reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
Magda chyba mnie właśnie zawstydzilas ;) może w piątek bo jutro mam już zaplanowaną grzybową. Tylko leniwie to obiad dla mnie i może dla mojego dziecka bo R to musi mieć mięso.

annete, magda z uk - mąż skręcił łóżko do południa, więc Kuba miał czas na "oswojenie". Od razu mu się spodobało, kładł się spać od razu (tak na niby). Obawiałam się czy nie będzie wieczorem wstawał i schodził z niego, bo on zanim pójdzie spać to tysiąc rzeczy wymyśla... obowiązkowo oglądamy książeczki, próbuję mu czytać ale zainteresowanie marne. Co prawda dość długo musiałam przy nim być, ale zasnął bez problemu :) Nie próbował wychodzić czy wstawać.
oomamba - Kuba od 4 m-ca życia śpi w swoim pokoju. Na początku jak się często budził to w środku nocy braliśmy go do siebie. Ale tak to śpi u siebie cały czas.

zuzanka - ogólnie kwas foliowy przyjmuje się przez cały I trym. Ale ja mam kupione witaminy, w których też jest kwas foliowy.

agrafka - uważaj na siebie. I koniecznie zdaj relacje z tego dinoparku - fajny pomysł :)

oomamba - a co to za promocja na to mleko? bo nie widziałam na stronie, żeby była...

No i narobiłyście mi ochoty na leniwe - uwielbiam, ale wieki nie jadłam. I nigdy ich nie robiłam :/
Do jutra! zmykam spać.

Ja nie przepadam, ale to jest jedno z dań topowych dla mojegom męża. Zawsze teściowa synkowi przynosi, z buleczka usmazona na maśle w słoiczku ;-)

No i ja np. nie lubię smazonej bułki tartej. Dużo ludzi je z nią kalafiora, fasolke, a ja nie mogę. Psuje mi to smak warzyw. Kluski pewnie bym zjadła z kg cukru ;-)

ESTRANEA moja córka ma identycznie. Milion innych zajęć, żeby nie spać. Czasem myśle, że nawet przysypiajac budzi się specjalnie mechaniem rąk, czy nóg, żeby tylko nie spać ;-)

Dziewczyny, które czują już ruchy~ jak je czujecie. Bo ja nie jestem pewna czy to TO. Czuje je dość wysoko, głównie po lewej stronie i nie jest to przelewanie czy plumkanie tylko rozpychanie, przeciąganie. Myślicie, że to możliwe? Czy to może wzdęcia po mielonych ? Czuje je od jakichś 5 dni.

Powiem Wam ze nie moge sie doczekac poznania plci z checia bym kupila jakies male ubranka :-) po corce mam duzo ale wiekszosc to letnie rzeczy wiec i tak trzeba bedzie kupowac pewnie.

Agrafka moja znajoma mdlala w ciazy za kazdym razem jak stala w kolejce dluzej niz 5 min

Co do ruchow to ja nie czuje zaczelam 14 tydz. Czasem mysle ze to ruchy dziecka ale to sa ruchy jelit bo koncza sie wiadomo jak :p heh

reklama
Annte nie chciałam Cie zawstydzic....serio :-) Ja po prostu lubię gotować i dla mnie większość rzeczy jest szybka. Inna sprawa, że czasem coś się wydaje pracochłonne, a wcale takie nie jest. U mnie mąż też nie zje leniwych, ale akurat tym się nie martwie, bo zawsze coś sobie sam na szybko zrobi ;-) A co do ruchów. Najpierw, tak na samiutenkim początku, to tylko w dole brzucha. Takie smyranie chwilami. Teraz też już wyżej. Tzn bez przesady, ale takie mini kopniczki, otarcia są :-)

Czarna mnie też już korci coś kupić,choć mam chyba wszystko :-) Mimo to czekam do poznania płci,czyli do 22 lipca :-)

Do góry