reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Anula - ja żaden ekspert w lumpkach. Dziewczyny chwalą się nowymi cudeńkami kupionymi za grosze! U mnie sprawdza się konsekwentne chodzenie do sprawdzonego sklepu. Wiem, że nawet na wyprzedaży coś tam utrafię :) Bodziak za 10 zł z używek to żadna dla mnie okazja jak za 17 zł kupię na allegro nową firmowkę. I tyle :)

reklama
Annte- ja też myślę, że powinno się połączyć te wątki, bo faktycznie nie wiadomo już gdzie co pisać. Jak wyszło badanie glukozy??

Oomamba
- jaaa, ale smaka narobiłaś mi na takie faszerowane naleśniki, mniam! Hihi, ale się uśmiałam z tych rękawów w kurtce. Co do ciuszków firmowych, to prawda są niestety drogie.

MadziaUK
- mnie też zaczyna kość łonowa boleć, czuje jakby się rozpychała, nieprzyjemne uczucie, zwłaszcza, gdy przekręcam się z boku na bok.

Anula, dziś odbieram wyniki więc będę wiedziała po południu.
Odbieram też toxo krew i mocz. Mam nadzieję że hemo bardzo nie spadła.

a ja uwazam, że temat wozków powinien być stworzony jako osobny wątek, bo jako doswiadczona mamuska wiem, że wybór wozka spędza sen z powiek ciężarowkom i mozna o nich dyskutować godzinami:)

Kochane ja się witam i odnośnie wątków tylko póki co.....pomyślcie dobrze. Za 3-4 miesiące urodzimy, wątek o wyprawce ucichnie i wówczas według mnie ten zakupowy będzie jak najbardziej ok. Oczywiście jeśli wolicie połączyć,bo wolicie mieć je razem......no problemo ;-) Poczekajmy co inni na to :-)

Oomamba ciuszki next wypadają drogo. Nie ma co ukrywać. Jakościowo sa super,ale mi żal wydać tyle na coś,co użyję np miesiąc :p Starszym juz nie żałuję,bo wiem,że warto. U nas jak wyprzedaż,to do 70% i wtedy coś fajnego można kupić. Ale znowu warto szukać w lampeksach,bo oni często odsyłają rzeczy z nowych kolekcji. Podam przykład mój ostatni. Kupiłam te jeansy ciążowe i wybrałam za duże ( on line). Oddałam ( zaraz jak w sklepie przymierzylam,bo wybieram sobie zawsze darmową dostawę do sklepu) i babka je sruuuu w taki kosz. Pytam z ciekawości co z tym będzie,a ona, że pojedzie za granicę :-) Chwilkę z nią gadalam jeszcze,bo mi zamawiala właściwy rozmiar i tak to właśnie chodzi. Klient kupił,nie spodobało się,oddał i już idzie to do lumpeksow.

Miłego dnia Wam życzę!

Magda - ja podobnie (staram się) podchodzić do ciuszków. W lumpku kupuję wyłącznie r. 56 cm , które albo wykorzystam albo i nie. 62 to już nówki, ale jak coś mi wpadnie w tym rozmiarze z używek (zwł pajacyki, bo one najdroższe) to też nie pogardzę :)

Z kolei słyszałam od koleżanek z odhowaną trzódką, że przy wprowadzaniu stałych pokarmów (5/6 mc plus) znów królują lumpki, bo ciuszki ciężko się dopierają? Coś w tym jest, malutkie używki zazwyczaj są w stanie bliskim ideału, te większe miewają odbarwienia

Dziewczyny moj gin mierzył szyjkę i ma 3,7 cm wiec jest ok. Jest dluga i zamknięta. Kubuś główką w dół :) gin dostał sprzęt 3d4d i na mnie testowal ale niestety nie mual papieru by wydrukować ale chociaż sobie po oglądałam. Jest śliczny :D. Gin powiedzial ze takie twardnienia to ćwiczenia macicy. Chyba ze będą bolesne, regularne to wtedy do niego dzwonić. Morfologia, mocz idealnie :)

Super Ewelinka :) 3d/4d jest genialne!! Dostałaś chociaż płytkę? Ja średnio raz na tydzień oglądam maluszka... Małe uzależnienie ;)

Mi też zaczyna twardnieć brzuch, dzięki Tobie nie będę się tym stresować... za bardzo :)

reklama
Ja bym połączyła wątki a utworzyła wózkowy. Zakupy dla maluchów szybko się nie skończą nawet po porodzie, a nawet jeśli to można kontynuować wątek zakupowy

Do góry