reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam sie po urlopie , nie dam rady nadrobić wszystkiego przez te 2 tygodnie .
wypoczelismy bardzo pogoda piękna a teraz powrót do rzeczywistości , dziś mam wizytę ale dopiero na 19:30 mam nadzieje ze z mała wszystko ok ., a wcześniej jeszcze idę do okulisty muszę coś ze sobą zrobić bo mama stygmatyzacji i -2.0 w jednym a w drugim -1,5 od roku do okularów nie mogę sie przyzwyczaić kręci mi sie w głowie w dzień wszystko super ale w nocy juz jestem ślepa jak kret !
takze dziś 2 wizyty i praca a po urlopie bedzie co robić :/

gratuluje je wszystkim mamom udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków !:)

Moja mała od powrotu jakoś sie słabiej rusza nie wiem czy podróż i lot ja zmęczył w brzuszku czy duchota u nas ?!

Hej dziewczyny!
Znów mnie trochę nie było, ale jakoś nie miałam czasu odpalić kompa.

W sobotę przed południem mąż zawiózł mnie i Kubę do mojej siostry. Tam była nasza kuzynka z rodzinką. Też ma małe dzieci, więc Kuba mógł się trochę z nimi pobawić. Później odbyłam spacer do domu (45min.) żeby synek pospał w wózku. Zrobiłam szybki obiad i pojechaliśmy do babci na imieniny. Tam już na wejściu ścięłam się z teściem. Poprosiliśmy w piątek „dziadków” żeby nie dawali już prezentów Kubie za każdym razem jak go widzą, bo później jak mu się nie przyniesie to robi histerie. No, ale teściu oczywiście swoje. Jak złożyliśmy życzenia babci to on cyk i już coś Kubie daje. Mówię, że prosiliśmy żeby nie dawać, bo chyba przestanę go zawozić do dziadków skoro prośby są na nic. A on się obraził i wyszedł… Tak mnie zdenerwował, że szok. On twierdzi, że jak ktoś ma święto i dostaje prezenty to Kuba też… Ręce opadają…
Wieczorem pojechałam z M. na kabarety. Było super :)
A wczoraj w południe pojechaliśmy do Łeby na plażę. Po 20 min. złapał nas deszcz na plaży. Rozłożyliśmy parasol plażową, ale nie wytrzymała –tak mocno lało. Na szczęście trwało to krótko, wyszło słoneczko więc jeszcze posiedzieliśmy trochę na plaży.

Oomamba – mój Kuba jeszcze ma pieluchę zakładaną na sen (dzień i noc) oraz jak jedziemy autem. Na dworze też sika „na dziewczynkę”, choć kilka razy zdarzyło się na stojąco. Mój raczej przyzwyczajony do nocnika - już od dawna go sadzamy. Od piątku idzie do przedszkola, ale pani powiedziała,m że może być z pieluchą (to jest prywatne przedszkole).

Gosia91 – dużo osób chwali pieluchy „Dada”. Będziesz musiała wypróbować sobie.

Kar1986 – ja używałam rożka przez pierwszy miesiąc – polecam. Później normalnie kołdry. Do śpiworków nigdy nie byłam przekonana, ale ponoć dobre jak się dzieci rozkopują dużo. Będziesz musiała sobie wypróbować. Rożek możesz kupić, bo chyba w szpitalach wymagają, ale ze śpiworkiem to może poczekaj.

Anncka – mi też, jak dłużej chodzę, to trochę twardnieje brzuch i wtedy mam takie dziwne uczucie, ale nie boli.

Lukla – ale lekarz…. wrrrr… co za debil, no jak tak można. Chyba za karę tam siedzi i przyjmuje pacjentki. Dobrze, że umówiłaś się do innego. Trzymam kciuki aby ten zrobił dokładne pomiary.

Anula – my mieliśmy labradora. Super pieski, bardzo spokojne i przyjazne. Ale się zdecydowaliście teraz, tak niedługo przed porodem? Będziecie mieli nieźle z młodym psiakiem i małym dzieckiem.

mysza - witaj po urlopie. Super, że się udał :) trzymam kciuki za wizyty.

A mój Kuba wstał dziś o 6.30 z gorączką. Podałam ibufen, zobaczymy co z tego będzie. Czy to takie znów jednorazowe, czy coś się rozwija.

