reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Makrofag ja miałam usg w 13tc i teraz czekam do 21tc...jeszcze trzy tygodnie. W uk nie jest to nic nadzwyczajnego;-) Nie ukrywam,że są chwile kiedy martwie się o swojego okruszka, ale czekam cierpliwie:sorry2:

Ewelinko
więc uznajmy,że lekarz krzywdy nie chciał Ci zrobić. Rozumiem troszke Twoje rozczarowanie, jeśli byłaś nastawiona na usg, ale z drugiej strony, skoro zbadał i jest ok, to te bóle brzucha zapewne od tego,że maleństwo sobie rośnie. Oby kochana. Będę mocno trzymac kciuki,żeby wszystko było ok :happy:

Qraa fajna opcja z tą pracą. I odpoczniesz, i z ludźmi pobędziesz;-):-)

reklama
Ewelinka- na pewno wszystko jest ok. Nie denrwuj już tego małego człowieczka, który mieszka u Ciebie. Zawsze było wszystko dobrze, więc teraz też musi tak być!

Madzia UK- tak Kochana dziękuję, już wszystko zdane, ufff. I to jeszcze same 5 i 4, więc baaardzo się ciesze.

Makrofag- a jaki masz ten ten syrop? Ja mam klasyczny hasco, i on jest pyszny. Mi bardzo smakuje. Ja też nie zawsze brałam go przed jedzeniem, czasem między posiłkami i też działał jak trzeba. Ewelinka dobrze pisze, że ratuje dupe, hihi.

makrofag dosłownie dzisiaj mąż kupił mi laktuloze w aptece, bo wszelkie domowe sposoby na zaparcia zawiodły. Na ulotce jest napisane, że lek w całości jest wydalany z organizmu, nie wchłania się, więc może być stosowany w ciąży. Wzięłam 30 ml po posiłku i powiem Wam, że na efekt długo nie czekałam :-D Myślałam, że jelita oddam. Ale ulga natychmiastowa. Zero wzdęć i uczucia ciężkości. Teraz już wiem, że wystarczy łyżeczka :tak: Ja mam syrop bezsmakowy. Jest słodki jak syropy dla dzieci.
Jeśli chodzi o usg to każdy lekarz inaczej do tego podchodzi. Ale 21 tc to bardzo dobry czas na usg połówkowe :tak: Ja usg, które najlepiej robić w 12 tc miałam robione w 13+4. Zmieściłam się przed 14 tc, ale bałam się że to za późno :cool2:

czarna2532 gratuluje negatywnych wyników :tak:

magda uk spróbuje Twoj patent z nieodzywaniem do Małej zobaczymy czego chwycic sie musze;-)
katjana mi moj pomaga odkurzy,kurze zetrze łóżka porozkłada,a jesli chodzi o miłość w sensie buziaczki przytulanki wyznania milosci to potrzebuje jej duzo w ciazy ale i moj tez, od paru dni chodzi ze mna w ciazy
makrofag hmmm sny prosze Cie moje to co raz bardziej przerażaja. Dzis mi sie sniło ze moj mnie zostawił tylko napisał mi esa ze bedzie odwiedzał dzieci. obudziłam się i mówie- nie zostawiaj mnie - przeciez Cie nie zostawiam. -a ja a sms - jaki sms? Chyba znowu cos ci sie sniło:zawstydzona/y: jesli chodzi o kopniaka to w pierwszej ciazy czulam ok 20 tyg . w drugiej juz wczesniej czulam jakies bulgotania,ale potem sie uspokoiło aż tu nagle prawdziwy kopniak:)
qraa powiem Ci tak,nie czytaj zadnych glupot w internecie,bo jak tak sie czlowiek oczyta to wszystko jest w stanie sobie wmowic a dr google to zly doktor:tak:
zang ja dzisiaj w domu zasłabłam niby chłodno fajnie,siedziałam przed kompem i czuje nogi jakies miekkie bialo przed oczami dobrze ze moj byl w domu.
Anula jesli chodzi o pasy to wiem ze kiedys nie bylo obowiazku ale teraz cos sie chyba zmienilo zapytam sie szwagra policjanta-jak nie zapomne:dry:
czarna gratuluje coreczki:) i wybraliscie imie? my mamy dwie propozycje a pewnie na porodowce sie okaze:-D
annte krotko w tym laboratorium byłas ja jak jade na 8 to wracam 14...dlatego teraz jezdze po poludniu;-)
mitemil wszystkiego najlepszego dla Was:-)
evi miłego wypoczynku:tak:
lianessa ja ostatnio weszłam w leginsy ale i tak musze je nosic pod brzuchem.
Agrafka super ze po wizycie wszystko ok. To wesolo masz w domu:)
ewelinka to do ilu ty ginow chodzisz? Ja usg mam co wizyta ale na samolot nie za kazdym razem zawsze pyta czy brzu7ch boli czy ciagnie czy cos piecze. A jesli chodzi o nfz to tak to z tymi nygusami jest. Mysle ze jezeli ktos jest lekarzem z powolania to dobrze i sumiennie wykonuje swoja prace a jak siedzi za biurkiem taka prukwa nieszczesliwa z mina na twarzy nieszczesliwca to bez sensu

