reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

OMG! Magda_z_uk: Po takim miksie to ja bym chyba pół dnia w łazience spędziła... ale efekt byłby murowany!
A skoro m.in. o wzdęciach mowa, to czy jeśli brzuch jest napięty tylko w pozycji stojącej a na leżąco dość miękki i nie boli to ignorować? Idę jutro do lekarza (znów stan zapalny, zaleczyłam upławy ale wciąż się drapię...) to bym spytała czy coś na to brać. Nie chcę wyjść na totalną blond ;)

reklama
Ale tu nie chodzi dziewczyny o nie wiadomo ile tych kiszonek. Ogórek do kanapki, albo do twarożku, na obiad suróweczka z kiszonej kapusty i kefir na kolację. Ze 3 dni tak i wszystko puści;-) Owoce są ok, ale trzeba uważać, bo jednak sporo cukru mają, a cukier jak sfermentuje w jelitach, to wzdęcia murowane:sorry:

Laktulosum bym sobie darowała, na jednego działa od razu na innego nie bardzo , wiem z doświadczenia.
polecam zacząć jeść ciemne pieczywo, dużo warzyw i owoców i oczywiście suszone śliwki i soki , dużo pić , rano na czczo proponuję szklankę wody z sokiem z cytryny
a tak na szybko to suszone śliwki , powinno szybciej ruszyć niż laktulosum

Zanag ja teraz jak mam wzdęcia i zaparcia to mam to samo, brzuch napięty, jak naciskam boli troche pod mostkiem, a na leżąco robi się miękki na dole ale na górze nadal jest nabrzmiały. Byłam wczoraj u dr i też wyczuła że macica miękka ale jelita wzdęte bardzo.

Czyli dobrze rozumiem, że lekarz powinien opłukać brzuch i wtedy się okaże "co to"? Skomplikowane ;) Dzięki wielkie za odp.

Na usg liczę ;) może się uda jutro dowiedzieć, co się kryje w brzuchu... Choć z tego co się orientuję, to tam gdzie chodzę, lekarze wystawiają skierowanie na osobne badanie usg :/ Dlatego się staram zbytnio nie nakręcać...

Witam was wakacyjnie z wiselki :) odpoczywam z synkiem nawet pogoda dopisuje jest grzeczny i bardzo mnie to cieszy

Co do zaparć ja mam 2 swoje sprawdzone metody - rano na czczo sok ze świeżego buraka z jabłkiem pozniej śniadanie i kawa np zbożowa z mlekiem albo zwykła byle była na koniec

druga metoda to magne b6 ktore i tak ja przynajmniej mam zapisane w ciazy do brania 3 razy dziennie

na mnie to działa w połączeniu a lactulosum tylko wywołuje u mnie wzdęćia

reklama
Wróciłam z pokolacyjnego spacerku, na kolacje zjadłam mniej niż zwykle, 1 bułeczkę i to jeszcze ciemną z ziarnami zamiast pszennej... Wypiłam dziś ok 2 litrów wody mineralnej i liczę na cud. Na noc namoczę śliwki suszone w wodzie i rano to wszystko zjem - słyszałam że działa. Do tego któraś z was pisała o wodzie z cytryną - też wypróbuję jutro. Laktuloze zamierzam odstawić bo boli mnie brzuch odkąd to piję a spodziewanego efektu i tak nie ma. Jutro dwa razy wybiorę się na godzinny spacer i będę jeść owoce i postaram się nic smażonego. I może się uda... A słyszała któraś z Was o korzystnym działaniu zielonej herbaty na trawienie? Czytałam że szczególnie po kolacji się ją zaleca...

Pozazdrościć Wisełki :p

Ostatnia edycja:
Do góry