Miłego dnia dziewuchy.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam nietypowe moze wydawac sie glupie pytanie...Czy Wasze brzuchy sa twarde czy jescze miekkie?
Jestem w 18 tygodniu i nie pokoi mnie ze brzuch nie jest twardy..fakt ze tluszczyku troche mialam przed ciaza wiec moze dlatego?
U lekarza bylam tydzien temu wszystko bylo wporzadku

Witam Wszystkie mamusie po weekendzie;-)
Najpierw troszkę pomarudzę na pracę bo coraz ciężej mi się rano wstaje i coraz trudniej to 8 godzin wytrwać ale w piątek dostałam propozycję nie do odrzucenie bo jak już kiedyś pisałam jestem na umowie o zastępstwo i od stycznia miałam wskoczyć na inny etat ale w zaistniałej sytuacji myślałam, że nic z tego a w piątek się dowiedziałam, że pójdą mi na rękę i od września mogę wskoczyć na ten nowy etat i zacząć pracę po swojemu a potem ktoś przyjdzie za mnie na zastępstwo ale będe miała pewny powrót tylko, że tak przynajmniej miesiąc muszę tam popracować a momentami już mam dość.
Dziewczyny, w którym tygodniu poczułyście mocne ruchy dziecka bo u mnie to jak na razie tylko takie łaskotanie i właściwie nie jestem pewna czy to dzidzia.

Witam sie poniedzialkowo:-)
Jej jaki ja mialam dzisiaj sen! ze meza mi jacys arabowie porwali i mieli go wiezic do konca zycia! jak ja sie naryczalam w tym snie. normalnie to bylo tak realistyczne...az strach o nim myslec....
Odkad otworzylam oczy znow mnie glowa dusi,chyba od niedotlenienia ,bo taki upal ze nie ma czym oddychac. W nocy bylo za oknem 22st!

Ana Co do brzuszka to ja tez nie mam twardego (tylko czasem jak sie napnie wieczorem ,ale to nie jest zdrowe napinanie) mam tluszczyk na brzuszku i to pewnie dlatego jest miekki mimo ze wiekszy,ciazowy. Ale spokojnie zrobi sie twardy,jeszcze troche. w pierwszej ciazy mialam takie same obawy jak Ty i pyt kolezanem czy na pewno stwardnieje i w koncu stwardnial. Jakos pod koniec sierpnia mialam juz taki typowy brzuszek (ten sam etap ciazy bo syn tez byl na grudzien) wiec jeszcze czas:-)

Gabi no to super,ze awans Cie nie ominie:-) a do pazdziernika juz tak niewiele zostalo...zycze Ci w takim razie wytrwalosci ,abys wytrzymala Kochana. Co do ruchow to ja czuje ale sa to takie subtelne musniecia,nie jakies mega kopniaki:-D

estranea bo z dziadkami juz tak jest ,ze mysla ze moga wszystko jesli chodzi o wnuki. Jak to siemowi "dziadki sa od rozpieszczania a rodzice od wychowania" i dziadkowie sie do tego niestety stosuja! mysle ze powinnas jeszcze raz na spokojnie z nimi pogadac,zwyczajnie ich poprosic aby odpuscili bo faktycznie pozniej bedzie jeszcze gorzej i mozesz sobie z malym w tej kwestii nie poradzic.

mysza a to juz polowkowe? trzymam kciuki za wizyte:tak:

Ulenka dzieki za odpowiedz i uspokojenie. Wole pytac doswiadczonych mamusiek niz szukac i czytac glupot w internecie:)
Jestesmy na podobnym etapie :) Tylko widze ze suwaczek mi sie nie aktualizuje:/

reklama
Witam
Spóźnione życzenia urodzinowe i imieninowe STO LAT DZIEWCZYNY!!!!!
Ja po wycieczce do Wawy zaczęłam odczuwać ból spojenia a już miałam nadzieje że w tej ciąży nie doświadczę tej przyjemności.
TAk was czytałam że sprzątacie gotujecie wiec snotwierdziłam że i ja umyje okna i zmienię firanki i po moim sprzątaniu doszedł mi ból kręgosłupa eh i stwierdziłam że wiecej nie sprzątam (żart ).
Ide ogarnąć mieszkanie

Do góry