reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Witajcie ból ustąpił dziś ....po wypiciu glukozy cielawe to bardzo hihi.
Wracając do kosmetykow ja używam tez te bez parabenow nazywają się Sukin.

reklama
Gosia co do dzieci to co tu porownywac nie rozumiem, moi chłopcy jedzą to samo, Rysiu odrobinę więcej ilościowo. I Edek ma 92 wzrostu i waży 13kg, Rysiu 104 i 15kg. To całkiem normalna waga w tym wieku. Edek ma jeszcze nieco niemowlęcą posturę, wypukły brzuszek i tłuściejsze nóżki teraz jak będzie rósł to waga niewiele wzrośnie a on się wyciągnie i będzie wyglądał jak Rysiu. Jak dziecko ma 92 wzrostu to ma jeszcze niemowlęcą figurę przez to wygląda "konkretniej" więc nie przesadzajmy.

Lionessa nie strasz w wątku szpitalnym, myślałam, że Wy też w szpitalu uff.

wrrr zjadło mi posta!
gosia- raczej alergia objawia się swędzeniem lub kaszlem, o polipach nie słyszałam
magda z uk- masz racje, te stronki to takie czary mary :-) a u Ciebie na 100% córa? Widac było pipencję?
ulenka- mi na familie się nie zgadza, może każdy ma indywidualniy, bo mi na tym co wysyłałam się sprawdziło :-D
oomamba- przynajmniej można się pośmiać z tych zabobonów. Dziecko papuśne - raj dla babci.
Moje dziecko nie ma litości, o 7 pobudka buuu ratunku. Jutro kupujemy gadżety do remontu i zaczynamy burdello.

Agrafka - kciuki za remont :)
U nas teraz 2 dni przerwy. Dom wygląda, jakby czołg w niego wjechał ;) ale widać postępy. Niestety, musimy zrezygnować z ogrzewania podłogowego. Budynek tego nie wytrzyma, w perspektywie dłuższego czasu. Czyli skończymy ok 2-3 tyg szybciej. W sumie mnie to cieszy

ja już po glukozie bleeeeee

to ja wam napiszę o moich chudzielcach , córka 6 lat 118cm wzrost i waga 17 kg syn 10 lat prawie 160 cm waga 30 kg ale zdrowi , dużo jedzą i się ruszają a utuczyć się nie dają :)

Cześć dziewczyny:-)
Cos nie tak sie dzis czuje,tak jak bym zaraz miala pognac przywitac sie z kibelkiem. Mam nadzieje,ze do tego nie dojdzie i to tylko chwilowe. Jutro mam ta glukoze wiec musze byc ok, bo o 6tej wyjezdzam juz z domu by na 7ma byc w Poznaniu w laboratorium ,nie wiem jak ja wytrzymam bez jedzenia tyle czasu bo mam tak ze jak tylko oczy otworze juz glod dokucza. W ogole jestem przerazona ta glukoza.

Lionessa wątek szpitalny jest bez komentarzy. Jak spojrzalam ,ze cos tam napisalas to az serce mi stanelo ...od razu mysl ,ze Ty w szpitalu....

Eli poszło jednym łykiem?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,ja w rozterce :confused:

Pisałam Wam,że ostatnio gorzej sypiam w nocy. Nie robiłam z tego dramatu,bo wiadomo....bezsenność w ciąży,rzecz powszechna. Od 3 nocy jednak swędzi mnie skóra. Najpierw pierwszej nocy tak delikatnie. To tu, to tam...zasypialam ok 2 i jakoś do rana było. Przedwczoraj gorzej. Do 2 się drapalam,ale wciąż gdzieś a to noga,a to brzuch....wczoraj koszmar! Do 1 nie mogłam zasnąć,choć byłam skonana. Stopy,dłonie,brzuch,a w końcu wszystko tak swedzialo,że chciałam zedrzec skórę. Usnelam,ale o 3 obudziło mnie znowu swędzenie dłoni,a potem już wszystko....drapalam się i płakałam do 6 rano :-( Wiem,że mogą to być hormony,a może być to cholestaza,z którą styczności nigdy nie miałam. Wysypki nie mam żadnej. 5 tygodni temu robili mi badania funkcji wątroby i były ponoć ok ( wyników ja nie dostaje). Problem jednak w tym,że po pierwsze nie śpię juz kilka nocy. Po drugie właśnie leżę w wannie i próbuje sobie jakoś pomóc,ale chyba nic to nie daje,choć wczoraj pomogło. No i to co mnie martwi...te 5 tygodni temu moja córcia ślicznie kopała,a teraz czuję ją coraz słabiej :-( Mówiłam o tym im 2 tygodnie temu,ale oczywiście " all is fine" bo dziecko małe i ma dużo miejsca....ehh....oglupieje chyba.....

Mialyscie cholestaze kiedyś? Jak to swędzi? Nie chcę robić paniki skoro wyniki były ok te 5 tygodni temu. Z drugiej strony....kolejnej takiej nocy nie wytrzymam!!! A fenomen polega na tym,że w nocy właśnie swędzi najbardziej.... Tak sobie myślę,że może zadzwonię do położnej i niech mi chociaż dadzą coś na to swędzenie? Jak myślicie :confused:

No i odnośnie wątku szpitalnego. Jak wolicie tam komentować,to dajcie znać. Zmienimy to ;-)

magda z uk- zrób sobie próby wątrobowe, prawdopodobnie to cholestaza ciążowa, leżałam na to w szpitalu, nic poważnego, tylko uciążliwe, oprócz mnie leżała jeszcze jedna dziewczyna i całą noc się drapałyśmy.

Agrafko ja miałam te próby juz 2 razy robione. Ostatnio 5 tygodni temu. Wyszły ok. Myślisz,że mogły się pogorszyć teraz? A powiedz,czy to faktycznie powinny swędziec tylko stopy i dłonie? Bo u mnie swedza,ale też ręce,łydki brzuch,twarz itd....drapanie nie daje ulgi w zasadzie :-(

reklama
Do góry