reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Słonko- cudny widok, odpręż się, zrelaksuj, a chłopem się nie przejmuj. Miejmy nadzieję, że jednak trochę zrozumie swój błąd. Porozmawiajcie szczerze, wyrzuć wszystko Kochana z siebie, może to trochę nim wstrząśnie i spojrzy inaczej na ważne sprawy.

Makrofag
- a mi ginka mówiła, że robi się je między 18. a 22. tygodniem ciąży. Im później pojdziesz tym pewnie wszystko będzie większe i lepiej rozwinięte.

reklama
Ja połówkowe miałam mieć wczoraj (wg usg było to 18+6) tak umówił mnie gin miesiąc temu. W trakcie badania uznał jednak że maluch jest jednak dosyć mały i mimo że zgodnie z obietnica obejrzał wszystkie narządy, zrobil pomiary to powiedział że na kolejnej wizycie będzie wszystko lepiej widać i wtedy powtórzymy:-) więc chyba nie ma się co spieszyć

Dziewczyny, a jak USG genetyczne II trymestru ma się do tego z I? Ja w trochę w tym temacie nawaliłam, pod koniec 13 tyg miałam zwykle USG po którym lekarz nie sugerował mi ani w jedną ani w drugą, że dobrze by było zrobić USG genetyczne. Czy brak tych wyników jest przeszkodą by zarobić teraz badania? Tj czy wyniki są ze sobą jakoś zestawiane lub porównywane?

Zanag polowkowe to zupełnie odrębne badanie. Myślę,że jak byłaś na usg pod koniec 13 tc to lekarz zbadał co trzeba. Nie każdy doktorek musi oznajmiac, że teraz robi usg genetyczne ;-)

Anncka- zgadzam się w pełni z Tobą.

Madzia UK- hihi, chociaż jakieś standardy mamy takie same.

Zanag
- spokojnie możesz iść teraz na połówkowe badanie. Może tak jak Madzia mówi, może gin zrobił Ci USG genetyczne, a wcale Ci o tym nie powiedział. Na pewno wszystko jest ok.

No nic, obiad zrobiony- zupa ugotowana, naleśniki upieczone i zafaszerowane słodkim twarożkiem, więc można iść sobie na małą drzemkę, hihi.

reklama
Hej :-D ja dzisiaj mam lenia jak nie wiem co. Caly dzien leżę. A po obiadku ucięłam sobie drzemkę, a co :tak: Póki można to korzystam. U nas dzisiaj skwar jak nie wiem co. Czy Wy tez macie duszności w ciąży?
Widzialam także marcowki, juz wczoraj i tez sie zdziwiłam. Ten czas tak leci :sorry: za chwile sie nie obejrzymy a juz będziemy na porodówki jechać :-D
Slonko, trzymaj sie kochana.

Do góry