reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Dzień dobry!

Agrafka
- kurcze, nie mogę otworzyć tego zdjęcia, które dodałaś w tym wątku wczoraj. Za to widziałam wczoraj dodane zdjęcie na wątku zdjęć brzuszków i wyglądasz bosko! Fryzjer wcale nie był potrzebny!

Lionessa- moja siostra jest w trakcie przygotowań do pierwszego in vitro. Tak bardzo chciałabym, aby tak jak Tobie udało się mojej siostrze też za pierwszym razem. Jeszcze raz bardzo Ci gratuluję! U nas tez starania trwały bardzo długo, ale udało się na szczęście na samej stymulacji owulacji lekiem clo.

Zanag-
ja biore caly czas kwas foliowy, bo mam go jako jeden ze składników w suplemencie dla kobiet ciężarnych.

Czyli widzę Dziewczynki, że nie tylko mi urósł biust potężnie. Już mi przeszkadza, a co będzie potem, ech.
Co gotujecie dzisiaj na obiadek Kochane? U mnie pomidorowa dzisiaj i naleśniki z twarogiem.

reklama
Hej :-)

Ja dalej witam zasmarkana... :-( dzis miala byc piekna pogoda ale chyba jeszcze spi bo w Gdansku szaro...

Zanag ja jeszcze kilka dni temu bralam kwas foliiwy 5 mg ale gin mowil ze jak sie skonczy to starczy juz ten podstawowy ale koniecznie kazal brac mi go dalej bo ponoc wszyscy mamy niedobory... wiec biore jak Anula w suplementach.

Anula ja dzis mam to samo na obiad hihi tylko na pomidorowa ide do mamy a w domu bede smazyc nalesniki :-)
Mi piersi urosly ale jeszcze mi nie przeszkadzaja

Dzięki Anula1988 i ewelinka_shn. W moim suplemencie też jest kw. foliowy, dlatego zastanawiałam się, czy nie czas na zmianę suplementu.
Nie lubię ryb i jadam je max 3 razy w miesiącu więc jak dojem pozostałe tabletki to chyba poszukam czegoś z DHA.

A na obiad to chyba też naleśniki z twarogiem i musem truskawkowo-jagodowym. Jeśli nie zapomnę kupić truskawek ;)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny :-)

Widzę, że u wielu dziś pomidorowa na obiadek. U mnie też. Jestem wykończona tym tygodniem. A najgorsze, że jeszcze mi dołożyli jedną wizytę u specjalisty z Nika przed końcem roku szkolnego... Czasem sama się zastanawiam skąd mam siłę, żeby tyle grać na nogach dzień w dzień :-/

Moje dziewczynki mają dziś party w szkole, a tu leje. Cały tydzień nie padało i musi akurat dziś, jak one jadą w strojach....ehhh....

Zanag ja w każdej ciąży biorę folik do końca 12 tc. Witam żadnych ;-)

Ewelinko zdrówka dla Ciebie! Wracaj szybko do formy :-)

Anula trzymam kciuki za Twoją siostrę :-)

Miłego dnia dziewczyny! :-)

Cześć dziewczyny!

Ja jak zwykle już w pracy. Jeszcze 2tyg. Do urlopu :)

Magda z uk – dzięki za słowa otuchy:) Pewnie, że damy radę :)

Qraa – ciekawe rzeczy piszesz o tych biustonoszach. Ja w sumie kiedyś coś słyszałam o tym, że miseczka generalnie powinna być większa zaś w obwodzie mniej. Ale ja swoich „przyzwyczajeń” nie zmieniłam.

Czarna – dzięki za wskazówki jak go przetrzymać :) … Ale miałaś lajtowo z Nikolą. Mój synek był wymagający od początku. Z drugiej strony, jak teraz sobie przypomnę, to chyba zawsze mogło być gorzej.

Katjana – cóż za piękne obietnice Twojego męża. Oby się spełniły :)

To mój mąż miał ze mną lekko jak się Kuba urodził. Wszystko sama robiłam. Nawet nie potrzebowałam, aby brał urlop. Kuba przez pierwszy miesiąc był super. Później się zaczęło… :p

Lionesa – powodzenia na wizycie!

zanag - ja brałam kwas foliowy do 12 tc. Ale teraz mam go w witaminkach, które biorę + DHA, bo też mało jem ryb.

Miłego dnia!

A ja się właśnie dowiedziałam, że mój mąż nie będzie mógł iść ze mną na usg polowkowe :-( Smutno mi, bo jak do tej pory był zawsze,kiedy odkrywalismy kto tym razem mieszka w brzuszku....ehhh....życie.

Witam się z rana i ja :)

Dzisiaj czeka mnie szalony dzień bo popołudniu wyjeżdżamy na week a tutaj jeszce nic nie spakowane i ogarnięte jedyy plus ze wcześniej wstałam heeheh

Zanag -Ja słyszałam, że lepiej raczej przez całą ciążę. ja biore OMEGAMED OPTIMA FORTE to są tabletki w pakiecie z: DHA, kwasem foliowym, wit.D, jodem i żelazem i pisze że do stosowania przez cały okres ciąży.

Lionessa - to gratuluje "pierwszego razu" :) i powodzenia na wizycie.

Anula1988 - u nas starania na szczęścia trwały krótko, aż sama się zdziwiłam ze w styczniu skonczyłam tablety anty a w marcu już się udało. Na obiadek mam pierogi i botwinke :) Kiuki za siostrę

ewelinka shn - to jak cię męczy tak ten katar to może coś z zatoki bo to już trochę długo .... Ja mm tylko czasem zatkany taki bez kataru nos ale wyczytałam że w ciąży to normalne.

Katjana - oby mój mąż też się tak udzielał, narazie mówi ze tak będzie ale trudno mi w to uwierzyć przecież mężczyźni to sami jak duże dzieci :p:pP

Magda z uk - to faktycznie kiepsko, no ale jak nie może to chociaż pozniej zdjecia poogląda, a płec już znasz o nie pamietam ?? Jak nie a się dowiesz bez niego to potem możesz kupić cos różowego lub niebieskiego i zrobić mu niespodzianke hehehe

Idę ogarnąć domek... do miłego :*

Magda z uk - poproś by Ci napisali na kartce, zaklej kopertę i otwórzcie razem :)
To mój plan awaryjny, bo mąż nie zawsze może ze mną jechać na wizytę a chcielibyśmy dowiedzieć się razem :)

turkuć- co Ty robisz o 4:59 na forum :szok: tożto noc jeszcze :-)
anula- dziękuję kochana, u mnie oczywiście pomidorowa też hehe, a na drugie fasolka zółta, ziemniaki jajo sadzone
magda z uk- nie martw się kochana, opowiesz mu wszytsko ze szczegółami, albo zadzwonisz w trakcie :-)
Ja włąsnie myślę, co tu zrobić , bo ma być upał, chyba pójde na działkę nalać wody do basenu, może do 14-15 się zagrzeje. Miłego dnia kochane :-D

reklama
Do góry