Osttanio sie zapierałam ze nie wezme kredytu na dom,tak oswiadczam ZMIENIŁAM ZDANIE!!!!! mam dosyc mieszkania z rodzicami oj dosyc ! czemu od poczatku nie poszlismy na swoje to ja sie zastanawiam i taka jestem zla na siebie:angry:

Z fajniejszych rzeczy to jutro jedziemy na zakupki cos dzidzi kupic no i sobie musze coz zakupic:)Maz moj dzis wolne hehe troche Mała dala mu popalic. A on do mnie czemu ona taka niegrzeczna. A niech widzi jak to ma kobieta lekko:-Da co! Dzis lezacy dzien miałam nie wiem co ja w nocy bede robiła:-)

lece sie kapac i zolzie bajki wlaczyc;-)ksiazke poczytac i pewnie spac. Wogole to moja cora stwierdzila ze zaczyna w sukienkach chodzic az w szoku byłam:-)ale miło miło w koncu dziewczynka:)

Ostatnia edycja:
Hej!

magda z uk - no proszę, zaskoczyłaś mnie tym stwierdzeniem o wychowywaniu dziewczynek. Ale może faktycznie masz rację. Nigdy się nie zagłębiałam w temat, więc nie mogę się wypowiedzieć. Po prostu tak myślałam, że dziewczynki grzeczniejsze to i łatwiej wychować. To teraz zacznę się jeszcze bardziej cieszyć, że będę miała dwóch chłopaków, hihi :)

mitemil - ale miałaś fajnie, że mogłaś sobie poleniuchować. Mi się to często marzy, ale za dużo obowiązków. Choć nieraz się udaje :)

jopal i jagoda - witamy w II trym. :)

jagoda - ja ze Słupska. dopiero teraz zobaczyłam, że ty też (przynajmniej tak masz zapisane) - ale jestem gapa. Ale numer. Nie spodziewałam się nikogo z okolic, a co dopiero z miasta, heh...

makrofag - dobrze, że po wizycie ok. Może spróbuj samą dietę, chyba że te wzdęcia masz naprawdę duże i męczące.

czarna - super, że wyniki ok :)

ewelinka - nie denerwuj się. Dobrze, że idziesz do tego drugiego gina. Najprawdopodobniej ten zrobi Ci USG (jeśli prywatnie).

A jeśli się chodzi na NFZ to z tego co słyszałam to robią trzy USG - 12tc, połówkowe i w III trym. No i pewnie na początku na potwierdzenie.

Anula - gratulacje zdanych egzaminów!

gosia - fajnie, że podjęłaś męską decyzję o kredycie. JA też się tego panicznie boję, ale cóż... Chcemy się budować (co mnie ogólnie przeraża) i boję się ciężaru kredytu, ale na coś trzeba pracować, hehe :)

Ja dziś jakaś połamana chodzę, coś mnie brzuch po południu trochę bolał i kuło coś niecoś. Do tego mój Kuba miał straszną gorączkę. Bidulek ledwo żywy i taki rozpalony. Ale podałam mu syrop na gorączkę i po 45 min jak ręką odjął. Jak na razie (tfu tfu) gorączka nie wróciła.

Na mnie czas. Idę się kąpać i spać, bo jutro znów do roboty... dobranoc.

Anula to super, że egzaminy masz z głowy. Gratuluję Cie serdecznie :-) Na prawdę kawał dobrej roboty!

Gosia spróbuj tego sposobu. Tylko najpierw jej wytłumacz kilka razy, że nie będziesz z nią gadać i dlaczego. Tylko nie mów jej " bo jesteś niegrzeczna". To zbyt ogólne. Córcia może nie do końca wiedzieć co masz na myśli.Opisz wszystko dokładnie co źle robi. Kilka razy powtórz, a potem już tylko milcz. Za którymś razem zrozumie. U mnie to najlepsza metoda ;-) Powodzenia! I powiem Ci, że jak moja Nelly zaczęła taj właśnie coś ok 4 lat nosić kiecki to masakra... Spodnie są karą :p Pomyślcie poważnie z mężem o tym kredycie. Rodzice wiadomo....są cudowni.....ale nie jak się z nimi mieszka ;-)

Estranea wiesz, takie jest moje odczucie. Jakoś z Marcelem od początku mam inaczej. Mimo różnych problemów łatwiej. Domyślam się, że wiele mam chłopców by się ze mną nie zgodziło dlatego ciężko mi się upierać ze tak być musi, ale uwierz....sporo osób mówi, że dziewczyny są okropne :p Coś mi się zdaje, że w ten weekend się przeforsowalas :-/ Uważaj na siebie.

