reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Śliwka,
Nigdy o tym nie słyszałam :( mam nadzieje ze wszystko dobrze sie ułoży. Trzymam kciuki za wyniki badań.

Dziewczyny,
Ja dzisiaj sie czuje jak gotowana krewetka...w mieszkaniu mam 28 stopni i nie moge sie doczekać końca dnia i chwili ochłody. Gdybym chociaż mogła sie ruszać to bym wyjechała za krk szukać ochłody... Nicto jeszcze z dwie godziny wytrzymać i powoli zacznie sie ochladzac.

reklama
Dziękuję za kciuki! Mam nadzieję, że jakos przebrnę przez ten tydzień.

U nas taki upal, ze nic się nie chce. Znajomi przychodzą na kolację, mam w planach kurczaka z piekarnika, ale równie dobrze mogę go położyć na parapecie, będzie nawet szybciej ;)

Skoro polecacie poduszkę, to myślę, że się zdecyduję. Jak już skończy się ten maraton badań i stresu, przejrzę wątek o wyprawce i oddam się szaleństwu zakupów, a co! :)

Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa.

Śliwka wegierka ja tylko na chwilkę na razie, ale w Twojej sprawie. Od razu Ci powiem ze wcale nie taka zła ta opieka u Ciebie. W Pl wielowodzie jest często bagatelizowane. Określane mianem idiopatycznego,czyli " taka pani uroda". Oczywiście prywatnie masz w Pl od razu setki badań,ale na fundusz juz gorzej. Wiem,bo przeszłam przez to w I ciąży. Kiedy zjechałam do Pl byłam w 20 tc. Po 3 tygodniach trafiłam pod opiekę państwowego gina. Powiedział że mam wielowodzie,ale to nic takiego :-( wyznaczył termin kolejnego usg po miesiącu....oczywiście poszłam wcześniej prywatnie. Tu dowiedziałam się, że usg musi być min co 2 tyg,by sprawdzić stan wód. Podobno często przyczyną jest zarośnięty przełyk dziecka. Dziecko nie połyka wód plodowych i przez to narastają... Jeśli miałaś usg i nic lekarz nie znalazł,to jest dobrze. Maluszek na pewno zdrowiutki. Tak na już nikt teraz Ci nie powie na ile jest dobrze. Tu potrzeba obserwacji i nic więcej. Wiem....martwisz się. Ja wtedy oszalec chciałam mimo, że lekarz mnie zapewniał iż jest ok. Pod koniec ciąży miałam wielowodzie AFI 38, a mimo to czekali z cc do terminu ( cc planowe,ale z zupełnie innego powodu). Wielowodzie dla jednych lekarzy jest wskazaniem do cc,ale dla innych nie. Musisz zaufać lekarzom. Powiem Ci,że w uk narzekają na służbę zdrowia,ale akurat co do wielowodzia,to są mega czujni. Może na Węgrzech wcale nie jest tak źle? Trzymaj się kochana! Moja córcia urodziła się zdrowiutka, a ja nie miałam żadnych problemów po porodzie w związku z wielowodziem ;-)

Witam dziewczyny,
Śliwka nie znam się na wielowodziu, ale będzie dobrze. Ja uważam, że jeżeli kobiety w ciąży coś niepokoi to mamy prawo chodzić do lekarzy ile nam się podoba. A co tam... w końcu to MY jesteśmy odpowiedzialne za małego człowieka, którego nosimy pod sercem. W I ciąży chodziłam do dwóch lekarzy (nie przyznawałam się do tego). Jeden był prywatnie, drugi w szpitalu gdzie miałam rodzić. Wizyty miałam więc co 2-3 tygodnie, ale byłam w miarę spokojna. Teraz chodzę prywatnie i też wizyty mam co 3 tygodnie i zawsze badanie. Szkoda tylko, że trudno znaleźć gina z prawdziwego zdarzenia.
OOmamba ja tez głównie zajmowałam się córką i łatwo czasami nie było, uparciuch wielki. Cierpliwości :-)
My wczoraj cały dzień na grillu na działce, a dziś może uda się nad jezioro wyskoczyć. Pogoda cudna. Ja uwielbiam gorąco.
Miłego dnia. Zajrzę pewnie wieczorkiem

Hej dziewczyny!
Piszę tylko, żeby dać znać że żyję :)
Dojechaliśmy na miejsce w pt o 11. Mieliśmy 9h jazdy :( Jakoś przetrwaliśmy, ale droga kiepska, a i Kuba nie najlepiej ją zniósł.
Wczoraj byliśmy na weselu. Było fajnie, choć Kubie przeszkadzała głośna muzyka... My się bawiliśmy do 2 (Kuba poszedł spać o22). Mogliśmy jeszcze trochę posiedzieć, ale mnie brzuch bolał trochę (od siedzenia, bo mało tańczyłam). Pogoda słoneczna, wręcz upalna.

Pozdrawiam Was.

P.S. Spróbuję trochę nadrobić, ale będzie ciężko bo nie mam czasu na bb...

Witam dziewczyny,

Zapowiada sie kolejny, gorący słoneczny dzien.

Jagoda,
Trzymam za słowa :)
Ogolnie mam wrażenie ze w ciazy ten element oczekiwania jest mocno zaznaczony. Pierwszy raz w życiu nie moge sie doczekać kiedy bedzie ten koniec listopada/ początek grudnia :) z reguły uwielbiam ciepłe miesiące i chce by trwały jak najdłużej, a zimne najlepiej jakby nie przychodziły...w tym roku jest inaczej :D

Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę.

Witam sie z Wami drogie Panie :-)
Kolejny sloneczny dzien, od rana mi slabo przez ta pogode.
U mnie okej, bole brzucha przeszly w dużej mierze, brzuch sie nie stawia juz tak bardzo. Ale mam źle samopoczucie :-(
Podczytuje Was codziennie, ale nie udzielam sie ostatnio, bo mialam troche spraw prywatnych.
Gratuluje udanych wizyt, i witam nowe mamy.
A teraz.... idę cos porobić bo oszaleje od tego leżenia, i tej pogody...
Trzymajcie sie, do następnego :*

Witam się i ja
U mnie też zapowiada się dziś upał.
Moja córka dziś w brzuchu szaleje cały brzuch mi chodzi hahha, wczoraj jak byliśmy nad woda zasłaniałam brzuch przed słońcem to od razu kopała jak odsłaniałam przestawała chyba lubi słońce ale wolałam nie ryzykować i brzuch był zasłonięty.
POzdrawiam i miłej niedzieli życze

reklama
Dzień dobry znad Bałtyku :)
Dotarliśmy bez większych niespodzianek, 6h jazdy po pustych drogach - tak to można podróżować :D
Pogoda w sam raz, czuć różnicę klimatu :) Już zapomniałam, jak to miło mieć w lato wiaterek!
Dziś lenistwo, mimo wszystko trochę zmęczeni jesteśmy, ale wieczorem przywitamy się z morzem.

Cieplutko pozdrawiam!

Do góry