reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Witam!!

mitemil - no to masz nieźle z mężem, skoro tak cię pilnuje z jedzeniem. Ja w pierwszej ciąży bardzo się pilnowałam, a teraz trochę wyluzowałam...

A wczoraj wieczorem zauważyłam, że jak leżę na boku i zasypiam to sobie kołdrę (końcówkę) pod brzuch podkładam.

agrafka - przykro mi z powodu przeziębienia. Mam nadzieję, że się szybko z tego wygrzebiesz.

zuzanka - świetne zdjęcie synka:)

evi_dzi, ewelinka - ja mam taką w kształcie lit. "C", ale innej firmy. Jak dla mnie ok. Później po porodzie nie mogłam się przyzwyczaić spać bez niej.

magda z uk - dobrze, że wszystko jest ok z tobą i synkiem. Ale faktycznie, weekend to miałaś pełen "wrażeń".

A my synkowi wstawiliśmy dziś normalne łóżko. Kuba się ucieszył, ale ciekawe jak będzie wieczorem z zasypianiem.

reklama
Magda_z_uk cieszę się że odpucilas. Zdrowia dla synka i Ciebie też. Odpoczywaj!
My po długim spacerze, bajka kąpiel i spać.
Estranea, my po wymianie łóżka czekaliśmy miesiąc zanim Nina się przekonała. Lozko służylo jej do skakania, aż któregoś dnia sama chciała iść spać do nowego łóżka i od tamtej pory śpi sama w swoim pokoju.

ZUZANKA to mleko 4 nie tyczyło się naszych dzidziusiów w brzuszku tylko naszych starszych pociech, np mój Arek pije jeszcze mm więc może komuś przyda sie info o mleku:) MAGDA UK no ale mi stracha narobiłaś, kobieto wypoczywaj i trzymaj się mocno!:*Przepraszam że piszę tak wszystko jednym ciągiem ale cholera coś mi się porobiło z opcjami odpowiedzi kur... gdzie to zgłosić?:)

Dzięki kochane:tak::happy2:

Powiem Wam,że rachunek sumienia zrobiłam, argumenty rozważyłam i w zasadzie nie miałam wątpliwości, co jest ważniejsze.
Nie będę robić z siebie bohaterki:blink:

Estranea ja nie miałam nigdy problemu z przejściem dziecka do łóżka normalnego. Dziewczynki dostały swoje, jak miały rok i 2 miesiące. Marcyś teraz lada dzień dostanie swoje, bo wciąż czasu brak,żeby kupić. Mam nadzieję,że u Ciebie problemu nie bedzie;-)

Zuzanka ja kwas foliowy w każdej ciąży do 12 tylko. Żelaza w żadnej, nawet przy lekkiej anemii. Źle na nie reagowałam (bo raz próbowałam) i wolałam dietą nadrobić:happy2:

Oomamba napisz na priv do Jagody. Może ona coś wskóra? :sorry2:

MAGDA napisałam na forum w innym dziale, może mi coś poradzą, bo mnie zaraz trafi szlag. ESTRANEA nasz Arek już długi czas spał sam w pokoju, ale na łóżeczku dziecięceym. I nie było nocy, żeby z płaczem nie przyszedł do nas, w rezultacie spaliśmy we trojke jak sardyny w puszce. Jakieś 1.5 tygodnie temu przenieśliśmy go na dorosłe łóżko i od tamtej pory tylko raz w nocy zapłakał, wtedy ja sie kładłam koło niego,on zasypiał i do rana spał u siebie. Za pierwszym razem jak po przebudzeniu zobaczyłam że go nie ma w naszym łóżku to aż się wystraszyłam hehe:) Jak widać nawet stary rozkładany fotel okazał się lepszy niż łóżeczko:) Myślę żze u Ciebie też nie będzie z tym kłopotu:) Daj znać jak poszło zasypianie:)

CZARNA fajnie, że wasza córeczka juz wie i tak słodko reaguje. W ogole jest bardzo ładna dziewczynka! No i urodę ma po mamuni, ale tatula tez przypomina bardzo.
Ja boje się mojej powiedzieć, bo gdyby coś się stało.... To to taki malutki rozumek. Może nie zrozumieć, ale tak czy tak niedługo będzie wiedzieć.

