardzo chce, to się uda karmienie. Słyszałam to setki razy, ja bardzo chciałam, naprawdę bardzo, robiłam wiele i co? i nic.

MAgda wiesz, jak czytam te objawy twoje, to zastanawiam się przypadkiem, czy w pierwszej ciąży, a rownież i w tej nie dolega mi to samo....Co prawda nikt mi nigdy nie powiedział że to moze być to, ale i u lekarza nigdy na to sie nie skarzylam biorąc to za normalne. Teraz też jakiś czas boli, w nocy nawet nie jestem w stanie wstac do syna jak woła siku tylko muszę męża budzić. Już samo nie wiem, moze i mnie dokucza spojenie, nigdy tego nie analizwałam:)

Zanag ojj z kurtką też mam problem, ale ja nic nie będę kupowac, bo mi szkoda:D Zamierzam do grudnia przechodzic w roxpiętej kurtce. Chyba ze będę tyć w takim tempie jak teraz to nawet w rekawach bedzie za ciasna.

A te ciuszki z next, to chyba nawet po przecenie drogię, co?

powodzenia wizytującym.

Zaraz robię nslesniki z duszonymi jabłkami i serem:)

Do góry