reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Tak Magda, to tez o tym pisalam o tej skladce chorobowej. Tylko, że nie masz gwarancji ze sie niedopieprzą z czyms i czy Ci przyznadzą ten zasilek. Bo znowu zaplacic skladke to ok, ale zeby pozniej jeszcze sie udalo... bo jak nie to kasa w blotko......

już doczytałam:
Pracownik nie może załatwiać żadnych formalności związanych z zakładaną przez siebie działalnością gospodarczą będąc na zwolnieniu lekarskim (L-4). To okres przeznaczony na kurację zdrowotną.

Witam wieczornie dziewczyny
Zacznę od Turkuc - trzymaj się dzielnie, będzie dobrze.!

Co do biustu mi urósł o rozmiar- z b do c - A,. się cieszy a i mnie się podoba, ale martwi mnie ze już i ten c staje się coraz ciaśniejszy. Ale na szczęście nie muszę spać w staniku- bo nie potrafiłabym.
Któraś mnie wcześniej pytała za którym razem udało nam się in- vitro- za pierwszym! Uważam to za prawdziwe szczęscie :)

Zmartwiłyście mnie trochę psami- ja mam teraz 4, wiem wiem to szaleństwo ale tak wyszło że wszystkie biedy zawsze muszą stanąć na mojej drodze- a ja mam miękkie serce. Na razie tylko jeden jest zazdrosny o mnie. Najstarsza sunia lubi dzieci- zawsze reagowała przyjaźnie nawet jak dzieciaki małe jej dokuczały. Pozostałe dwa wydawały się nie byc dziecmi zainteresowane wcale. Co do sprzatania -racja, kudły są ale mam mamę fankę sprzątania , a że mieszkać będziemy z nią to się o to az tak nie martwię.

Co do zasiłków - racja że mogą kontrolować i założenie firmy przed samym porodem to kontrola na 100% , niektórzy mówią o tym żeby przynajmniej 3 miesiące płacić składki, plus faktycznie mają coś ukrócić od nowego roku , ale miejmy nadzieję że na razie zajmą się aferą podsłuchową i zapomną o tym ;) tu macie linka gdzie dziewczyna podaje konkretne dane co zrobiła żeby dostać wysoki zasiłek- może komuś się przyda:
O początkach macierzyństwa (i nie tylko) niestandardowo

Mitemil możesz mi powiedzieć dlaczego robiłaś amnio? Ja miałam skierowanie ze względu na wiek ;/ ale po dobrych wynikach USG i PAPPA za radą lekarza nie skorzystałam, w ramach profilaktyki robiłam też AFP - na cewę nerwową czekam na wyniki. a potem połówkowe.
A jutro wizyta- nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka- i może się odkryje tym razem ? :)
Dobrej nocy dziewczyny!
PS Magda UK - jak Ty to robisz ze wszystko zapamiętujesz - co u kogo się dzieje? U mnie chyba wraz z roznacym brzuszkiem maleje mózg ;) zapominam o wszystkim.!

Dzieci śpią, obiadek dla męża się robi, a ja mam swoją chwilę ciszy:-) Uwielbiam tę porę dnia. Prawie tak samo, jak ten moment, kiedy przykładam głowę do poduszki:rofl2:

Lionessa to bardzo proste. Wchodząc na forum otwieram sobie je od razu na 2 kartach. Na jednej mam okienko odpowiedzi, na drugiej sobie czytam wszystko. Dzięki temu nic mi nigdzie nie umknie:-p Gorzej na telefonie, ale nawet tam jakoś daję radę. Chyba,że mi coś szwankuje aplikacja...bywa,że jeden post piszę ze 3 razy. Szkoda,że na telefonie nie ma tej opcji auto saved:sorry2: 4 pieski.....wow! Podziwiam. Na prawdę:tak:

Agrafko zapraszam do UK...tutaj nie ma komarów:-) A nawet jak są, to obcych nie ruszą:-D Zawsze doceniam ten fakt ilekroć siedzę na ogrodzie wieczorami:tak:

Katjana ja musze przyznać,że zmiana pieluch dla mojego męża nigdy problemem nie była, ale jak czasem słyszał ile razy w nocy wstawałam:szok::-D Twój się nauczy wszystkiego. Oby tylko nie potrzebował za dużo czasu:-p

Anncka super,że ok. Zaraz zerknę na wizytowy, czy już coś napisałaś:happy2:

Madzia to fajnie,że mąż taki pomocny. Ja na swojego też nie narzekam;-)

reklama
Cześć, zżarło mi stukanego 15 min na fonie posta, więc tylko się przywitam i lecę na śniadanie...
Miłego dnia Wszystkim!
Turkuc, kciuki za Wasze zdrowie!

edit
Dziewczynki, napiszcie proszę do którego momentu trzeba brać kw. foliowy? Bo o to TEŻ zapomniałam spytać... Dzięki :)

Ostatnia edycja:
Do góry