reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Magda z uk, Ulenka, annte, dzięki za odpowiedź. Tak jak pisałam, to swędzenie i ból nie są przesadnie dokuczliwe, ale ja jestem taka panikara, że zaraz mam wizję pękającej macicy.
A tak przy okazji - macie zamiar/musicie próbować rodzić drogami natury?

Czarna, mi tak nieraz kołacze. I to nawet bez większego wysiłku. Jeszcze przed ciążą byłam na echo serca (bo babka szmery w słuchawce słyszała) i wszystko było ok. To pewnie nic groźnego.

Dusienka, leż ile się da. Już tak wiele czasu nie zostało. Zresztą pewnie nie będziesz musiała do końca ciąży leżeć.

Ulenka, dobrze, że się na to badanie udało umówić. A na to planowane wcześniej też będziesz szła?

Wiecie co, u nas w przychodni jest 15min na pacjentkę, więc zaczęłam się zastanawiać, jak to badanie będzie wyglądać :baffled:

reklama
Kulka no ja wlasnie mialam echo i ekg serca jakis miesiac temu i wszystko ok. Czytalam ze to przez to ze zwiekszona objetosc krwi jest w ciazy i serce musi duzo wiecej sie napracowac

kulka ja badanie u swojej gin mam dopiero 11tego,wiec to polowkowe prywatne mam wczesniej bo juz 2ego. A co do porodu to ja bardzo bym chciala miec po raz drugi cc ale czy bedzie dowiem sie dopiero na porodowce...

mam pytanie: na ostatniej wizycie gin mi przepisała żelazo i magnez+potas i biorę wg jej zaleceń, ale teraz dostałam od znajomej suplement dla ciężarnych i zastanawiam się czy zacząć braćm bo w nim też m.in jest np żelazo.

Czy są wśród was takie co zazywają witaminy dla ciężąrnych i jednoczesnie biorą dodatkowo mg i zelazo?
Chyba w takich witaminach są niewielkie ilości tych pierwiastków? Bo nie wiem czy jak chcę brać takie witaminy to powinnam mieć zmienijszone dawki tego magnezu i zelaza co mi gin kazała brać. A do wizyty daleko...

Czarna ja tez mam dziwne przyspieszenie serca w szczególności jak długo stoję jak usiade już jest luz...

Oomamba - mój gin przepisał mi suplenet diety a do tego osobno magnez i takie cos magnez plus potas a na dodatek luteine

Hej Wszystkim!
Ależ Wy produkujecie.

Nie odpisze imiennie bo z komórki nie mam poglądu postow i nie wiem kto co pisał.

Z tymi ruchami to może być coś na rzeczy bo łożysko na bank mam z przodu brzucha bo nawet lekarz mówił, ze dobrze by było gdyby podeszło do góry bo nq razie jest w miejscu cięcia po cesarce, więc to pewnie dlatego nie czuję ruchów.

Co do odczuć po cesarce to mnie zarwie czasem z prawej strony w nocy jak się przekrecam i też myślę, ze napewno szwy pękają ale to właśnie raczej zrost jakiś uciaga.

Magda Tobie zdrowka przede wszystkim.

Co do mnie to zlazi mi skóra od słońca, a tylko pilnuje dzieci na plaży, i jedno ramię mi się strasznie spieklo bo zawsze stoję w ta sama stronę no i teraz mam kolorowe placki na ramieniu i częściowo na plecach.
Ogólnie w tej ciąży czuję się bardzo komfortowo, mam sporą nadwage ale właściwie czuję się "filigranowa", w poprzednich ciążach od początku byłam ociezala i opuchnieta a teraz cały czas mogę spokojnie pierścionki nosić, kostki szczupłe jak nie u mnie, normalnie pełen luksus.
Ciekawe od czego to zależy, nawet upały zupełnie mi nie przeszkadzają.:-)

Jeszcze do niedzieli się urlopujemy i potem wracam na forum "pełną gębą"
Buziaki dla Wszystkich.

aaaa i jeszczze zapomniałam o jednym pytaniu: rutinoscorbin można brać prawda? Ulenko z tego co pamiętam ty chyba bierzesz?
Bo własnie jak bylam na wizycie i pytałam czy mozna, bo mi pękają naczynka i mam straszne zyly na nogach, to gin powiedziała że jest jest specjalny srodek dla kobiet w ciązy na takie problemy cyclo3fort i kazała kupić. Zapłaciłam 26 zl za 30 kapsulek, czytam ulotkę a tam że to głównie na zylaki odbytu, biorę ale jak sie skonczy to bym chciała rutinoscorbin.

reklama
Anula - z takim wsparciem, jak tutaj, musi byc dobrze:) Dziekuje!

Ulenka - nie denerwuj sie, bedzie dobrze. Ze odliczasz dni, to rozumiem, bo to naprawde duze przezycie. W pozniejszych tygodniach na pewno widac jeszcze wiecej, ale juz teraz ( jesli sie dobrze obroci) widok jest naprawde zaskakujacy.

Do góry