reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Cześć mysza,jak nie okulary, to może soczewki? Ja mam minus 5,5 i nic nie widzę bez :no: Tak przy okazji przypomniało mi się, jak na poprzednim porodzie położna zaczęła się na mnie drzeć "po co mi te okulary". Wariatka :-D

Estranea, teściowie już tak mają, nie przejmuj się. A najgorsze i tak są teściowe :baffled:

Ana, mój brzuch jest miękki i nie przewiduję, by to się zmieniło Chociaż szczerze mówiąc nie pamiętam już za bardzo, jak to było w poprzedniej ciąży.

Gabi, miło, że Ci poszli na rękę. A jeśli mogę zapytać... czy to praca przy komputerze? Bo jeśli tak, to powinnaś chyba 4h pracować?
Ruchy czuję bardzo słabo, tylko takie łaskotania właśnie.

Uleńka, to pewnie przez tą pogodę dziwne rzeczy nam się śnią. Ja też dziś miałam koszmary, a jak się obudziłam w środku nocy, szalała burza:szok:

Kar1986, nie przemęczaj się! Jeszcze nie czas na wicie gniazda czy jak to się tam nazywa :-D

reklama
Kulka moja praca jest podzielona część przed komputerem a część w terenie także 4 godzin przed komputerem raczej nie przekraczam aczkolwiek w instrukcji bhp, którą podpisałam było że w ciąży nie dłużej niż 6 h przed komputerem dziennie nie można pracować a po zmianie stanowisk jeszcze więcej będę w terenie i tak chyba będzie lepiej tylko trochę się obawiam takich zmian teraz

Ulenka a w pierwszej ciąży też tak szybko czułaś ruchy, czy trochę później?

w pierwszej ciazy poczulam dokladnie w 17t1d (wlasnie sprawdzilam w karcie ciazy) wtedy bardzo szybko poczulam ruchy ,teraz wydaje mi sie ,ze te ruchy sa slabsze niz na poczatku poprzedniej ciazy.

Mam takie jakieś wątpliwości czy to co czuję to ruchy dziecka i są raczej nie regularne są dni gdy czuję to "łaskotanie" kilka razy a czasem tylko raz dziennie i to delikatnie Ale to chyba nic niepokojącego?

Hej.

Wychodzimy dzisiaj ze szpital!!!!

Ja ruchy w pierwszej ciazy poczulam w 16tyg2 dniu a teraz takie plumkanie chyba juz w 14. obecnie maluch skacze ze juz widac przez brzuch. ale lekarz mi powiedzial ze jetsem zaprzeczeniem wszystkich ksiazek bo jak na wizycie zapytal czy czuje ruchy to sie zdziwil ze tak szybko.

ula robie dzisiaj na obiad Twoje udka z ziemniaczkami! juz mi slinka cieknie

Witam się po weekendzie.
W sobotę byłam na weselu, które zgodnie z zaleceniem lekarki przesiedziałam. Nie miałam jakiegoś mocnego ciśnienia na tańce, ponieważ w kościele już mnie brzuch rozbolał i siedziałam pół mszy.
Poza mną były jeszcze 2 ciężarne. Jedna w 6 miesiącu wyglądała prześlicznie i miała mniejszy brzuszek ode mnie (jak motylek lekko unosiła się na parkiecie), druga niestety wyglądała na mocno przeciążoną tymi dodatkowymi kilogramami. Raz mnie wyciągnęli na zdjęcie grupowe z panną młodą i skończyło się to kankanem :-D Widziałam tylko srogą minę M, który mi palcem groził, ale nie było jak się wykręcić z tłumu dziewczyn...

W niedziele w końcu pojechałam po moje pudełka do Ikei. Miałam kupić 60 l a wróciłam z 3ma 130l (dla M na ciuchy 20 kg mniej, dla mnie na ciuchy przed ciąży no i na bobasa zabawki). Już zapełniłam 2 pudła letnimi i zimowymi ubraniami (kurtki też).
Odkryłam, że mam tylko jeden "dobry" stanik :szok: Chodzicie w stanikach sportowych, z materiału czy z fiszbinami? Muszę sobie jakiś dobry kupić, bo mi piersi obwisną (z rozmiaru b wskoczyłam w d).

Anula ja mam beagle i jak go na początku wzięłam to chodziliśmy z nim do psiego przedszkola (na zajęcia zorganizowane, gdzie uczyło się szczeniaki posłuszeństwa i przebywania z innymi zwierzętami). Jednak na szkoleniu byli też ludzie, którzy wzięli sobie także małego beagle (plus mieli dziecko) i niestety po miesiącu szukali mu nowego domu :no: Nie wyobrażam sobie oddać psiaka, ale widocznie ich przerosły obowiązki. Do tego trzeba dodać, że beagle się ciężko wychowuje a labradory domyślnie są "łatwe w obsłudze". Moi teściowie mają dwa labradory, które są super posłuszne, a mój wypierdek mamuta ustawia je na lewo i prawo :-D

gabi_25 ja też biję się z myślami, czy powinnam dalej pracować chociaż wszyscy mnie już dawno przeganiają na l4. Z szefem ustaliłam, że przez te 2 tygodnie, które mnie ginekolog uziemiła w łóżku będę pracować zdalnie (przy komputerze). Musisz się zastanowić, gdyż zawsze są plusy i minusy obu rozwiązań. Mój bobas zaczyna się energicznie ruszać jak zjem kilka cukierków Nimm2. Plumka jak szalone i kopie, że M widzi jak brzuszek się rusza.

Kar1986 jeżeli masz takiego powera na sprzątanie to zapraszam do mnie :-) A tak poważnie to nie przemęczaj się w takie upały, bo jeszcze zasłabniesz.

Jagoda23 cieszę się, że wyszłaś ze szpitala. Ja mam dziś flaki od teściów, ale może jutro zrobię pierwsze kulinarne podejście do kurczaka...

Ostatnia edycja:
reklama
Gabi ja mam podobne odczucia,czasem jak czuje te ruchy to wtedy wiem na pewno ze to moje dzidzi ale jak juz przez np. nasteony caly dzien jest cisza i nie czuje nic to wtedy zastanawiam sie czy ja te ruchy aby na pewno czulam czy to czasem nie jakies moje urojenie bylo haha tez nie mam regularnych ruchow,raz sa a pozniej musze czekac na nie az do nastepnego dnia. Ale to normalne wiec stresy chowamy w kieszen:-)

Jagoda juz w domku?? daj znac jak Ci udka smakowaly:-) acha tak samo mozna zrobic żeberka tez sa smaczne:tak:

Do góry