reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Magda - oczywiscie ze do lekarza jak najbardziej trzeba sie udac. Tylko chodzi o to ze wyniki w ciazy moga odbiegac od normy i nie trzeba sie stresowac niepotrzebnie przed wizyta u lekarza. Ja mialam sporo wynikow poza normami i moja pierwsza reakcja to przerazenie. A pozniej lekarka wytlumaczyla ze w ciazy niektore wyniki powinny byc nizsze a niektore wyzsze wlasnie. U Ciebie pewnie lapaly sie w obu normach :)

reklama
Madzia ale na prawdę normy dla kobiet w ciąży są inne często (zwłaszcza dla żelaza). Być może Twoje laboratorium uwzględnia to,że jesteś w ciąży i podaje od razu normy dla ciężarnych:sorry: Nie zrozum mnie źle, ale dużo zależy od laboratorium.

Madziu uwierz mi ze nie uwzgledniaja....maja normy wszedzie dla tzw normalnych a nie ciężarówek...

P.S. Właśnie oberwałam kopniaczka od okruszka

Magda - oczywiscie ze do lekarza jak najbardziej trzeba sie udac. Tylko chodzi o to ze wyniki w ciazy moga odbiegac od normy i nie trzeba sie stresowac niepotrzebnie przed wizyta u lekarza. Ja mialam sporo wynikow poza normami i moja pierwsza reakcja to przerazenie. A pozniej lekarka wytlumaczyla ze w ciazy niektore wyniki powinny byc nizsze a niektore wyzsze wlasnie. U Ciebie pewnie lapaly sie w obu normach :)

wiesz miałam podwyzszone CRP (mialam 9,5 norma 5) przed porodem a lekarka, zreszta nie moja prowadzaca ale w moim szpitalu, stwierdzila ze wszystko w normie bo w ciazy tak jest...Przy czym godzine pozniej zostalam przyjeta na oddzial a na nastepny dzien zostala rozwiazana ciaza. Ordynator przerazil sie jakie bzdury ona mowila. Oczywiscie ona juz na szczescie nie pracuje tam.

No ok. Ale ja np mając żelazo na poziomie 9 w I ciąży nie musiałam się martwic. Mój wówczas polski lekarz tłumaczył mi, że to co dla kobiety nie w ciąży jest już niepokojące, dla ciężarnej takie być nie musi. Wiesz, tu chyba jednak zależy jeszcze które wartości odbiegają od norm. Bo tak jak Qraa pisze, niektóre z nich w ciąży powinny być wyższe, a inne niższe. Nie jestem lekarzem,więc nie będę się upierać,ale jednak na 4 ciąże wiele razy o tym słyszałam :-)

Czekam na swoją kolej do gina. Jeszcze ze 3 czy dwie kobity.
Cypryda wszystkiego naj.
Reszcie odpisze w domu bo na komórce lipa.

hmm chciałam coś napisać, cokolwiek, ale nie wiem co.:(
Nadrobiłam, cieszę się ze czujecie ruchy, zyczę miłego wieczoru i powodzenia dla wizytujących.

Dziewczyny help! Pije już ta laktuloze 3x i zero efektu... Wczoraj wypiłam na wieczór 1 łyżke, dziś przed śniadaniem znów i przed obiadem i nic nie lepiej. Ile na efekt trzeba czekać??? Czy to może po prostu nie działa? Łeb mnie dziś nawala niemożliwie, chce mi się spać, ale zmuszę się do godzinnego spaceru, bo brzuch boli... spanie jelitom na pewno nie pomoże... Być może jest tak że laktuloza zaczyna działać po kilku dniach stosowania, jak było u was?

Annte, czekam na wieści. Powodzenia :-)

Oomamba a co to za smuteczki ;-) Pisz co chcesz, tylko się nie smutaj!

Ja właśnie wracam od lekarza. Dostałam zwolnienienie na 3 miesiące :-) Oczywiście, żeby za fajnie nie było, to odjechały mi wszystkie autobusy...i znowu z buta....Wrrrr....

reklama
Jeszcze nie próbowałam kiszonek z kefirem. Na razie zaliczyłam godzinę spaceru, poki co nadal bez spodziewanego efektu. Jutro kupię jakieś owoce i się ich najem do oporu, może czereśnie... hmm :)

Do góry