reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam sie i ja :)
Bol zęba juz przeszedl, ale wizyta u dentysty i tak sie nie obejdzie..
Dzis wizytowalam u mojej gin, ale nie opisuje w watku wizytowym, bo nie ma nawet co opowiadać. USG nie bylo, i dopiero 16 września kolejna wizyta. Od czerwca nie widzialam mojego malutka :-( albo poczekam albo pójdę prywatnie..
Poki co mam sie nie przemeczac i prowadzic spokojny tryb zycia. Wlasnie kończymy remont, koncze ukladac ciuchy w meblach.
Od czerwca nam zeszlo, wszędzie brud i kurz... Nie chce mi sie nawet na to patrzeć.
Ogólnie mam cos dolki ostatnio, nie wiem czemu znowu mnie dopadla jakas deprecha :-(
Mój poszedl do pracy dzis skonczyl urlop i znowu sama w domu jak palec siedze i laze z pokoju do pokoju.. Plakac sie chce... Eh.

Zapomnialam dzis zapytac na wizycie o zgagę,czy moge cos przyjmowac. Moze Wy wiecie czy jest jakiś lek który mozna przyjac w ciąży?

Kurdee. Cos mi umknęło tutaj przez to wszystko nie nadarzam Was czytac. O jaki wątek zamkniety sie rozchodzi?

Dzięki za troskę ostatnio dziewczynki, mam nadzieje ze u Was wszystko ok, postaram,sie Was częściej podczytywać i byc na bierząco. Pozdrawiam Was każdą z osobna, i głaszcze brzuszki :-D

Za wszelkie błędy - sorki. Pisze z Tel a to nie lada dla mnie wyzwanie użerać sie z wyłączającą sie aplikacją i edytorem tekstu.
Buzka :)

ewelinka szczerze to nie pamiętam dokładnie, ale na pewno o wiele później niż w tej ciąży, myślę, że zaczęlo się wtedy około 7 miesiąca, i nasilało się z "wiekiem" ciąży.Teraz twardnieje mi od 16 tyg, na początku widziałam dużą zalezność miedzy brakiem magnezu a częstoscią tego. Ale teraz biorę naprawdę duzo a i tak kilkanascie nawet razy na dzien brzuch twardy.

Ehhh powiedzcie mi jak trzymać apetyt na wodzy, od miesiąca wciągam wszystko jak odkurzacz, ciągle jestem głodna:crazy:Wstydzę się nawet odwiedzić kogoś kto mnie dawno nie widział taka bombka się robię:/

oomamba ja tez rosne wszerz i to bardzo szybko... ale co zrobic jak ja co 2 godz jestem mega glodna i musze sie najesc. A teraz jeszcze wieczorami mam wielka ochote na cos z czekolada i codzien cos wciagam. Pewnie do 100 dobije i w grudniu bede sie kulac hehe

Katjana- ja już pytałam ginke o coś na zgagę dla nas, to poleciła mi syrop gaviscon.

Czarna- ściskam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze! Ciesz się, że zobaczysz co u maleństwa słychać.

Oomamba- spokojnie, ja też się zaokraglam w szybkim tempie, ale jesteśmy w ciąży i mamy do tego prawo.

Ewelinka
- dobrze, ze wszystko w porządku. Dali Ci jakies zalecenia? Nospa albo cos w tym stylu?

Ewelinka - oszczędzaj się ! Dobrze że wszystko ok i tak ma być minimum do 38tygodnia :-)

Czarna - myślę o was i mocno trzymam kciuki!

Oomamba - ja też mam teraz spory apetyt.. Nie widzę po sobie żebym w ostatnio czasie dużo przytyla no ale dawno się nie ważyłam więc moze to zludne :p

Kurcze ja też mam teraz często zgage :-( do tej pory jedynie mleko pomaga.. Moze kupię ten syrop który poleca Anula :-)

U nas wszystko ok, Maciek zaczyna właśnie swoje wieczorne szalenstwa :-D

Anula ta nospa 3x1 i magnez 3x2. Zobaczę co mój gin powie w czwartek na wizycie bo czytalam o tych twardnieniach i wiele kobiet je ma i lekarze uznawali to za naturalna fizjologie ciąży.

Ok czekam w poczekalni dziekuje za kciuki!
Ja cos ostatnio na slodkie mam tez chec gdzie na poczatku nie mialam wogole! Wczoraj na noc pol torby krowek! A reszta dzis na sniadanie heh

reklama
qraa - tak to jest z tymi szpitalami... Fajnie, że prezent urodzinowy wybrany no i dla małej sukieneczka :)
Ja też się zastanawiam jaki macierzyński wybrać, ale chyba wezmę roczny.

cypryda - ja już teraz życzę powodzenia na egzaminie i trzymam kciuki za wizytę!

ewelinka - będzie dobrze, nie myśl, że to może oznaczać poród przedwczesny. Staraj się dużo odpoczywać. Ja dziś przeszłam się po Kubę do przedszkola ok. 20 min i też czułam, że mi trochę brzuch stwardniał.

czarna - kciuki za wizytę, oby wszystko było ok!!!

katjana - dobrze, że ból zęba odpuścił. Na zgagę w ciąży spróbuj jeść migdały, a jak nie pomoże to ponoć "rennie" można. A po remoncie trochę odpocznij, nabierz sił i wtedy może sprzątanie lepiej pójdzie.

Dziewczyny, ja od jutra na tydzień znikam. Jedziemy ze znajomymi nad jezioro. Mam nadzieję,ze pogoda nam dopisze. Oby nie padało i nie było zimno. Ale chyba zapowiadają jeszcze jakieś słońce.

Do usłyszenia :)

Do góry