MITEMIL gdzieś zrobili testowego Maca z dowozem, ale gdzie to miało być?! Chyba Czestochowa. Może jakaś znajoma, dobra dusza przemyci Ci fanty?
Ja ostatnio w necie znalazłam bar z hamburgerami z Wa-wy. Matko jaki wypas mają! Jakie smaki, jakie niezwykłe. Zero porównania z McDonaldem. Polecam zobaczyć z ciekawości zdjęcia z menu WARBURGER

OOMAMBA świetny przykład ta dziewczyna! Moja siostra ma trochę mocne zachowania związane z autyzmem, bo to też towarzyszy tym dzieciom. Strasznie jest uparta z czymś co ma w zwyczaju. Tak np. od pewnego momentu jak robiłam z nią wycinanki z gazet jakieś 5-6 lat temu, tak teraz nadal wycina ot tak. No i nie cierpi mieć innego uczesania niż jeden warkocz ;-)
Pracujesz w Rossmanie? Dobrze zakumałam?

ANULA fasolka!!!!! Mniam! Nie byłam na bazarze w tym tyg, ale w piątek nadrabiam. Narazie dogadzam sobie kalafiorem. Zupa i kalafior z jajem ;-)
Co do zwolnienia.... Ja chciałaby mieć nadmiar zadań i chęć ich wykonania. Narazie mam okropnego lenia :-(

EWELINKA nie denerwuj się. Napewno będzie wszystko dobrze i wyjdziecie z wizyty w skowronkach!

MAGDA Z UK!!!! MAGDA!!!! Uffffffff! Dobrze, że wszystko już jest ok. Widzisz, jak to czasem bywa. Trzeba było Ci motywacji, szkoda, że tylko taka nieprzyjemna. Teraz odpoczywaj, pisz tu do nas!

ESTRANEA my dla córki kupiliśmy takie rozsuwane, metalowe z Ikei. Jak była mała, to było super bo miała mała lukę na zejście, wiec spokojnie o spalanie. Nie pamiętam jak spala pierwszej nocy. Chyba i tak w środku przyszła do nas. Chociaż pamiętam, że z dużą ochota wskoczyła do spania sama. Powodzenia!

ZUZANKA ja kupiłam witaminy powiedzmy, że do końca ciąży i maja w składzie kwas foliowy. Napewno nie zaszkodzi.

A ja siedzę i szperam w necie za zimnym przekąskami na imprezkę. Znudziły mi się standardowe sałatki, śledzik.
Juz dziś naszykowalam domowe antipasti z papryczki, dla mojego ojca nastawie ogórki malosolne, bo to dla nas rarytas, szynka szwarzwaldzka, zrobię paluszki z ciasta francuskiego.... No i co mi tam jeszcze wpadnie w oczy.
Tylko boje się, że moim konserwatywnym tesciom może nie smakować ;-)

Zuzanka- synuś prześliczny :-) dobry pomysł kupowanie wcześniej, ja planuje tak z robić z pampersami, bo potem masakra jest, na początku schodzą jak woda
kama- zazdroszczę pięknej pogody
słonko- nie załamuj mnie! 29 to dużo ? :-) poczułam się staro heheh , wyprałaś narożnik?
Anula, tak czekałam na fasolkę, a teraz dostałam wstręt, nie mogę na nią patrzeć, szok w tamtym roku zjadłam chyba tonę
Magda z uk- jej kochana uważaj na siebie, bardzo dobrze zrobiłaś z tym zwolnieniem, odpoczywaj, mój syn gorączkuje od 3 dni i co mu zbije to za pare godzin znów dostaje, jakiś wirus
estranea- mój przez 2-3 dni trochę pomarudził, a teraz nie wyobraża sobie spania z nami
Ja już nie wiem co mam jeść, nic mi nie smakuje, zjadłam arbuza ze smakiem, to mam teraz gazy stulecia :-D M chce się ewakułować z domu hehe, dziś jest dla mnie przekochany, całuje brzuch i mówi , że wyładniałam..
Zamiast do szklarskiej, jedziemy do miasta obok, bo otworzyli Dinopark.
A ja dziś omdlałam w galerii, usiadłam sobie z Damianem na ławce, miałam głowę między nogami, jakaś dziewczyna podeszła , ze by zapytać, czy wszytsko ok, poprosiłąm ją, żeby przypilnowała małego, bo mąż już jedzie.

reklama
AGRAFKA nie, że stara ;-) Absolutnie! Chodziło tylko o uzmyslowienie, że mimo MŁODEGO wieku kazał zrobić te badania.
A z tym omdleniem, to już mnie zmrozilo! Ja piernicze! Co wy tak slabniecie? Lepiej już?

Narożnik wyprany. Jestem z siebie bardzo dumna, bo zrobiłam to sama, samiutka ;-) Najlepsze, że prałam bo była plama po "wypadku" naszego kocura. To teraz ten szurniety chodzi kolo niego, jak naćpany! Teraz siedzi w pojemniku na pościel, a wcześniej wylegiwał się na mokrym. Mam nadzieje, ze nie będzie chciał go znaczyć o_O

Do góry