konwalijka05
Zaangażowana w BB
Martia a ja bym wróciła do rodziców (zwłaszcza , że piszesz że bez konfliktowi). Jeśli już teraz kasy nie starcza to co będzie później? Wiem,że z rodzicami może być ciężko (i na pewno na początku będzie) ale trzeba się dotrzeć,czasem zacisnąć zęby ,by było dobrze....ale zawsze jest tak ,że coś kosztem czegoś innego... Dziewczyny pisały o tym ,że ,mogą pojawić się przez to kłótnie z facetem ale zastanów się czy zostając tam gdzie jesteś one się nie pojawią?? myślę,że jeszcze częściej i szybciej. Pomyśl ,zostajecie na swoim,kasy Wam brakuję ,nie mówię już tutaj nawet o tym ,że chcesz nowe buty,kosmetyki ale piszę o najpotrzebniejszych rzeczach. stajesz się tym wszystkim poirytowana,facet też. Nie czujesz się ani komfortowo,ani bezpiecznie ,bo zaraz przecież przyjdzie dzidzia i jeszcze więcej wydatków. Nie jest kolorowo. Ja bym się przeprowadziła do rodziców,zawsze trochę kasy Wam zostanie a w między czasie możecie już czegoś szukać aby pójść znów na "swoje". To moje zdanie. Bo zawsze możesz się przecież wyprowadzić.
Moze czasem warto jednak wrócić do rodziców. Brak pieniędzy to często początek wielu konfliktów między partnerami i często sytuacja moze wymknać sie spod kontroli. Myślę, że jeśli jest Wam cieżko i zapowiada sie nie lepiej, przynajmniej w najbliższym czasie, to warto pomyśleć o rodzicach. Zawsze to jest też pomoc do opieki nad dzieckiem. Skoro nie sa konfliktowi to na pewno sie uciesza, a przecież to nie musi być na zawsze. Dbaj o to abyś nie straciła dobrego kontaktu z męzem i aby kiedys nie było takiej sytuacji że wrócisz do rodziców tylko Ty i dziecko. Kiepsko to brzmi, ale ja też miałam cieżko na początku małzeństwa i z małym dzieckiem, i wiem jak to jest kiedy nie masz nawet na krem do twarzy. A weź zostań tak sama w domu z maluszkiem, zwariować czasem można, maleństwo daje w kość, mąż w pracy i nie ma z kim pogadać. My teraz mieszkamy sami i tez bym na dzień dzisiejszy nie wróciła do rodziców, ale gdybym miałam cieżka sytuacje to na pewno wzięłabym to pod uwagę.