reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Z tego co zrozumiałam, to nie do końca to było badanie genetyczne. Tj sprawdził wszystkie parametry, ale że ośrodek niereferencyjny to nie dostałam kalkulacji ryzyka wad.
Dzięki za odp :)

reklama
Zeżarło mi posta

Witam dziewuszki, ja dalej w podłym nastroju, roboty po uszy nic mi się nie chce i humor do d... całkiem.

Co do własnej DG to ja jestem na najniższym zusie ale obstukałam juz temat z moją księgową i sytuacja do uratowania :), agrafka nie możesz założyć działalności na chorobowym od innego pracodawcy, pod rygorem odebrania zasiłku chorobowego i naliczenia karnych odsetek. Jesteś "chora" a co za tym idzie nie możesz pracować.

Zanag ale jaka kalkulacja ryzyka wad? Zeby taką dostać, to trzeba mieć to usg połączone z pobraniem krwi (test Pappa. potrójny lub poczwórny). A żeby znowu mieć te testy z krwi w Pl musisz mieć wskazania do tego lub prywatnie zapłacić. Jeśli Twój lekarz nie zlecił testów z krwi, to znaczy,że usg wyszło dobrze (przezierność, kość nosowa itd). Tu nie chodzi o to, czy masz refundację, czy nie. Inna sprawa....ja w I ciąży miałam te badania w Uk. Nikt mi nie powiedział o przezierności ani nic w tym rodzaju. W II ciąży byłam w tym okresie w Pl. Owszem, lekarz wspomniał o tym usg i zrobił je, ale nie analizował mi go zbyt szczególnie. Ja nie wnikałam, bo nie miałam wtedy takiej świadomości, jaką mam teraz po 3 dzieci. Być może to dziwne lub śmieszne, ale z każdą ciąża wiem więcej. Myślę,że masz zrobione wszystko co trzeba i jest ok. Dlatego lekarz w nic nie wnika. Nie sądzę, by coś zaniedbał :happy:

Jopal trzym się! Niech żesz się coś ruszy i wreszcie będzie lepiej...kciuki za to trzymam:tak:

Katjana
korzystaj, korzystaj :happy: Ja nawet jak chora jestem, to w dzień nie pośpię, ale cóż....nie ma co narzekać. Mój wybór:-p

hej dziewczyny:-)
nie macie litosci!!! tylko dzis mnie nie bylo a tu juz 6str do nadrabiania. jeszcze tego nie zrobilam,ale zaraz sie poprawie:tak:
Bylam dzis z malym nad jeziorem,ale mial zabawe:-)do domku mi nie chcial jechac:-D sama bym tak chciala jak on pluskac sie beztrosko i budowac rozne tamy z piasku hihi troszke sie opalilam:-) a co! piszecie,ze tez to robicie wiec i ja tak postapilam hihi
a teraz zrobie nalesniki bo tak za mna chodza ze opanowac sie nie moge:-)
a i wypilam dzis bezalkoholowe piwo radler warka cytrynowe,ma 0,0% wiec sie skusilam i bylo mi bardzo przyjemnie:-D

milego dnia dziewczyny:-)

Ulenko fajnie,że tak miło spędziłaś czas....U mnie dziś pogoda jesienna :eek: Zazdroszczę :-p Tak czytam i ciągle u kogoś dziś zupa pomidorowa i naleśniki....ale numer:-D

Zanag nie ma problemu;-) Po to tu jesteśmy,żeby się dzielić doświadczeniami. Jak coś Cię trapi, to pisz od razu:-)

Zanag nie ma problemu;-) Po to tu jesteśmy,żeby się dzielić doświadczeniami. Jak coś Cię trapi, to pisz od razu:-)

Oj, nie proponuj, bo jeszcze dostanę nominację na II wątkowego trolla - za zasypywanie Was każdą błahostką, która przyjdzie mi do głowy... :p
A tak bardziej serio ;) cieszę się, że Was znalazłam. Poza 1 bardzo dobrą koleżanką (która mieszka w Gda i widzimy się raz w roku) nikt z mojego bliskiego otoczenia nie ma jeszcze / nie planuje jeszcze mieć dzieci. Książki są ok, ale nikt nie da takiej wiedzy jak inna Mama :)
Więc jeszcze raz - DZIĘKI!!

a oto mój podwieczorek:-D
2014-07-04 17.53.23.jpg
i teraz idę Was nadrabiać:-)

Załączniki

• 2014-07-04 17.53.23.jpg
    2014-07-04 17.53.23.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 26
Oj, nie proponuj, bo jeszcze dostanę nominację na II wątkowego trolla - za zasypywanie Was każdą błahostką, która przyjdzie mi do głowy... :p
A tak bardziej serio ;) cieszę się, że Was znalazłam. Poza 1 bardzo dobrą koleżanką (która mieszka w Gda i widzimy się raz w roku) nikt z mojego bliskiego otoczenia nie ma jeszcze / nie planuje jeszcze mieć dzieci. Książki są ok, ale nikt nie da takiej wiedzy jak inna Mama :)
Więc jeszcze raz - DZIĘKI!!

Oj tam, nikt tu nikogo od razu nie posądza o trolostwo :-) A przynajmniej zawsze jest o czym popisać :tak: A swoją drogą , to ja też zawsze mówię,że doświadczenie innych mam jest bezcenne:happy:

Uleńka ale wypaśne! Choć porcyjka raczej pojedyncza.....bardzo pojedyncza :-D Smacznego!

reklama
kurcze jak juz przeczytalam to zapomnialam znow co komu mialam odpisac.

Slonko kurcze nie zamartwiaj sie tak bardzo i rob to co serduszko Ci kaze,nie rob nic wbrew sobie bo dopiero bo dopiero wtedy fatalnie bys sie czula. A mezus zobaczysz ,ze to zrozumie. no ale widze,ze relaksik juz jest nad woda:-) brawo i tak trzymac:tak:

Magda a Wy tam do kiedy rok szkolny macie?? kiedy Ty w koncu dziewczyno odpoczniesz? ja nie wiem skad Ty na wszystko bierzesz sily i czas.

Turkuc czy u Ciebie juz lepiej??

a dawno nie bylo Cyprydy...czy przeoczyłam...??

Do góry