Spokojnej nocy wszystkim życzę :-)

Hej
Przepraszam ze większość o sobie ale jestem zla. Wizyta do bani... tyle dobrze ze wyniki ok. Zrobil mi tylko badanie na samolocie... bo usg zrobi po 20 tyg... nawet gdy poprosilam powiedzial NIE... wrrrr.... no coz... tylko sie zdenerwowalam. To byl ten drugi gin... więcej do niego nie ide.... na czwartek umowilam sie do tego mam nadzieję lepszego... no nic tylko się potwierdzilo ze leczenie na nfz to nie leczenie.

a dlaczego robil Ci badanie na samolocie? U mnie to tylko na pczatku mialam a teraz o pewnie pod koniec sprawdzanie czy szyjka sie otwiera a tak co wizyta dopplerem sluchanie serduszka. A no i u mnie USG sa tylko 3 jak jest wsio ok takze to normalne

Wy dziewczyny jakoś szybciej macie te usg, też bym tak chciała. Idąc dziś na wizytę spodziewałam się że dr wyznaczy badanie w przeciagu max 2 tygodni a ja mam dopiero za miesiąc isc... Chyba żadna z was nie czeka z badaniem do 21 tygodnia :D qrcze

Ja tez mam polowkowe w 20 tyg :) sie okaze wtedy czy siusiak nie urosl i czy wszystko ok juz z tymi przebojami co mialam

estranea zdrowka dla Kuby

agrafka ja tez powinnam wiecej pic sama wiem ze za malo wody ale mi ona ledwo przez gardlo przechodzi brrr

Co do wychowania chlopcow czy dziewczynek to ja uwazam ze mi latwiej idzie z Nikola niz znajomym co maja synkow. Zreszta one tez tak mysla he moze dlatego ze N jest bardzo grzeczna i da sie jej wytlumaczyc duzo. Mimo swoich fochow. Ale nie mam porownania na swoich dzieciach jak magda co ma i dziewczynki i chlopaka. I pewnie juz nie bede miala wiec mowie z obserwacji :)

Ostatnia edycja:
Porannie witam się.
Znowu padłam o 18... a nie sądzę bym się jakoś wczoraj nadmiernie przemęczyła :/
W przyszłym tygodniu będziemy mieć gości z daleka, teściowa szaleje i od tygodnia sprząta urojone kurze a mi wstyd że nie mam siły palcem kiwnąć... Ja już poproszę ten II trymestr i obiecaną energię ;)

Męczę śniadanie, owsiankę z suszonymi śliwkami i kawa (!! pierwsza niewylana do zlewu od początku ciąży). Dałam wczoraj plamę i przez cały dzień nic prawie nie piłam. Normalnie czuję wstręt do wody! A dziś balon :/ Mam zamiar zaopatrzyć się w ten syrop o którym piszecie, jak śniadanie nie zadziała prawidłowo.
No nic, czas mi się zbierać do pracy. Prasowanie samo się nie zrobi.

Miłego dnia!

Hej, u nas wszystko ok :) dzisiaj ostatni dzien do pracy i urlop. Jutro ide na to durne przesluchanie i od razu wyjezdzamy na turnus, nie bedzie nas az do 19 lipca. Jednak jest tam wifi wiec pewnie czasem cos skrobne do Was :)

Ja bardzo bym chciala dziewczynke... mowie juz o niej nawet jak o dziewczynce. A dowiem sie za 3 tyg wtedy mam polowkowe na usg 4d u innego gina niz moj bo mialam skierowanie na genetyczne i mam jescze raz isc na polowkowe do niego. To na nfz wiec sie ciesze.

Nawet ostatnio rozmawiajac z mezem mowie ze jak sie urodzi dziewczynka to chcialabym jeszcze sprobowac zajsc w ciaze, juz nie po 6 latach... Ale jak bedzie chory chlopiec to koniec z probami i pedzimy w te pedy do osrodka adopcyjnego.

Milego dnia kochane moje internetowe kolezanki.
Ps. Moj maz Was pozdrawia-szoooook hihihi :)

reklama
Do góry