reklama
zuzanka23
Początkująca w BB
To powodzenia :* ja sie uryczalam jak bubr w prawdzie robil mi wewnetrzne, a nie normalne, ale to mi nie przeszkadzalo. Te wszystkie emocje... cudowne ))
zuzanka23
Początkująca w BB
Nie martw sie ja sie nie denerwowalam dopoki kazdy dookola probowal mnie odwiesc od pojscia tam. Mam 23 lata wiec ryzyka niby nie ma, ale chcialam miec pewnosc. Wszyscy mnie tylko straszyli, a co jesli okaze sie... no wiadomo co. Mimo to poszlam i uspokoilam sie i wszysgkich dookola
slonkoonline
Mama Juleczki
Nie martw sie ja sie nie denerwowalam dopoki kazdy dookola probowal mnie odwiesc od pojscia tam. Mam 23 lata wiec ryzyka niby nie ma, ale chcialam miec pewnosc. Wszyscy mnie tylko straszyli, a co jesli okaze sie... no wiadomo co. Mimo to poszlam i uspokoilam sie i wszysgkich dookola
Bardzo się ciesze, ze wszystko w porządku z twoim dzidziusiem. Jednak wiek w przypadku wad genetycznych nie jest decydującym warunkiem. To są mutacje genów zależne od wielu czynników, czasem wieku.
Moja mama urodziła siostrę z zespołem Downa mając 35 lat, a koleżanka jej urodziła dziewczynkę z zespołem mając 19 lat.
Ja np. mam dobre wyniki z usg genetycznego, ale lekarz zaproponował mi amnipunkcję i to nie z uwagi na wiek (29lat) a na właśnie posiadanie siostry z wadą genetyczna.
Jednak Wam wszystkim życzę oby wszystko dalej szlo jak najlepiej!
zuzanka23
Początkująca w BB
Przykro mi z powodu siostry... moja mama tez rodzila moja siostre mqjqc 36 i zdrowa... wiek ma znaczenie, ale nie az tak duze. No i oczywiscie wystepowanie wady w rodzinie to dla lekarza ryzyko. Jq osobiscie nawet jak w bqdaniach wyszlo by cos nie tak to nie podejmowala bym ryzyka zwiazanego z amio... decyzja nalezy do kazdego
slonkoonline
Mama Juleczki
mitemil mama moja w szpitalu a teściowej nie mam,
ale chyba dam radę choć ciężko będzie, w tamtym roku 3 tyg był na poligonie
Właśnie doczytałam, że twój mąż wyjeżdża. Szczerze mówiąc między mną i mezem jest różnie. Czasem bardzo źle, czasem cudnie. Jednak nienawidzę jak wyjeżdża. Zawsze są to wyjazdy na max 4 dni. Jednak nie mogę sobie miejsca znaleźć.
Współczuje! Mam nadzieje, ze ktoś się zlituje i Ci dopomoże.
Ja pamiętam ostatni wyjazd męża. Tuż po tym jak zrobiliśmy obecnego dzidziusia. Codziennie milion sms'ow, że zasnąć nie możemy bez siebie. Jak takie dwa gnojki zakochane ;-)
czarna2532
Fanka BB :)
Hej dziewczyny.
Dawno nie zagladalam ale zalatana jestem. U nas pogoda piekna sloneczko ciepelko przyleciala do mnie przyjaciolka z Polski takze bede miala super 2 tyg
Corka byla ze mna na wizycie u gin sprawdzala dr serducho dopplerem byla zachwycona ze slyszala
Wczoraj z plasteliny robila jedzenie kazala zagiac mi bluzke i karmila baby
Apropo mezow moj to jakis aniol ja nie wiem jak on ze mna wytrzymuje sie smieje ze w pracy pewnie sie wyzywa ;p aczkolwiek jest osoba narwana ale nie w stosunku do mnie a ja za to krzyczaca bardzo heh
Milego dnia ja czekam az mala sie obudzi
Dawno nie zagladalam ale zalatana jestem. U nas pogoda piekna sloneczko ciepelko przyleciala do mnie przyjaciolka z Polski takze bede miala super 2 tyg
Corka byla ze mna na wizycie u gin sprawdzala dr serducho dopplerem byla zachwycona ze slyszala
Wczoraj z plasteliny robila jedzenie kazala zagiac mi bluzke i karmila baby
Apropo mezow moj to jakis aniol ja nie wiem jak on ze mna wytrzymuje sie smieje ze w pracy pewnie sie wyzywa ;p aczkolwiek jest osoba narwana ale nie w stosunku do mnie a ja za to krzyczaca bardzo heh
Milego dnia ja czekam az mala sie obudzi
slonkoonline
Mama Juleczki
Przykro mi z powodu siostry... moja mama tez rodzila moja siostre mqjqc 36 i zdrowa... wiek ma znaczenie, ale nie az tak duze. No i oczywiscie wystepowanie wady w rodzinie to dla lekarza ryzyko. Jq osobiscie nawet jak w bqdaniach wyszlo by cos nie tak to nie podejmowala bym ryzyka zwiazanego z amio... decyzja nalezy do kazdego
Hej! Nie jest tak źle. Przykro było na początku, teraz jest wesoło. Napewno nie przykro. Moja siostra jest znacznie inna niż jej rówieśnicy, ma swój świat, ale jest samodzielną, chodzi do szkoły i żyje, jak każdy inny człowiek. Także głową do góry. Ja w
Uważam, że zespół Downa to akurat jedna z takich lżejszych wad i przy wczesnej rehabilitacji bardzo możliwa do ogarnięcia.
reklama
ona232 zadzwoń do lekarza, będziesz spokojniejsza
agrafka_7 idź do lekarza. Może coś Ci zaaplikuje, że do weekendu poczujesz się lepiej. Pogoda ma być piękna, więc szkoda, żebyś gniła w domku
slonkoonline na razie mam dużo leżeć, więc wychodzenie z domu zabronione. Jakby się mój mąż dowiedział, że wyszłam... Planów na wakacje nie mamy, bo na razie mam zabronioną jazdę samochodem dalej jak do lekarza i z powrotem
Jak wypierzesz swój narożnik, to zapraszam do siebie. Moja rogówka na pewno się ucieszy, a Ty z wprawy nie wyjdziesz ;-)
zuzanka23 śliczny facet Ja szczerze nie wykluczam amniopunkcji jeśli zaszłaby taka konieczność. Choć nie wiem jaka wada musiałaby wyjść, żebym zdecydowała się na aborcje
kama każda z nas denerwuje się przed wizytą i badaniem, to naturalne
agrafka_7 idź do lekarza. Może coś Ci zaaplikuje, że do weekendu poczujesz się lepiej. Pogoda ma być piękna, więc szkoda, żebyś gniła w domku
slonkoonline na razie mam dużo leżeć, więc wychodzenie z domu zabronione. Jakby się mój mąż dowiedział, że wyszłam... Planów na wakacje nie mamy, bo na razie mam zabronioną jazdę samochodem dalej jak do lekarza i z powrotem
Jak wypierzesz swój narożnik, to zapraszam do siebie. Moja rogówka na pewno się ucieszy, a Ty z wprawy nie wyjdziesz ;-)
zuzanka23 śliczny facet Ja szczerze nie wykluczam amniopunkcji jeśli zaszłaby taka konieczność. Choć nie wiem jaka wada musiałaby wyjść, żebym zdecydowała się na aborcje
kama każda z nas denerwuje się przed wizytą i badaniem, to naturalne